Friday, September 7, 2012

Setahun Hanya Sekali


Assalamualaikum,

Apa khabar sahabat-sahabat yang di rindui. Kita baru saja pulih dari sakit belakang,
orang perempuan ni kalau tersilap buat kerja sikit mesti senang dapat penyakit inikan.

Tapi dalam sakit ini pun sempat buat rumah terbuka kecil-kecilan untuk jiran-jiran. Majlis ini 
adalah acara wajib buat kami jiran-jiran berdekatan yang hanya di adakan setahun sekali saja. 
Terima kasih buat hubby yang sanggup ambil cuti kerana nak tolong mummy, kalau tak memang
susah nak buat rumah terbuka kalau sorang diri nak buat semua kerja. 



2 Hidangan yang simple saja sebab majlis dibuat pada hari biasa dan diwaktu waktu malam . 
Mana larat nak makan hidangan yang berat selepas penat balik dari kerja.




Pada majlis macam inilah baru dapat beramah mesra kerana jika hari biasa susah nak 
berjumpa yang dapat jumpa hanyalah rumah dan kereta masing-masing saja...hihi


Walaupun sedikit sukar  nak melayan tetamu dari 7 buah rumah serentak tapi kita sangat
berbesar hati kerana ada jiran yang tak pernah datang sudi juga hadir....happy sangat!




Masa inilah baru perasan yang anak-anak masing-masing dah besar panjang...dulu-dulu
masih budak-budak je naik basikal kesana-sini... hik3



Hero cecik yang masih sibuk tergilakan dengan kucing ... kemana pun...alahai anak mummy!


Malam ini dan esok ada rumah terbuka lagi....bilalah nak mula berdiet ni...huhu~ ^________~

12 comments:

kakcik said...

Sekejap je rasanya, tahu2 anak2 semua dah besar panjang kan? :)

Kakzakie said...

Sana-sini makan ati. Sediakan perut je larat ke tidak..

eLL said...

hihi, bestnya makan-makan. dan berat saya makin tambah-tambah. kena start diet jugak nih.

Daddy Ziyyad said...

start weekend esok, dah byk juga undangan majlis kawin :)

Kesuma Angsana said...

meriah juga ye.. jaga diri tu!

faraherda. razalan said...

Rajinnya akak bt mkn2 waktu mlm. Pnt tuh...

Kak, minum Anlene tak? Dah kena start minum tu...

:: Mrs.Eady :: said...

meriah nyer ~

ainnoraini said...

wahh..ramainya tetamu ati..meriah

SangRatoo said...

meriah nyee..setahun sekali kan kak atie..hehe..hero comel tu..dah minat kucing pula ye..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yela kan sis..sy pon kalau nk wat open haus mmg x terkejar kalau sorang diri

pipoq said...

dah naik berapa kilo kak ? hehehe..

nabilah_2908 said...

bagusnya jiran2 akak sangat rapat.. :)

kt rumah saya...masing2 buat hal sendiri... :)