Friday, April 25, 2014

Kisah kubur ibu tunggal Adzlin Lin Halimi yang menyentuh hati


Assalamualaikum wbt,

Bila tiba hari penghulu segala hari ni, bagus kongsi cerita yang memberi kita keinsafan.
Sebenarnya ati baru tahu kisah ibu tunggal yang kuburnya bercahaya. 

Benar atau tidak...wallahualam. Tapi yang menarik perhatian ati ialah coretan-coretan 
arwah di FB, sangat menyentuh hati. 

March 25; 
Andaiku tahu kapan bila ajalku,
Ku akan memohon Tuhan jgn kau ambil nyawaku....

#Pray for MH370# 
Al-Fatihah
Setiap yg bernyawa pasti akan merasai mati...itu janji Allah..

March 25;

Senyumlah utk kekuatan dalaman berserta zikrullah,Allah menguji di atas kemampuan
hambanya..dgn ujian membuatkn kita lebih matang dan tabah dlm mengharungi liku2 kehidupan..♥♡♥

Kalau nak baca dan lihat wajah arwah boleh pergi di SINI
Bagi ati, arwah seorang yang sangat positif. Gambar arwah sentiasa ceria dan nampak
bahagia walaupun sedang bertarung dengan penyakit yang bahaya.

Marilah kita sedakah al fatihah buat arwah. Semoga di tempat di kalangan orang-orang 
yang beriman....amin.


20 comments:

msredcheesecake said...

alfatihah... semuga dia dianugerahkan khusnul khotimah...

JunAina said...

Tengok di harian metro tetapi tak sempat baca lagi Ati. Al-Fatihah semoga arwah ditempatkan bersama org yg soleh.

gadisBunga™ said...

pasti dia gembira bertemu Allah kan..?

Kakzakie said...

Kakak dah baca juga kisah ini Ati. Rasa kagum dan jadikan iktibar. Org baik di dunia lagi Allah dah tunjukkan...

Hanis Azla said...

As-salam Kak Ati..

Inalillah.. Al-fatihah untuk arwah.. Indahnya kematian insan yang baik2 ni.. SUBHANALLAH..

Eye_nee said...

Byk kali lihat gambar dia...lihat dlm2..betapa bukan trick camera 360...wajah dia benar2 berseri-seri...diuji Allah dgn penyakit yg memang belum ada penawar...cuma kematian..dia redha...baca kisahnya...30-40 minit terakhir nafasnya..tidak henti menyebut ALLAH...Allahuakbar...

ummiross said...

ummi pun ada tengok dan baca kat fb,
alangkah indahnya pengakhiran beliau. Al Fatihah.

ummiross said...

ummi pun ada tengok dan baca kat fb,
alangkah indahnya pengakhiran beliau. Al Fatihah.

Diana Rashid said...

Mesti pemergian nya dengan penuh ketenangan..kan??

jeBateja said...

itu bahagian dia....

kita ni lom taw....


ontah2 gelap gelita....uhuzk...minta jauh laaa

aji nugraha said...

sungguh mengerikan,,,



























Jelly Gamat Gold G Obat Kanker Lambung Tradisional

Obat pembakar kalori said...

Website of yours is very nice, and it is also good to read. Anyway a success continue to make you the owner of this blog.
Obat Pengurang Nafsu Makan

Selfie Groufie said...

Hepatsure Capsule is the product of a high quality heart care, contain natural herbal extracts. Can stabilize cell membranes of heart and liver cells, regulate the fatty liver, release of toxic substances in the liver, removing toxic substances and preventing fibrosis and cirrhosis of the liver. These products are safe, free of toxins and side effects.
Obat Perlemakan Hati

Giska Masha said...

Hopefully not soon recover, visit my web :
Obat Sulit Bernafas
Obat Agar Awet Muda

pemi amalia said...

Be like a tree, although often stoned, he responded with a sweet fruit. Obat Rambut Rontok
Toko Herbal di Tasikmalaya
Obat Anti Stres Meredakan Depresi dengan Cepat
Obat Rabun Jauh

Furry Raka said...

Give me sales more than 60 bottles of God.
Saya Punya Miom Apakah Bisa Hamil?

Eka Aryanti said...

Phlegm is mucous that comes out when coughing from the upper respiratory tract. In medicine, sputum samples are usually used for microbiological investigations of respiratory infections respiratory cytology and investigation system.
Obat Dahak Susah Keluar

Wilandita Rumaidha said...

Acne is a skin problem that is often experienced by most people and are usually marked by the appearance of spots in some parts of the body such as the face, back, and chest.
Obat Bebas Jerawat

Kemanapun Ada said...

Really your blog is very interesting.... it contains great and unique information. I enjoyed to visiting your blog. It's just amazing.... my blog: Tips Atasi Flu Pada Anak dan Dewasa

Sehat On Herbal said...

thank for to information, thanks to your article. Thank you, I've recently been searching for information about this topic
for a while and yours is the greatest I have found out so far. berikut ini adalah artikel yang membahas tentang Manfaat Jahe Untuk Impotensi atau Disfungsi Ereksi || Dampak Negatif Karena Terlalu Sering Berhubungan Seks || Ternyata Buah Dan Sayuran Ini Bisa Merusak Kualitas Sperma || Agen Vig Power Capsule semoga bisa berguna dan dimanfaatkan dengan baik. Atas kekurangannya saya ucapkan mohon maaf, dan atas perhatiannya saya ucapkan terima kasih.. hee