Wednesday, July 11, 2012

Tutup Kedai!


Assalamualaikum,

Apa khabar semua. Lama bercuti...mood M pun mula bertandang...hihi~

Selepas menyelesaikan 7 pasang baju kami anak beranak. Ada lagi sikit baju 
orang lain yang harus di selesaikan tapi bila tinggal lagi 2 pasang saja. Mula banyak
dugaan nak selesaikan cepat tu datang...tak cukup kainlah...benang yang di jahit 
di leher tak sesuailah...butang yang siap ditempah dan dijahit tercabut pulalah.
Semuanya membuatkan kerja yang senang jadi susah....geram betui!



2 baju orang ini ...banyak ragamnya ada yang terlalu licin. Alhamdulillah selesai juga.

 

Kedai kita pun dengan rasminya di tutup dari sebarang tempahan baju. Tengok tu sudah 
kemas tersusun...bagi kitalah. Kalau tidak, tunggang langgang dengan kain-kain dan benang...hik3.
Selepas ini nak relek dan nak banyakkan beramal di bulan Ramadhan nanti...insyaAllah.



7 Julai pula hari lahir hubby. Selalunya sehari sebelum dah sibuk buat kek tetapi disebabkan
kepenatan menjahit pagi itu baru nak bakar kek.

  

Hasilnya pun buyuk ajo...macam orang tak ikhlas saja ye papa... ampun ye laling!
Niat di hati nak hadiahkan papa buku yang macam kak zakie hadiahkan pada suaminya.
'Indahnya Hidup Bersyariat'. Malangnya cari di kedai Popular, kata mereka belum
sampai lagi.


Sementara menunggu buku itu. Papa kata nak buku atas ni dulu dan yang belakang tu 
kita yang saja nak belikan. Sudah tua ni hanya nak perbaiki mana yang kurang dan belajar
ilmu sebanyak yang mungkin.


Mood M melanda...bukan malas tau tapi Mengemas...hehe... ^_______~

39 comments:

Acik Erna said...

assalam ati..buku tu dah habis kot..dah lama dah acik beli tu

Rasp said...

alaaaaaa baru ingat nak tempah baju i hehehehehehe....
buruk ghopa no hal...
asalkan baked wif love gitu :D

Kakzakie said...

Betul ati siap sebelum ramadhan lepas tu tutup kedai. Kakak minggu lepas lagi dah tutup hihi...

Harap ramadhan ini lebih banyak tumpuan utk bekalan di dunia yg satu lagi yg kita tidak tahu bagaimana.

Happy belated birthday buat laling ati..

kakcik said...

Birthday hubby Ati sama dengan birthday Angah anak kakcik rupanya. :)

Ala... tak bolehlah kakcik nak tempah baju dengan Ati! :(

miloais milo said...

bestnya pandai jahit baju sendiri ni.....
awal uols tutup kedai jahit nampaknya!

nabilah_2908 said...

biar rupa buruk..asalkan kek tu sedap...huhu..

selamat hari lahir tuk suami akak... :)

Daddy Ziyyad said...

cuba kak ati carik kat MPH..maybe ada..oh ya, happy belated birthday ya buat suami kak ati, moga dirahmati Allah :)

gadisBunga™ said...

nape nampak cantik je yang akak kata buruk tu...? :D

Huda said...

wah akak jahit semua baju sendiri, memang hebat laa..dah cantik dah tempat kerja akak ek..:)

atty's said...

alor..x dpt ler nak tmph baju..

sal said...

moga semua perancangan berjalan dengan lancar..puas hati apb melihat baju bergantungan..kira dah berjaya menyiapkan bbrp pasang baju..syukran untuk ati..

ummiross said...

Salam Ati..

Terima kasih atas doa2. Alhamdulillah, sama2 kita memperbanyakkan amal ibadat dibulan Ramadhan nanti. Happy belated birthday pada suami Ati..

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer boleh jahit n buat kek sendiri, isteri terbaik nih!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rajin somi sis baca buku ya..somi kita x minat hihi


kita pon dah start mood M..smalam baru jer ubah susun atur perabot..gumbira jer rs..walapon perabot dh buyuk tp susun atur baru rs cam baru hikhik

~ yus ~ said...

siap semua sebelum raya senang kan kak, puasa tinggal nak tambah kuih raya je. Yang penting lebihkan amal ibadat tu, takdelah nak sibuk shopping raya je kan...

Cikpuan rara said...

wow best nya akk,serba boleh.sume boleh buat sendiri.

munna said...

teringin nak belajar menjahit lah kak..

Eye_nee said...

Aduhai dah tutup kedai yer T...ingatkan nak tempah baju....hehehe...Bagus perancangan Ati yer...elok2 seminggu sebelum Ramadhan..boleh beramal dgn tenang tanpa memikirkan tempahan yg tak siap...

mak encik | SZ said...

salam kak ati cayang,

di sini mak encik umumkan terlebih dahulu 2 orang pengomen bertuah yang bakal dapat FM SABAH ye ....
taraaaaaaa! tahniah2 ... nnt email kan butiran pos mengepos ke email mak encik ye cik_sz@yahoo.com

Rinna said...

Tak kisah laa..tak cantik pun.. janji Ati wat sendiri..utk hubby tersayangkan.. janji rasany pun sedap..

Happy Belated Besday utk hubby Ati yer.. :)

Nafisa81 said...

kek yang beli tu kadang2 nice tu see ajer....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

cepat nyer tutup kedai...hehehhe saya beli jer baju dah siap.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

cepat nyer tutup kedai...hehehhe saya beli jer baju dah siap.

Zullism said...

heheh senyum hepi hubby akak dapat kek isteri yang buat :)

jeBateja said...

Menjahit buleh....memasak buleh...terbaekkkkk

asliner said...

janji leh mkn kak keknya..=)
mcm sedap je tgk kek tue..yummy2

cikceriacorner said...

salam akak..eppy belated besday utk en hubby akak..bestnye kek tu..bile keje beres awal rase lega kan kak..akak rasenye kat mph alamanda putrajaya ada buku tu coz adik sy belikan sy buku tu kat sana..heheh

eLL said...

alahai, kite punya baju raya tak siap jahit lagi. agak2 ade ke tailor nak amik tempahan lagi. hehe

SangRatoo said...

kalau kain licin tu..selalunye yg mcm kain benang hitam kan kak atie..hehehe..
ouh hepi belated besday utk husband kak atie..
tercari² kita gambar budak comel :D

@cu SaYaNg said...

akak amik tempahan baju ke??

♥MAMASYAZA♥ said...

tolong jahit baju akak boleh ? akak takde lagik baju raya ni...huhuhu

kasihredha said...

ati semua boleh...terer mjahit dan buat kek juga :)

Alin Marlini said...

cayalah Kak Atie...

Alin pun skrg suka baca buku keagamaan ni..bukan apa..takut tak sempat

Maya Mayana said...

Alhamdulillah...sempat bereskan semuanya sebelum ramadhan...

selamat menyambut ramadhan kak

Queen said...

aik?..dah tutup kedai kak?..
bagus juga..dapat beramal di bulan puasa =)

Syira said...

salam..

asalkan dirai suami pasti rasa gembira.

salam ramadhan, semoga ramadhan kali ini akan memberi flower 's of mylife dan family :)

maaf di pinta andai ada tersalah bicara.

fadh leyanie said...

mood M sekali dengan mood R2..mood raya dan Ramadhan,salaam Ramadhan Al Mubarak :)

eda_ej said...

kite suke tgk org jait2 nih.. tp kite tak pandai jait.. =D

Pink Lavender said...

wahh..buat kek sendri yerr

makneng follow sini
jemput follow makneng..=)