Friday, June 8, 2012

Berwarna-warni


Assalamualaikum,

Lebihan benang jahitan baju-baju sebelum ini. Banyak warnanya, ada yang warna 
yang hampir sama tapi tak boleh di gunakan. Setiap kali menjahit baju baru, mesti 
beli benang yang baru kerana warna nampak saja sama tapi tak serupa.




Begitu juga dengan manusiakan. Kalau dulu katanya rambut sama hitam tapi kini rambut
sudah lain-lain warna...hehe~ tapi yang pasti hati semua tetap tak sama. Sukar nak 
menilai dan menduga hati orang walaupun saudara sendirikan.


Cuti sekolah hampir berakhir...walau tak bawa anak2 jalan jauh, dapat jalan2
Kuala Lumpur pun mereka dah happy....lega... ^_____^

17 comments:

kakcik said...

Tiada manusia yang sama isi hatinya...

Daddy Ziyyad said...

Byk nya benang! Benang kat rumah saya ada 2-3 kaler aja..haha

Kazman / Sue said...

betul tu... tak boleh di nilai dari segi luaran aje...

anak2x kalau dpt jenjalan mandi mana2x pun dah ok dah kann...

kaklong said...

rumah DZ ada juga 2-3 kale,umah kalong ada putih dgn hitam jer...hahahah!
tu pun nyawa2 ikan....:(

Kakzakie said...

Sama dgn kakak Ati. Benang yg tahun-tahun lepas pun banyak yg tak habis. Semalam baru beli lagi sebab benang warna peach tak ada...

Kakak masuk dalam tin moon-cake..

pena rozie said...

suka menjahit ek... Kalau rozie hancur terus. Salam dari terengganu...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

misti baju raya sis sekeluarga dah siap kann

pok amai-amai said...

Betul2! Hehehehehe....akak amik tempah jahit baju org ke?

eLL said...

tempah baju ngn Kak Ati lah. hehe

Dee said...

wah..pandainya k ati menjahit..sy dulu belajar tp tak berapa minat..hehehe..

miloais milo said...

banyaknya benang...
ati ambik tempahan buat baju ker????

MulutPayau said...

wahh bnyaknya benang....mcm2 kaler ada..bestnya dapat jahit baju sndiri...

kasihredha said...

suka tengok...colourful

♥MAMASYAZA♥ said...

rambut tak sama warna, sah2 le dalam hati lagi tak sama...hehehehe
akak pun tak bwk anak2 kemana cuti sekolah kali ni

Acik Erna said...

assalam ati..teringat dulu anak2..bila tengok beng dirumah kakak yang menjahit tu..dia cakap..maka ada satu je benang..mak cik tu ada banyak..katanya

Maya Mayana said...

kalah benang saya..hehe

yana suka kumpul benang kait,tapi nak buat tunggu mood..hehe,sudahnya jd pengumpul benang :)

pipoq said...

assalamualaikum kak ati..

kebetulan atau memang kebiasaan bagi penjahit baju ?

Arwah mak sy dulu pun simpan segala benang2, perca2 kain, dan alatan menjahit dalam box coklat.. :)