Thursday, April 12, 2012

2 Hari Line TM Rosak, Macam Tinggal Dalam Hutan


Assalamualaikum,

Pada hari Isnin dan Selasa minggu ini, line Telekom dan juga Steamyx rosak.
Bila laporan di buat pada talian 100, menurut kata customer service tu talian
di semenanjung memang sedang bermasalah.

Korang ada alami problem yang sama tak?

Jika tak tahu adanya masalah talian ini. Tak online ke atau tak talifon sesiapa berhari-
hari pun rasa ok saje. Tapi bila dah tahu talian tak boleh di gunakan dan tak boleh pula
masuk ke dalam alam maya tiba-tiba rasa semacam saje. Rasa macam terkurung dan
rasa macam duduk dalam hutan pun ada...pelik pula kan hehehe~

Masa itu jugalah tiba-tiba rasa perlu google somethings ...nak cari resepilah...
nak cari punca penyakit itu dan inilah...macam-macam rasa nak google masa line 
tak boleh nak masuk....aduhai! 

Van TM pun 2 hari jugalah ada di taman perumahan kami ini. Syabas pada kakitangan
TM yang berusaha tanpa jemu membaik pulih masalah yang ada. Pada pukul 10 malam 
hari selasa line TM telah ada kembali dan barulah rasa tinggal dekat dengan semua...hik3


Semoga ancaman Tsunami tidak berulang lagi....

17 comments:

ainnoraini said...

hai ati..pernah la jugak tapi tak la lama mcm tu..sekejap pun rasa susah hati tau..

mmg terasa la jgk kalau tenet bermasaalah rasa mcm ada benda jer yang tak lengkap...

pipoq said...

sebagai pengguna berukben untuk capaian internet ni, setakat ni takde la lagi masalah cuma kalau dilanda hujan yang terlalu lebat diikuti dengan angin kencang baru la agak terganggu sikit..

Amelia said...

Hi Ati, dulu2x kita takde komputer dan internet boleh hidup ya, hahaha

Sekarang satu hari line down aje dah macam duduk dalam hutan balik ke zaman dinosaur. I pun sama juga kalau line down, duduk pun tak senang hati.LOL
Sampai bawa lappy pi rumah mak mentua untuk online tapi bukan nak melawat dia. hahaha

Have a nice day.

Kakzakie said...

Tempat kakak ok kot Ati...tapi entahlah sebab kakak tak online sangat... kalau tak tahu tak rasa betul kata Ati...

h4ni3 said...

tempat saya ok je pulak

So Shy Lady (SSL) said...

oh patutlah line maxis sy smakin laju rupanya line tM rosak. eh, eh ada kna mngena ke he..he..

sy klau t.n9 takpe lgi, en HB lah yg pling sengsara

hajimete said...

bosan kannns.. ehhee

Izan Ishak said...

mmg bosan kalau takleh nak akses internet walaupun sejam dua. meroyan gitu jadinya...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yala kan..dulu sy hidup tanpa internet (sblm kenal blog) ok jer..tp skang pantang kalau line tenet kena block mulalah x senang duduk

diana said...

tak pernah alami sebab saya guna broadband je..heheh

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Broadband kakmah selalu macam tu lah Ati, geram betul kakmah, sunyi rasanya kalau sehari tak ada internet.

Rinna said...

Skrg nie weols tak penah lagi guna line TM..nie byk sgt masalahnya.. pas tuh. Guna broadband jerk.. laa.

Ros said...

Assalamualaikum Ati,

Betoi tu Ati...macam dok dalam pantang la kan....dah tak boleh makan tu baru lah nak makan macam2,masa boleh makan tu tak teringin pun nak makan kan Ati he.he.he.......

DrSinga said...

rasa macam di zaman batu....

Pia said...

"lahh sama pulak mcm kt area umah saya ni...minggu lps hari apa yer..jumaat kot,lps guruh kuat berdentum ngan ujan lebat..terus takde line tepon/tenet...2 hari gak...lps org2 TM tu dtg repair dah ok lah..thanks utk depa..w/pun ujan renyai2 dtg gak buat keja..."

Papa Mifz said...

tak perasan lak ado masalah nih...

nabilah_2908 said...

bab service...ya...TM mmg layak dapat pujian.. sentiasa mementingkan pelanggan.. :)

tp bab bayar bil pun gitu gak..lewat sebulan...mula hantar reminder nak gantung line...hehe.. :)