Thursday, April 25, 2013

Nasi Minyak & Ayam Masak Merah Special yang sedap!


Assalamualaikum wbt,

Sejak pulih dari penyakit gastrik yang teruk baru-baru ini. Bila jalan blog kawan-kawan, 
pantang ternampak resepi yang menarik dan cara masaknya lain dari yang lain. Pasti 
tergoda nak mencuba.

Baru ni Kak Queenie masak nasi minyak dan ayam masak merah. Cara memasak dan 
bahan-bahan pun lain sikit. Sudah semestinya sedap. Maklumlah pakar memasak yang masak. 




Inilah hasilnya lunch kita hari ini. Walaupun terlambat siap tapi hasilnya berbaloi-baloi. Rasanya sedap 
bangat terutamanya Ayam Masak Merah Special versi Queenie. Memang taraf makan katering yang high class tulah. Resepi di SINI. ( akak, ati tambah air sikit...rumah ni suka makan sambal berkuah sikit )


Kak Q jangan masak sedap2 lagi ...habis semua Ati nak cuba...huhu~

Sudah beberapa kali cuba masuk blog Eye Nee, tapi tak boleh...ada amaran virus.

15 comments:

JaSSNaNi said...

kalau kena gastrik ni mmg kadang2 sampai tak de selera makan... alhamdullillah... dah terbuka kembali selera tu ye.. mmg sedap nampak nasi minyak ni.. tapi banyak bahan.. cam malas nak wat..

Acik Erna said...

assalam Ati..tak aciiii..ati dah cuba..he he..akak nak tunggu cuti baru nak cuba masak naksi minyak Ni..tak sabar jadinya bila Ati kata sedap sangat tu..

ainnoraini said...

Waaaa manyak sedap...
Mana satu rumah ati..ain nk datang makan...

anyss said...

Assalamualaikum,
Alamak! Ada lg tak?

deno said...

emmm.... sedapnyaa!!!! nak carik juga la.... hehe

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Rajin Ati memasak. Ada orang makan seronok, kak ani tunggu hari minggu jer kalau nak masak spesil sikit sebab hari lain orang tak ada. Kami berdua jer.

Dapat pahala queenie syare resepinya di blog.

Ati Masrif said...

kak erna,

alah..akak pun sama hebat
bukan ati tak pernah rasa masakan akak tu :)

Queenie said...

betul2 ker sedap, Ati?
kalau betul Alhamdulillah..

kan Ati kan Acik tu?
dia selalu kelentong akak cakap tak reti masak, ngan ati dia takleh kelentong la....sampai ati dia...

Daddy Ziyyad said...

apa beza nasi ni dgn nasi hujan panas?

Daddy Ziyyad said...

apa beza nasi ni dgn nasi hujan panas?

Ati Masrif said...

DZ,

kena tanya pakarlah...mcm kak erna or kak Q

tapi kalau tak silap beza warna kot
hujan panas yg warna warni...rasa cam sama je :)




Ati Masrif said...

kak Q,

kak erna tu merendah diri je
tapikan..selalunya org2 pandai masak
lahkan selalu suka lagi tambah ilmu
dan suka try resepi org2 lain pula...betuikan :)

asliner said...

ok..
masa tengah tengok makanan nie perut kite sedang lapa..
sabar je lah..:)

cuba memasak said...

assalam .. sis ati .. sedapnyeee ..sy nak cubalah .. terima kasih yer resepinyer

Anonymous said...

Assalam, tak tau la awk still check komen kat sini ke x. tapi saya nak mintak resepi ni la, dah try check link tu tapi dah takde. kalau boleh emailkan saya sir.kele99@gmail.com. thanks :D