Friday, April 13, 2012

Ingatan Di Hari Lahir ...Penting Kah?


Assalamualaikum,

Jika dulu pada kita tak kisah sangat.  Setiap hari lahir insan-insan yang kita sayang dan 
rapat kita pasti ingat hari lahir mereka. Kita berusaha untuk talifon atau sms untuk
mengucapkan selamat pada hari lahir kepada mereka. Hang ada ingat atau ucap selamat 
pada hari lahir kita ke... ITU NO PROBLEM!

Tapi sejak usia dah semakin naik dan terus naik tak turun kembali ...hehe~
Kita jadi lebih peka dan sensitif. 

Buat apa aku seorang saja yang nak ingat hari lahir mereka semua dan terhengeh-
hengeh nak ucap selamat ....sedangkan mereka semua tak pernah pun berusaha 
nak ingat hari lahir aku!

Jadi sejak tahun lepas kita sudah berhenti membuang masa membuat sesuatu yang tak
pernah orang hargai dan ingati. Sensitifkan.... memang sensitif sejak setahun dua ini..huhu~

Insan-insan yang tak pernah lupa pada hari lahir kita sejak dulu hanyalah suami, 
anak-anak, kakak dan juga sahabat baik kita Syerah. Bukan hadiah atau wang 
ringgit yang di minta. Cukup sekadar ucapan sebangai tanda ingatan yang kita ini
juga penting di hati mereka.




Sori pada sahabat2 yang tak sempat ziarah. Laptop pula rosak petang smlm.
Notebook ni tak boleh nk upload gambar! Dugaan!! ^________~

29 comments:

Acik Erna said...

Ati,,kalau kawan yang sentiasa meningati kita..kita pun akan sentiasa mengingati tarikh2 penting dia kan..

Huda said...

Wahh sangat sensitif gitu, hehe. Truely, family memang takkan pernah lupa..Tapi saya ingat bday kawan pun lalu fb je, hehe

Kakzakie said...

Kakak memang tak particluar sangatlah Ati tapi anak-anak kakak amat peka tarikh-tarikh ini. Walau jauh pun dia siap call lagi...

Queenie said...

tak penting...tak penting...
terlupa sebenarnya...in other word akak mmg jarang endah...

tp anak2 punya ttp ingat dan mengingati...tu jer dunia yg kita ada...

jeBateja said...

Hik....hik.....dah jemu kot...makin di ingatkan...makin tua org tu....ahakz

h4ni3 said...

dapat birthday wishes kst fb pun dah rasa seronok sgt skrg ni
hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

penting untuk beringat dan muhasabah diri

eLL said...

bg sy penting ucapan ingatan hr ulangtahun, mengeratkan lagi pertalian dan menunjukkan kita ambil berat...

Alin Marlini said...

dapat ucapan happy befday pun dah cukup manis kak :)

kasihredha said...

kadang2 ada baiknya FB...so kita dapat wish kawan2 walaupun jauh dimata.

pipoq said...

err..sy tak kesah sangat org nak ingat atau tak b'day..kadang kadang adik beradik sendiri pun tak wish my b'day owh..ehehehe

Pok Amai-Amai said...

Jgn mcm tu. Jgn kecik ati. Huhu..

Sy selalu lupa nak wish bday kat org. Sbb tu sy hrp sgt jgn le ade yg kecik ati dgn sy. Sbb sy nie pelupa. Lagi 1, sy nie jarang bukak fb. Tuh yg tak alert bday sape. Err...err...

~ yus ~ said...

jgnlah sensitif kak...

yus kalau teman yg baik biasanya ingat, adik beradik, keluarga mmg ingatlah, tp kawan2 yg biasa2 dan agak jauh, fb tu selalu mengingatkan.

ieda said...

akk saya suami saya punn lupe bday saya akk .. huhuhu lagiii sedih ...

Azian Elias said...

akak pun now dah tak berapa kesah dah Ati.. Ntah kenapa tah..kalau org ingat, alhamdulilah. if not, lantak pi..

rina said...

kengkadang sy lupa besday sy sendiri hehe

Pia said...

"alamak kita lupa hari jadi awak ker..hehe...tie,asalkan org2 terdekat tak lupa yer...kalau tak, bertambahlah majuknya..."

Papa Mifz said...

kalo dapat ucapan pado hari istimewa kito best jer perasaan nyer kan...

Syira Qahira said...

salam

semakin tua semakin sensitif...saya la tu..hehe

eita said...

ha'ah kan...
kaang tu kecik hati sangat2...
beria2 kita ingat orang tapi orang langsung tak ingat kita...

sal said...

sensitif memang bila dh tak berapa nak muda...cmne nak buang sencitip tu

Zullism said...

Facebook tak pernah lupa besday saya akak heheh:)

kakchik@ella said...

penting la atie. nak pulak bday teman2 rapat

qemaishak said...

qema ingat tarikh lahir yang family & kawan rapat je kak, mujur ada fb blh wish birthday kawan2 yang xberapa rapat juga:)

nabilah_2908 said...

tarikh2 lahir family sy..harus ingat.. kawan2 rapat...

tp yg jauh2 tu..tak ada la pulak...setuju dengan Qema...mujur ada FB...setidak2nya mengingatkan kita.. :)

bab sampaikan ucapan...kalau family tak ucap..ha..itu ada sensitif sikit la...kalau kawan2..tak kisah.. :)

Jai Montana said...

jarang dapat hadiah hari jadi..so besa ja kot..namun mungkin penting bagi sesetengah insan.hehe ;-)

eda_ej said...

kalo eda tak kisah pon.. tak kan sebab org tak wish beday kite nak putuskan silaturrahim plak kan.. =D

gadisBunga said...

akak. kalau saya terpernah buat begitu, saya mintak maaf eh. :)

asliner said...

hehe..
kelakar pulak bace entri nie..
tapi kak..
kalau kite ingat besday die..
dan kite beri ucapan..
kite sebenarnye sedang mendoakan dia..
kalau die lupe besday kite..
mungkin die benar2 lupe..