Tuesday, March 20, 2012

Coklat Buatan Sendiri Yang Pertama


Assalamualaikum,

Apa khabar sahabat kita semua. Lama betui kita ni bertapa...hehe~
Bermula dengan anak-anak tak sihat selepas itu mummy mereka pula
tidak sihat dan seterusnya penyakit MALAS datang melanda, sedar-sedar
sudah 2 minggu tak masuk ke dalam alam maya.

Inilah antara aktiviti kita semasa menghilang ni, nak buat kek asyik-asyik kek
kukus saja sebab oven dah lama rosak. Selepas belajar sikit-sikit dalam 
you tube jadilah coklat pertama kita ni.



Sebagai permulaan hanya guna apa yang ada dalam peti ais saja. Isi didalam kita
letak hazelnut yang di goreng ranggup. Selepas ini harap dapat beli pewarna dan
corak yang lain pula. Ini hanya untuk kepuasan diri sendiri saja disamping rasa seronok
pula bila anak-anak suka makan coklat yang mummy buat sendiri.


Semoga selepas ini tak malas...malas lagi.... ^_____________~
 

30 comments:

kakngah said...

tahniah2..
mn tau blh jd sumber pendapatan pulak lps ni...

Melati Qistyna's Mummy said...

Sedapnya... Xnak tepek langkah2 Kah? Hehehehe

kakcik said...

Boleh join buat bisnes dengan MommyZiyyad ni Ati. :)

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!

miya said...

ee.. bestnya buat ni! cantik plak 2, geram tengok!!

miya said...

ee.. bestnya buat ni! cantik plak 2, geram tengok!!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

bsb kalau buat coklat buat sama anak2...bila coklat keras jer habis makan tak sempat nak simpan.

Pok Amai-Amai said...

Peh! Rajinnya bt cokelat sendiri!

Heheheh....hrp2 blog ie bersihlah dr sawang ye? =p

Huda said...

sedap, rajin akak eh...

gadisBunga said...

mmmm....dappp....!


dark cekelat ada tak kak? :D

rasp said...

mmg rajin lah u sis...
yg bestnya bila anak2 appreciate hasilnya tu kan....

Alin Marlini said...

buat sendiri lebih best kak..dpt banyak...

..::SangRatoo::.. said...

kalau buat sendiri lebih puas kan kak atie..hehe takde ke gambar budak comel tu makan? hehehe

kaklong said...

secara sedar tak sedar melalui internet lah kita banyak belajar resepi2 baru..kannn..

Kakzakie said...

Semakin ramai dah buat coklat sendiri Ati... kakak juga yg masih membeli. Boleh business tau Ati...

kasihredha said...

salam atiiiiiie
lama nya sepiiiiii
peluk sikit ..peluk3
coklat nya cantik ler

@cu SaYaNg said...

hitam putih kehidupan :)
cantik la kak...nanti bila2 ada gathering akak bawa coklat nie ek...boleh rasa..hehehee

miloais milo said...

anak sedara iols rajin buat cokelat ni...
sedap....

Daddy Ziyyad said...

boleh JV dgn wife saya bukak kilang coklat..ekekeke

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ati...singgah nak tapau cekelat nih!

Izan Ishak said...

sedapnya kak ati... hasilnya ta mengecewakan tu. syok nak buat lagi kalau anak2 suka makan kan.

qemaishak said...

nampak sedap tu kak, suka la anak2 makan coklat cantik mummy buat sendiri:)

Hanis Azla said...

wah.. dah bertambah kemahiran akak.. bagusnya..

munna said...

CANTIK KAK...LEPAS NI BUAT YG COLOURFUL...LAGI CANTIK HASILNYA

pipoq said...

salam kak..

patut akak kena letak tutorial nak buat coklat camtu baru best..

Ati Masrif said...
This comment has been removed by the author.
ieda said...

wah akakkkkk
teruja saya akak ..
sedap nie
rajinn akak buat ! ..
saya tempah leh kak ??? ;)

nabilah_2908 said...

nak sikit kak..hehehe.. (^_^)

♥MAMASYAZA♥ said...

wow mesti sedap ni. anak2 mesti suka

kayna said...

Hitam Putih je ke?