Monday, June 25, 2012

Ahad Kami...


Assalamualaikum,


Biasanya di waktu pagi, jika kami berlima ada di rumah. Air tidak boleh buat seteko kerana
masing-masing suka minum air yang berlainan. Semua guna mug kecuali hero bucuk Syahmi tu...hehe  





Setelah berkali-kali hujung minggu sibuk keluar memenuhi jemputan. Ahad semalam 
kami mengerjakan kawasan luar rumah. Dari pagi sampai 3.00 petang tak sedarkan 
diri di luar....



Sebenarnya kita yang mula dulu sibuk membersihkan kabinet kasut dan membuang
kasut-kasut yang buruk tapi sayang nak buang...makin besar kabinet makin tak muat 
pula....geram..hihi~
Lepas itu ada pula orang yang mood rajin membawa keluar semua tin-tin cat yang ada 
dibelakang rumah. Rupanya nak kikis dan cat semua pagar dan dinding di luar rumah
yang dah tercabut tu. berseri-seri pula!



Itu buah hati kita yang terlebih rajin. Mengecat semasa matahari terpacak...sampai merah 
muka tu...hik3



Hutang sudah selesai ye....
Itu kata-kata papa, setelah beli coklat yang betul. 

Ini baru betul coklat kegemaran mummy!
Sebabnya minggu lepas papa tersalah beli coklat jenama lain...hehe~

Best juga melepak di rumah dan mengemas-gemas. Cepat rasanya masa berlalu.


Hari ini ...adehhh...sakit kat pinggang sebab mengemas tak ingat semalam...
nampak sangat jarang2 bersenamkan...huhu ^______^

17 comments:

ratu siput said...

wah makin berseri2lah umah org tu pasni.nak raya lak tu :) nanti nak raya dah tak berkejar2 nk mengemas kan.touch-up2 je :)

Aku Ibu Muda said...

rumah raya ye kak? hihiii

~ yus ~ said...

kami pun mengecat pagar rumah tapi tak siap2 lagi kak, dah seminggu dah ni..hihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

encik hubby sy paling malas kalau sy suruh ngecat hehe

Acik Erna said...

cantik dah pagar ati..bercahaya..nanti raya berseri2 rumah ati

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

rajin nyerrr..

gadisBunga™ said...

saya enjoy entri ni. especially bab air yg macam2 jenis tu. sebijik cam family saya!

Ujie said...

Seronok ngemas sama2 ni kan..tu yg smpai tak sedar tu.

Queenie said...

hehe...
cantik pulak cat oren tu ya?
tengok tutup botol hero pun kaler oren, lantai pun oren, ati mmg suka kaler oren eh?

hehe...nyibuk jer tanya2 ek?

eLL said...

kak ati dah buat persiapan raya awal nih. baju raya kaler apa?

Cikpuan rara said...

wahhhh semangat neh!

Azian Elias said...

bagusnya masa terisi dgn riadah bersama. riadah yang santai...

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun aritu ada soh en. abah cat tembok umah, tapi dia buat derkkk aje, geram akak
coklat cadburry, feveret akak tu

ieda said...

berseri2 lahh kak
cantik warna tuu
saya bila tgk org mengecat saya teringat pagar umah mak saya tuu punn x bercat .. ingat nak cat warna lain .. warna lebih ceria kan .. ;)
rajin anak akk menolong
lepas kemas sure sakit sana sakit sini ekkee ;)

cik lala said...

seronokkan sekali sekala mengemas rumah sama-sama...
dah sakit pinggang tu mintaklah hubby picitkan..hehehe..

pipoq said...

ohohoho..kalo dulu memang fevret cadbury bar ni..tapi sejak dah keluar cadbury bar yang centre-filled pada harga yang lebih kurang sama je, terus layan yang centre-filled punya je..

Ati Masrif said...

kak Q laling,

suka juga tapi kebetulan je kot..hihi

ati lebih suka color krim, pink dan hitam :)