Thursday, March 1, 2012

Bukit Jugra Dan Paragliding


Assalamalaikum,

Inilah jawapan n3 WW semalam. Memenuhi permintaan birthday girl, Farah
yang teringin nak ke sana dan mummy pun memang lama nak lihat orang 
main paragliding di Bukit Jugra.

pic pinjam dari blog My Banting
Malangnya sampai sana pun dah pukul 6.30 petang yang ada hanyalah orang berjogging.
Jadi kami bersantai-santai sajalah disana. Bayangkan hampir 6 tahun kami tinggal 
berdekatan kerana nak sampai ke Bukit Jugra dalam 45 minit. Baru tahun 2012 ini kami
sampai ke sini.




 Syahmi sangat suka tapi paling seksa nak jaga dia di tempat macam ini...huhu~


Pemandangan memang sangat cantik! cuma.....sepanjang perjalanan nak naik ke atas.
Adalah pemandangan yang tak sedap dipandang, emm.. pada sesiapa yang pernah pergi
tentu sudah tahukan. Tapi yang lebih penting pihak yang bertanggung jawap kena pantau
dan jaga kebersihan sepanjang perjalanan hendak ke Bukit Jugra itu. 


Adalagi cerita yang menarik disini yg akan kita kongsikan lain kali.
Tak ada orang yg jawap betul, so tak dapat nak bagi FM.... hehe~ ^______~

31 comments:

pipoq said...

pemandangan ape yang tak sedap di pandang tu?

tak pernah sampai lagi bukit jugra tu..

kakcik said...

Tergambar keseronokan di wajah Syahmi dan kakak2nya. :)

Daddy Ziyyad said...

dalam blog Drsinga dulu, dia ada cerita dan tepek gambar pasal paragliding tu...

apa pemandangan yg tak best? Sampah ke?

..::SangRatoo::.. said...

heheheheh..adehh silap eh..eheheheeh..comel betul syahmi tu..meh geget sikit..seronok besday girl sampai Bukit Jugra :)

Aishah Jahirah said...

cantiknye pemandangan dia...tp apakah yg xsedap dipandang masa naik tu?nak jugak tahu...tak pernah sampai pun lagi....huhuu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pttla sy x tau..hubby pon x tau..kami lum penah smpi sana lg

atty's said...

cantiknya pemandangan

munna said...

klu tempat2 tinggi mcm ni..nak bawa anak yg aktif takutlah kak...

Izan Ishak said...

cantik pemandangannya kak ati. izan pun tak pernah sampai bukit jugra ni wpun umah mak mmg dekat je ...

Mr.Clive said...

Hahah syahmi syahmi...aritu terkunci lam bilik...comel aje budak ni...kehkehkehhh

Pok Amai-Amai said...

Bukit Jugra tu sama dgn Bukit Malawati ke? Sy tak penah lah kot g Bukit Jugra tp Bukit Malawati sy penah.

=D

nyanyisunyi said...

bukit Jugra kat Banting kan..sini dekat dgn Banting tp tk penah sampai pun kat Bukit jugra ni..

nabilah_2908 said...

hrumm..sy tk pernh sampai lagi...

pemandangan yg tak sedap tu macam mana..?

sampah bertaburan...or couple ramai bertenggek kt situ..? huhu.. :)

gadisBunga said...

tu kalau awan tak tebal mesti sunset cantik kan??

nak pegi!!

Acik Erna said...

Ati..acik biasa kebanting tapin tak pernah ke bukit jugra ni

h4ni3 said...

saya pun tak penah sampai lagi ke bukit jugra
agak2 cantik tak kalo tengok sunrise/sunset? hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik pemandangan kat situ ekkk

Maya Mayana said...

nice view la kak...suka yana tengok...

Hanis Azla said...

oh, bukit jugra ke.. pernah dgr namanya, tp tak pernah sampai..

LIPISLADY said...

Assalamualaikum Ati,

Baru aja akak terbaca cerita Ati kena bisul, dah ok ke? kesiannya Ati....

Maaflah terlambat berkongsi keresahan Ati,akak memang selalu sangat terlepas pandang blog kawan2 ni, kerja yang tak menentu macam ni tak mengizinkan akak selalu berada didepan pc.

Akak doakan ati sentiasa sihat sejahtera.

Munnafendy said...

bukit jugra ni kat bnting tu eh? tak sangka tmptnya cantik mcm ni.....ruginya tak naik dulu..padahal lama ddk kt banting..hihi

@cu SaYaNg said...

acu ingat kan akak main paragliding..terkejut gak baca tajuk..heheheee

mamawana said...

Cantik Cantik Cantikkk....

kasihredha said...

sedekah kat akak je lah fm tu...hahahah

eita said...

memang tak pernah sampai pun kat sini..
best nya...

Alin Marlini said...

Kak Atie..baru tengok bukit jugra ni dlm nona ritu...bestlah..

Ros said...

Salam Ati,

Cantiknya permandangan kat atas tu ya Ati....Tapi Kak Ros fobia ngan tempat tinggi nih....

Cik SHiNJU said...

malu nak cakap..
yun pun x penah smpai ke sini...huhuhu

Papa Mifz said...

mesti pemandangan kapel2 bernafsu syaitan la tu kan...

Fizah said...

Hi... Salam, saya ada menjual baju babies and kids, gift set for baby, yang comel2 dan dengan harga yang berpatutan... kalau berminat feel free to browse my blog (http://mummyslittlestars.blogspot.com/ ) or facebook page saya Mummy’s Little Stars (http://www.facebook.com/pages/Mummys-Little-Stars/280582848680896?ref=tn_tnmn)... ok, TQ and bye..

**kalau berminat jangan segan2 sms or email me..

kayna said...

Lawanya tempat ni...