Thursday, April 26, 2012

Bila Boring Masak Di Dapur!


Assalamualaikum,

Bila sudah boring memasak dan makan sambil mengadap dinding dapur.
Mana mampu asyik nak makan di luar saja, mahu semput sebelum waktunya.

Jadi cara lain ialah main bakar-bakar kat luar rumahlah sambil menikmati
angin malam yang sepoi-sepoi tu ...kununnya berangin sangat...hik3


Syahmi tolong mengacau saja tapi anak-anak memang enjoy sambil
main bunga api pula tu ...hihi~


Bahagian air dan nasi ...memang nak makan di luar saja.


Kita hanya masak sayur campur dan black paper sos untuk di makan
bersama ayam panggang dan sosej. Main campak-campak je semua tu...
janji boleh makan di luar dan enjoy :)


Ini mummy punya...jemput makan ...hik3

Syahmi baru jatuh dari atas katil 2 tingkat, menangis tak berhenti...seriau jantung 
den...budak initak boleh ada benda yg tinggi semua nk di panjatnya

26 comments:

nabilah_2908 said...

seronoknya.. ni pun dikira makan luar juga kan..? hehehe... ;)

Huda said...

huh kak, memang enjoy laa...sesekali berubah angin kan, dari dalam rumah ke luar rumah, hehe

Gadis Gingsul said...

wuuhuuu,,,,tumpang makan boleh :}
mestii sedap ne...akak masak

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ati..sekali sekala mkn kat luar rumah..angin sepoi2..mmg best.
Tp kwsn k.atie ni payah sikit..kiri kanan jiran india...depa suka lepak2 kat luar pagar :(

shopping@gB said...

best gile ni kak! apa salahnya kan tukar2 angin masak kat luar rumah macam ni? :D

Izan Ishak said...

syoknya kak ati... sekali skala buat camni mmg best kan. ala2 bbq party gitu kan. tapi kalau selalu2 nnti jiran plak terliur sama... hehe...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

best gak kalau sesekali buat macam niekan...

mak encik | SZ said...

salam kak ati,

syok juga bakar2 kat luar rumah ni ...
klu kat umah taman ni kena beramai2 ngan jiran la nmpknya...hihihi...
klu balik kg, syok gak dok bakar2 adik beradik ...

ratusiput said...

em bestnye kak camni.umah ratu skang takble lah buat sbb jiran dekat2.tak privacy kalau buat2 camni.nanti ade yg terasa pulak kalau tak jemput pdhal kita nk wat family2 je.mmg dorang tak ckp.tp bau bbq ni kan sedap.tak syok pulak kalau buat n dorang terbau.tp ratu ske aktiviti2 camni...seronok...

kasihredha said...

campak2 pun nampak sedappp sgtttt
sesekali makan kat luar best kan...anak2 pun seronok

harap shahmi x de apa2

Pia said...

"eh,dah nak raya ker..hehhe..sesekali makan kt luar tu tk semestinya mkn kt restoran kan...janji enjoy...~jatuh katil dua tingkat tu?harap tk ada apa2...bebudak boy baya2 syahmi ni mmg mcm tu,lasak..."

Amelia said...

Hi Ati, wah... bestnya main BBQ. kira makan luar juga....:)

Syahmi, ok? Harap takder apa2x.

Bye.. selamat malam.

Maya Mayana said...

nampaknya kak aty kena buat style open kitchen kot,jadi tk boring bila masak sambil ditiup angin sepoi2 bhs :)

h4ni3 said...

jiran2 takde yg tumpang sekaki ker k.ati?
Hihi

eLL said...

alhamdulillah, sedapnye. kadang-kadang tukar angin best jugak

So Shy Lady (SSL) said...

brubah angin, btmbah slera ye kak! suami ssl pon suka mkn2 mcm ni ;D

Syira Qahira said...

salam..

selagi ada makanan selagi itu lah syukur tidak terhingga... kalau y sedap, tplah hepi :)

Alin Marlini said...

Alin pun selalu buat bakar2 kat umah mak..meriah skit..tp skrg ni takbolehlah sb kesiankan adik yg dlm pantang

@cu SaYaNg said...

mesti selera pun bertambah2 kan kak??

Cara Pemesanan Trica Jus said...

maksimalkan potensi anak negeri

محمد رازيق said...

salam. kak ati!! pekaba?? maaf lama saya x singgah blog akak. sy sibuk sedikit.. sedapnya akak masak.. hehe

munna said...

terliur tgk ayam bbq tu kak....

Papa Mifz said...

harap Syahmi ok la yer...amin..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

HEHE..gud ideaaa..makan luar yg menjimatkannn!!

eda_ej said...

kadang2 tuka angin masak kat luar pon syok juge kan..

nampak ayam tu macam sedap je.. teliur2 dah nih..

sal said...

sedapnya..makan2 sambil ambik angin diluar..anak2 yg seronok sangat..