Thursday, March 22, 2012

Degupan Jantung Mummy & Papa Bagaikan Terhenti!


Assalamualaikum,

Hari sudah jauh malam, kami sudah pun masuk ke dalam bilik tidur tetapi
Syahmi masih nak membuas,lari ke sana dan lari ke sini...sekali....

Kelukukk!!

Syahmi terjatuh ke lantai dan meraung sambil memegang kepalanya.
Mummy berpaling melihat dan tanya sakit kat mana..? Bila pegang kepala Syahmi
habis penuh darah kedua tapak tangan....panik!! jerit panggil Papa di luar bilik.



Bila Syahmi tengok tangan Mummy penuh darahnya, dia pun menjerit..
tolong...tolong...bawa Nel gi klinik besar! (maknanya Hospital Putrajaya...suka sangat
kat hospital tu...huhu~)



Papa berlari bawa peti kecemasan dan Farah bawa towel nak stopkan darahnya dahulu. 
Sampai tertidur hero ni menangis. Panik punya pasal sampai talifon Angah di Sabah
untuk bertanya. Padahal boleh je talifon kecemasan di Hospital Putrajaya tu.



Towel, baju Syahmi dan Mummy habis penuh darah. Baru tahu beginilah bau hanyir
darah. Tak lena tidur Mummy, takut dia tertekan luka di kepala tu.



Pagi-pagi kami dah sampai klinik. Tengok tu Syahmi tengah posing untuk
di cuci. Tak mahu jahit ...katanya. 


Tertonggek-tonggek menahan sakit, ketika kena cuci. Nasib baik tak perlu 
dijahit kalau tak jenuhlah Mummy...sudahlah Papa kena kerja pulak tu.


Itu dia bertambah lagi tanda pangkat hero kesayangan kami sekeluarga ini.
Alhamdulillah tak teruk sangat cuma doktor suruh pantau kalau jadi demam
dan mesti makan ubat antibiotik.


Di klinik tadi semua orang menggeleng kepala tengok betapa aktifnya Syahmi...
habis lari keliling klinik...depa tak tau mummy dia dah nak fengsan...hik3 ^________~

35 comments:

pipoq said...

*maaf blog pipoq.blogspot.com belum boleh diakses sebab ada malware*

sama la macam anak sy tu kak..bedarah kepala siap kena jahit lagi..yang kita ni punya la susah hati, dia boleh lagi nak lari lari kat hospital tu sebelum kena jahit..

Daddy Ziyyad said...

tak tertanggal ke plaster dia tu? hehehehe..selalunya kanak2 lasak, kalau luka kat kepala, lepas letak gauze, balut dgn bandage, buat macam serban...

Melati Qistyna's Mummy said...

Uish, lasak tuh, tp bukan anak lelaki namanya kalau xde parut sana sini...hehehehe

Jatuh terlanggar ape tu?

kakcik said...

Aduhailah Syahmi... kalau anak kakcik jadi begitu pun, mesti kakcik panik sangat.

Syukurlah lukanya tak perlu dijahit.

Acik Erna said...

assalam ati..dah namanya budak kan..nangis pun sekejap aje..lepas tu membuas balik..cucu sedara acik pun camtu..dah dua belah tangan patah..buas tetap buas..pompuan pulak tu..sampai bila dia datang hospital doktor kata budak bionic dah sampai..

munna said...

lasak juga syahmi ni... munna klu anak terjatuh ke apa2..kalau keluar darah mmg dah panik giler rasanya....

miloais milo said...

anak2 lasak gitu lah....

ekceli - setuju ngan DZ - balut macam serban tu lagi ok kekdahnya....
tak tertanggal nanti plasternya

Kakzakie said...

Syahmi sayang... kenapalah ligat malam-malam mummy-papa dah nak tidur. Ini mesti siang dah puas tidur ye...

Kepala memang banyak darah Ati. Ngerikan bila tengok darah banyak...

Leysa JL said...

waaa, besarnya tanggungjawab sebagai parents..teringt plak tym kecil kepala berdarah, mesti gnila panic my dad n mum kan..kciann dorang..

♥MAMASYAZA♥ said...

hero kecik akak pun camtule, org lain semua dah nak tdo, dia masih sibuk lompat sana, lompat sini

gadisBunga said...

dah dapat pangkat secalit. hero lah syahmi! heheh~

adarnadzmie said...

alaaa sian syahmi...moga cepat sembuh luka tu... mcm tu la anak boy dapat sakit pun masih berlari lg...hehe:)

Hanis Azla said...

Ya Allah syahmi.. mmg baca pun gerun.. harap2 cepat baiklah luka tu.. suka sgt pose dia kat klinik tu.. comel..

Eye_nee said...

Hai lah anak....buat kecut hati mak...untunglah tak der kecederaan serius...

aNIe said...

Ati... alhamdulillah tak de yang serius berlaku...tapi kalau akak pun mau berhenti jantung ni...

Anak2 tgh lasak ni memang selalu buat kita panik...

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..dia tak kritikal...

semoga dia cepat sembuh ya

nabilah_2908 said...

kesian Syami...kesian kat akak juga..huhu..

dah besar sikit nanti dia slow down sikit kot... :)

kakngah said...

hhihi!!
baru la boboy sejati bila dah berdarah kepala....

ratusiput said...

hero tu kak.anak ratu dedua merasa dah...abg lg 6 jahitan...

Pok Amai-Amai said...

Awak, Aydin yg debab tu pun klu ke klinik gomen tu (rutin check up)...habis 1 klinik die tawaf tau.

Nsb bek semenya ok. Alhamdulillah. Lega sbb dia stil boleh melasak. Klu lembik diam je...adoi! Jauhkan!

Queenie said...

hadoiii baca pun dah semput...

Ati, akak dah bagi cara2 nak masak pulut kuning emergency, cari kat blog akak eh..

che mid said...

Che Mid lebih kesian mummy dari Syahmi.. he he.. lega Syahmi tak teruk ya.

p/s - Che Mid baru je buat perjumpaan keluarga sebelah abah, lebih kurang reunion gak la..

Kamsiah said...

salam
kenapa jd mcm tu...terhantuk kat bucu yg tajam ke apa..
alahai budak2 tgh membesar...mmg lasak...

Ujie said...

Ngeri pulak..
Tapi mmg gitu la anak lelaki..jatuh terhantuk tu mcm mesti.

Tihara said...

Allahuakbar! kenapa ni..siannye..harap tak de apa2 ey...

kasihredha said...

kesian syahmi
biasa le anak lelaki atie
kalau x lasak..bukan anak lelaki le

Azian Elias said...

ALHAMDULLILAH tak teruk.. kesian dia..

eita said...

anak2 yang cergas dan cerdas memang lasak....
mujur tak teruk mana...

Maya Mayana said...

Alhamdulillah semuanya oke...anak yana yg sulung pn fobia darah..yg kecik ada drh jatuh pun leh sambung main lg...budak lelaki memang mcm gini kak..kita yg kectu perut selalu...

redza said...

budak2..anak kazen sy pon camni gak kak..aktif..smpai terantuk kt meja..berjahit jugalah

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ati...semoga Syahmi cepat sembuh ya.Anak llaki mmg camtu lar ati..lasak sikit :D

qemaishak said...

alahai seriau tgk darah tu kak..moga cepat baik lukanya tu..

asliner said...

itulah..
kalau kite tgk darah yang bnyk tue tak macam ngeri lah pulak kan..
moga2 syahmi tak terlalu aktif sangat lepas kejadian nie..

Alin Marlini said...

Ya Allah Kak Atie...kesiannyer Syahmi..kalau Alin dah meraung sakan tu..teringat masa Qayyum eksiden dulu..

DrSinga said...

selalu gak mak bapak ambik gambau saya rawat/jahit/sental ehh.. anak mereka..

apakah gambau saya ada di blog/fesbuk mereka...alamakkkk...!!