Wednesday, March 28, 2012

F1 Year 2012: 1st Time Tonton Live


Assalamualaikum,

Lebih Kurang 5 tahun kami tinggal berdekatan di KLIA. Tahun inilah pertama kalinya
dapat menonton F1 secara live. Rezeki terpijak namanya kerana secara kebetulan 
pagi hari ahad kawan hubby yang telah membeli tiket 'Hillstand' yang ada bumbung,
ada hal di Kuala Lumpur. Jadinya 2 tiket itu menjadi milik kami.




Tercapai juga hajat hubby nak sangat bawa hero kesayangannya pergi sekali.
Sekejap saja dia boleh duduk diam, kalau boleh 1 bukit ni Syahmi nak pusing.
 


Merasa juga mengalaman menonton F1 di litar Sepang, suasana bagaikan orang sedang
berkelah ada yang bawa tikar, ada yang bentang surat khabar dan yang pasang khemah
(emm....boleh ke yek...?)


Ketika ini hujan di sebelah Hillstand C2 hanya renyai tapi di sebelah sana rupanya
hujan sudah lebat dan selepas ini saja perlumbaan pun di hentikan....boringgg!
 

Hillstand tak berbumbung, rasanya tiket untuk situ hanya RM50 tapi leceh bila
hujan begini. Masing-masing dah boring, sampai ada yang tidur. Selepas ini
saja kami pun balik, malas nak tunggu, balik tonton di rumah lagi syokkk...hik3



Pada hari sabtu ramai tetamu berkunyung ke rumah melawat Syahmi...semua gara2
cerita INI . Terima kasih buat Wan, Pakngah, Makngah dan anak2, Maksu, Maktam dan
Zila. Macam ada majlis pula bila berkumpul ramai2...seronok! ^________^

28 comments:

Pok Amai-Amai said...

Peh! Gila bertuah awak dpt tgk F1 dpn2 mata. Best!

Aishah Jahirah said...

dpt pegi tgk sekali pn jd la....

kakcik said...

Ati, Ahad nanti jumpa di BBB, ya? :)

wahida said...

bestnya...teringin nak tgk depan mata...

Ati Masrif said...

Pok amai2,
lebih bertuah pi dgn tiket percuma..huhu~

Ati Masrif said...

aishah,

memang cukup sekali je...bingit dan leceh nk parking :)

Ati Masrif said...

kakcik laling,

sedih sgt2 ati mmg tak dapat join
kalau last minute planning ni...
sebab hubby kerjalah kak...huwaaa!

cheqna said...

wah..berutung kak dapat tengok live ni..

Kakzakie said...

Syahmi mesti teruja menonton. Ati kenalah ikut rentak 2 hero (papa/anak) kalau tak mesti tak sampai ye...

Kakak ni Ati siapa yg terlibat FI pun tak kenal...

miloais milo said...

my hb dapat dua tiket percuma
tapi tak pegi pun....
burn gitu aje tiketnya....


iols - malas nak pi - konpem nanti iols migrain...

pipoq said...

kalo dekat dah lama pegi tgk F1 tu..hehehe..

Pia said...

"salam...lama tk jengah sini harap sihat2 jer..hero kecik tu pon harapnya dah baik..biasalah budak2 kan mmg lasak..hmmm,apapun kalau dah minat giler mcm kwn sy dr penang tu sanggup dtg dr jauh semata2 nak tgk live..tp bg saya tgk kt rumah lg bestlah boleh golek2 lagi..."

h4ni3 said...

tak penah tengok live
tengok dalam tv pun kalo ada orang bukak channel tu jer.. kalau tidak, jgn harap suh hanie tengok.. hehe

mak encik | SZ said...

salam kak ati,
yang penting ada pengalamannnnnnn kannn menjejak kaki di sana... hihihihi ... saya tak penah g lagi ... ;)

gadisBunga said...

seb baik saya tengok kat tv aje. eheh.

tapi bukan saya pun yg tgk, adik saya. :D

Maya Mayana said...

rezeki terpijak tu kak..seronokkk

ntah zmn bila yana nk jejak..hehe

asliner said...

salam kak ati..
kat blog kite pun ade cite psl F1..
seronok kan tgk F1..hehe

Dee said...

bestnya..dee tak pernah ada experience tgk F1...

So Shy Lady (SSL) said...

wow sronok tu k ati tp hujan plak ke aduh..ofcos lah jadi t.best. skrang ssl t.amik pot dah F1.... dlu bria btul ;D

@cu SaYaNg said...

acu belum pernah lagi tgk F1 dari hillstand nie...selalu dok kat grandstand je :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

best tu kak ati..dpt tgk sekejap pon jadilah kan..pengalaman baru :)

Alin Marlini said...

seronoklah Syahmi tu...

Rinna said...

Bestnyaa dpt tgk live kan.. sure bising ngan bunyi enjin kan..

adarnadzmie said...

akak tgk kat tb jer..hehe...nak pegi jauh la pulak...

eda_ej said...

slalu tgk kat tv je.. syokknyeee..

nabilah_2908 said...

wah..sanggup tu berpayung bagai.. :)

Izan Ishak said...

sungguh rezeki dpt tgk F1 live tu kak ati... izan ni entah bilalah lagi.

DrSinga said...

ha ahhhh..
tengok kat TV laaagi best!!

( saya gi kat sana gak... balik masa race stop.. sambung nengok kat kedai makan .. !! ) hehehheeee