Tuesday, February 14, 2012

Terserempak Dengan Ular


Assalamualaikum,

Bila baca kisah Yus siang tadi, baru kita teringatkan balik dari klinik
pagi tadi kita ternampak ular, elok pula tu melintang tengah jalan raya.
Berdebar-debar juga nak lalu jalan itu, tapi nasib baik ular tu di sebelah 
jalan yang nak keluar. Tak sanggup rasanya nak lenyek ular tu, sekali dia
masuk dalam tayar kereta... tak ke naya!

Tapi yang lawak rasanya bila tanpa kita sedar. Kita bawa kereta sambil 
tangan sebelah tutup muka...aduhai...punyalah geli kat ular yang panjang tu.
Nasib tak ada kereta di depan, kalau tak kena pula orang lain bawa kita pergi 
klinik sekali lagi...heee~


Hari pertama kena cucuk kat tut! Nak buat camne ubat makan jadi alahan pula! 
Inilah pengorbanan orang perempuan ... ^______^

 

26 comments:

kasihredha said...

takut dan geli dgn ular

Anonymous said...

jumpa ular? Ada orang dekat-dekat nak kahwin tuu...

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Cuba bayangkan ular dok berlegar-legar bawah buaian anak yang berusia 6 bulan...itu yang akak alami...

che mid said...

Salam, CM ada pengalaman anak ular dekat tepi katil anak... masa tu dalam pantang...nasib baik suami ada kt umah..kalau tak mau meroyan terus..

Citarasa Rinduan said...

masa ayu komen blog yus tengahari tadi, ayu dh takut... nie ati syer lagi..
alahaiiiiiiiiii

PS:L ati kurang sihat ker?
JAGA KESihatan ya, ke klinik jika perlu

ayu dh tak ada URL blog sarah.. nanti syer dlm blog ayu boleh>

ratusiput said...

isk ratu mmg takble kak ular.ble jd tak tido sbb teringat2.ada skali tu disebabkan nampak ular dpn mata trus terbawak2 dlm mimpi sampai sebulan lebih.takut betul.

pstt sakit tak kak?ratu guna injection sbb pil slalu lupa :)

ainnoraini said...

Kalau nnpk ular mmg ain la org pertama yg lari dulu... Mmg tak pandang kiri kanan...takutttt....

asliner said...

alif wau lam raw..ULAR..hehe

p/s: semoga keadaan kak ati sembuh =)

kakngah said...

mengemang bebulus baca komen lipislady.

hai lipislady!

azieazah said...

Ular kalu tak diganggu, tak bahaya pun. So takda sebab la kita nak langgar kan?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ati...k.atie pon serammm kklu jumpa ular gak.
Bestnya g brkelah kat sg congkak...last k.atie pergi masa pregnant anak yg sulung,skrg si Abg dah bujang pon.Punya la lama xg lagi...

RULZA said...

kalau kat parit raja ni especially jalan2 dalam memang selalu jumpa ular. Pernah jumpa ular tedung, tapi orng kampung sibuk nak bunuh dia..

selalunya bila ada ular melintas, husband akan berhenti sampaila ular tu siap lintas..biawak dan burung ayam pun sama..

ieda said...

uishhh kalau saya debar kak
sbb kat area umah saya tuu memang banyak , tedung selar tuu ..
kg kan huhuhu

cheqna said...

huish..cheqna pernah terserempak dengan ular..sangat mengerikan..siap kedua2 kaki terangkat tu walaupun masa tu cheqna tengah drive..kikiki panik punya pasal...sebab ular tu tgh mengembangkan kepalanya time cheqna lalu ngan kete tu

..::SangRatoo::.. said...

kak atie tak sehat ke sampai kene cucuk?jaga diri dan makan ubat ye...ciomkan syahmi sekali..hhhehehe

Acik Erna said...

Ati..sama la kita..geli dan rasa takut bila nampak ular.

Munnafendy said...

kalau ai pun tutup mata gak...tak sanggup tengok

pipoq said...

Rasanya dah bertahun tak nampak ular liar depan mata..pegi zoo je baru nampak ular..

Pok Amai-Amai said...

Erk? Ular? Sy klu jumpe ular tgh jln, kecoh 1 kete! Hahahah!

Eye_nee said...

pengalaman tgh mengemop bilik anak.. ada anak ular pulak kat lantai bilik tu...panik mmg panik tp tak lari..tindakan luar batasan...hancur kepala anak ular kene dengan btg mop.....siap kena perli dgn suami...pukulan tu mmg boleh bunuh Anakonda...hihi..

qemaishak said...

minta dijauhkan jumpa ular ni terutama tika mandu, mau kelam kabut nanti huhu

munna said...

munna pun takutkan ular.. tapi pernah tgk jiran bunuh ular sawa besar... kesian pulak tgk ular tu

~ yus ~ said...

saya pun sangat takut ular...

Pia said...

"owhh kena cucuk kat *****t ker..haha..kita penah try sekali,pastu tk berani dah sbb kakak kita kt kg dlm2 dok cucuk pun 'lekat'..last2 kita pakai 'susuk' lah..hehe..."

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

isk..sy pon geli dgn ular..takut semestinya..


nape akak cucuk 'tut'? sianlah perempuan cucuk sana cucuk sini

Izan Ishak said...

izan pun geli tgk ular kak...

takpe kak... mudah2an cucuk kak tutt tu serasi dgn akak.