Friday, July 27, 2012

Tetamu Tengah Malam


Assalamualaikum,

Kabare semuanya...? Waras...bagus-bagus...hihi~ 

Salam Ramadhan buat semua. Sudah masuk 7 hari umat Islam berpuasa, sekejap
saja masa berlalukan. Sedar-sedar sudah 2 minggu tak online.

Bila tiba bulan Ramadhan, kalau boleh hari pertama tu nak sangat berbuka bersama-sama
semua ahli keluarga. Pada hari pertama dan kedua, dapatlah kami semua berbuka bersama kecuali
Angah. Dalam hati berkata-kata ....kan best kalau ada orang tua kita juga, mesti lagi meriah.

Tiba-tiba pula ketika sedang berehat pada pukul 10.30 malam. Ayah talifon, mengatakan 
yang dia ada di sekitar bandar Nilai. InsyaAllah akan singgah jika sempat.


Hampir 12 malam baru tiba, setelah salah jalan beberapa kali. Rupanya meneman jirannya 
menghantar anak pulang ke Politeknik. 




Inilah Pak Masrif yang suka buat plan last minit...macam anak dia ni juga...hihi~
Sejak sudah beli rumah di Malaysia iaitu di Kulai, Johor. Ayah kerap bertandang ke rumah 
anak-anak, walaupun sekejap kadang tu bermalam, kadang tu balik hari saja. Macam 
malam ini, hanya datang minum, makan dan bersembang lepas tu dia baliklah. Macam 
dekat saja Kulai tu dengan KLIA ni, di buatnya...huhu~



Ini pula rupa terbaru hero kita. Punca nak sangat main lawan-lawan dengan Farah. Tak sedar
diri tu kecik...akibatnya dapat pangkat baru. Sempat hilang sebelum Raya ke tidak, ntahlah Syahmi 
cayang bucuk kita ni ....hik3 


Azatie ... kita dah dapat gift tu...terima kasih daun keladi ye...
nanti2 kita buat n3 ok ^______~
 

24 comments:

kakcik said...

Alahai Syahmi, walaupun nampak calar tu tapi tetap kacak. :)

Aishah Jahirah said...

dah sampai tengah malam pn tetap balik ye...hehee...lepas rindu la tu kt anak cucu..

Huda said...

selamat berpuasa kak, kejap je kan masa berlalu..syahmi tetap comel la walaupun muka bercalar..

kakngah said...

takpe.. raya lamabt lagi. hilang tu nanti....

Kakzakie said...

Oh.. ayah Ati kat Kulai ye. Tak jauhlah dgn rumah kakak. Ati tak balik Kulai ke raya nie?

Ayah nampak sihat lagi sebab tu tak kisah balik hari.

Daddy Ziyyad said...

amboiii..ayah kak ati mmg buat kulai-klia tu dekat aja kan....dtg pun dah kul 12am, habis tu baliknya kul bape?

ayah kat ati org spore ke?

:: Mrs.Eady :: said...

hensem!

Ati Masrif said...

kak zakie,

betui dekat?
kalau ati datang sana...bolehlah
ziarah rumah kak zakie ye :)

Ati Masrif said...

DZ,

dekat 2 pagi kot...
bagun sahur nyaris terbabas...huhu

betul, org singapore sesekali turunlah
kat kulai bila tak kerja :)

Alin Marlini said...

Sihat Pakcik Masrif...

Bebanan rindu ek kak..

kakchik@ella said...

Alalalala ... dia calar kat hidung tu tp tetap cunn. Best kan Atie bila orang tua datang menziarah? Rasa meriah rumah, kan.

nabilah_2908 said...

nama pun budak lelaki kak..pangkat ni biasa la...hehe.. ;)

Nafisa81 said...

asik dilarang karang tak berkembang..sudahnya pangkat pun pangkatlah..

mak encik | SZ said...

seronok dapat berkumpul ramai2 kan kak ati...

Alhamdulillah puasa 1 ramadhan dapat bersahur berbuka bersama parent saya dan 2 ramadhan bersahur berbuka bersama parent pak enciknya pula ... :)

Azian Elias said...

MASYALLAHH....gembura kan bila mak ayah ada bersama. Mak abah akak lepas iftar akan ke Shah Alam..sukaaa..

Syira said...

salam..

tetamu kehormat ni ;)

kasihredha said...

Shahmi ada cap mohor tp tetap encem

MulutPayau said...

walaupun skejap, dapat jugak lepaskan rindu pada anak cucu...

Citarasa Rinduan said...

Yes.. Lps nie kak ati pula leh turun le kulai btandang ke CR kemudian pi umah k.zakie. Kikikikk

sal said...

Alhamdulillah..ayah masih sihat dan dapat berkunjung ke rumah kita..dulu2 pun akak mcm tu, ayah ibu selalu dtg..

harapkan kita nak balik selalu jumpa fmly memang susah ..hehe

azieazah said...

Anak jantan mesti ada parut punyaaa. Baru macho! hehehe

doc said...

cantikk rambut dia!!!

asliner said...

hihi..
macam sahur sekali je..=)

haah,nmpk cikit calar..
tapi ttp comel..=)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

amboii kulai-KLIA bukan dekat tu..larat dia yaa