Wednesday, August 1, 2012

Buffet Ifftar di Saba...Murah Dan Makan Sampai Terduduk!


Assalamualaikum,

Ini tempat yang kita pilih untuk ifftar pada hari jadi baru ini. Bila bulan Ramadhan 
Saba Restoran hanya menyediakan buffet, jadi terpaksalah makan buffet. Sebenarnya
tak suka buffet sebab bukan mampu nak makan banyakkan. Tapi sebab sudah teringin
sangat, hubby kata tak apalah...birthday setahun sekali saja.

Tapi jangan risau harga buffet sini  lebih murah dari buffet di tempat lain. Jika anak 
anda 10 tahun dan ke bawah, semuanya percuma....bestkan!


Harga kanak-kanak hanya RM18 sehingga usia 17 tahun tetap kanak-kanak...suka tak!
 


Kita punya...oiii buruk lantak kamu Ati...tak pe sesekali je...hihi~

 

Kuih-muih arab....manis belaka, yang 3 segi ni macam samosa tapi inti daging
sepenuhnya...sedap!

 

Sup ayam, setakat ini perut dah tak boleh di isi lagi. Sebenarnya kami ni memang
tak sesuai makan buffet. Badan saja nampak besar tapi perut boleh isi sikit je...hik3

Alhamdulillah...kami tak membazir pun mana yang tak habis makan tu kami bungkus
sikit, dapat makan waktu sahur...sayang pula terbuang. Tapi ada orang lain yang lagi
selamba, mereka siap minta plastik untuk bungkus lauk yang terlebih....hehe~

33 comments:

Huda said...

Rezeki kan kak, tak elok membazir..

Kazman / Sue said...

eehhh... boleh bawak balik yee...???

Chenta Eyfa Latieyfa said...

kat mana lak nih..best nyew..1st tyme dgar buffet leh tapow..hehehe

nabilah_2908 said...

masa ambil makanan tu..ambil sikit2..baru puas makan cara buffet ni.. :)

Aishah Jahirah said...

hehee tapau yg memang kita terlebih amek xde la segan sgtkan.pestime dgr leh tapau ni...

kakcik said...

Boleh bungkus bawa balik ya? OKlah tu.

Eh! yang dibungkus tu yang dah diambil ke atas meja atau dari set buffet? :)

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer....

Daddy Ziyyad said...

Ohhh...kira murah lah set buffet kat saba ni...

kalau semua org tapau, harus bangkrap tokey Saba! ahahaha

Ati Masrif said...

korang...

bukan boleh bungkus bawa balik da...

maksud den, bungkus lauk yg kita tak
habis jo..sayang kalau di buang.

mana boleh tapau buffet...huhu~

kakchik@ella said...

restorannya kat mana ati? putrajaya eh?

Kakzakie said...

Kakak pun tak malu Ati kalau makan selalu memang tak habis dan kami bungkus bawa balik...

Cik Puan Rara said...

xsbr nk balik ipoh nk mkn buffet jugak.

Ati Masrif said...

ella cayang,

saba, cyberjaya :)

Kesuma Angsana said...

wah mmg murah, but KA mmg xleh makan byk palagi kalu pose2 ni! but leh tapau tu ok juga !

azieazah said...

Bak kata suami ATI ler, sekali sekala apa salahnya manjakan diri tak masak dan jamu selera.
Best tu makan puas dan bleh bawak balik. Berbaloi la tuh.

♥MAMASYAZA♥ said...

semuanya nampak sedap belaka

kasihredha said...

sure ramai orangkan atie..

diana said...

kalau saya pun bungkus bawak balik kak ti...
nak makan semua kat situ memang tak habis la..
malu tak malu belakang cerita..
heheheh

ummiross said...

Salam Ramadhan Ati and happy belated birthday. Semoga diberkati Allah selalu hendaknya..

jeBateja said...

aikk...leh mintak bungkus erk...kita tak taw pun....sebab tak pernah gi....ahakz

eLL said...

saba kat area mana ni kak?

@cu SaYaNg said...

uiks..boleh bungkus bawa balik???

Eye_nee said...

Bagus tu T..mana yg kta tak habis boleh dibungkus..tak der lah membazir...akk pun T..kalau makan kat luar kalau makanan masih berbaki banyak...mesti bungkus...

pipoq said...

meriah tul pinggan kak Ati tu,.,hehehe..jaga2 nanti badan naik kang..

Hanis Azla said...

terus teringin nak pergi berbuka di saba.. he..he..

Queen said...

bestnyaa..saya nakmegaku sya usia 17 boleh?..hahaha

eda_ej said...

nak ngaku 17 gak la.. hehhehe.. buleh mkn pree..

Alin Marlini said...

Kak Atie pi Saba kat Cyberjaya ke

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

agak-agak kalau sy gi sana sy ngaku umur sy 17 ada yg percaya tak hahah


samalah kita sis..jenis tong kecik..mcm somi sy tong dia besar hehe

sal said...

seronok berbuka puasa sesekali di luar yee..anak2 pun happy krn membawa diorang keluar..

asliner said...

peh kak..
memang nmpk sedap giler..=)

SangRatoo said...

besh kan..hehehe..tapi mmg betollah..kalau ada yg tak abis..elokla kite tapau bawak balik rumah..(yg kat meja kite makanla kan)..kalau kat meja buffet..alamat fengsanlaa..hehe..Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarrak buat Kak Atie,semoga ramadhan kali ini akan memberikan seribu rahmat buat Kak Atie sekeluarga :)

Anonymous said...

Slm, kena reserve ke walk in yea? :)