Friday, February 17, 2012

Dinner Yang Istimewa Sedikit


Assalamualaikum,

Dari petang ke malam sibuk di dapur. Macamlah masak lauk pauk yang hebat sangat. 
Cuma ianya special sikit bagi kami sekeluarga sebabnya makanan kegemaran kami 
semua. Hanya di masak pada hari istimewa saje ...hehe~




Alah lauk biasa-biasa bagi orang lain tapi bagi kita, sudah cukup buat sakit pinggang
nak menyiapkan sayur lodeh singapura, renda ayam, sambal tumis, nasi impit dan 
sambal kacang ( tak sempat nak snap) . Khas untuk dinner malam ini sebab esok
pagi Angah sudah nak balik ke Sabah. InsyaAllah Hari Raya nanti baru balik lagi.


Semoga perjalanan pagi esok akan di permudahkan ....amin! ^______^
 

41 comments:

-gedek! said...

apa beza lodeh spore dan lodeh malaya?

Melati Qistyna's Mummy said...

Kuah lodeh tu sedap... :D

Ati Masrif said...

uncle,

lodeh singapore di tumis
ada letak ikan utk pekatkan kuah
dan tempe dan tauhu pun di goreng
dahulu ..eh bukan uncle org singapore ke?

ratusiput said...

aduh kak buat ratu terliurlah...mana nak cari ni........

Daddy Ziyyad said...

Rasa macam hari raya pulak makan lodeh..Hahaha....teringin nak rasa lodeh Singapore tu macam mana...mak saya buat lodeh jugak, tak tahu lah lodeh malaysia ke singapore..:)

YaYaNsMuM said...

Wahhh...rajinnya masak.Nampak sedap.(^_^) Salam kenal from Yayansmum.

Mr.Clive said...

waaaaaa...meriahnyerrr.... thumbs up! +1 ! :D

Ros said...

Salam Ati,

Tengok menu ni kak Ros teringat pulak lontong....lontong tu lodeh jugak ka Ati....?

kasihredha said...

wauuuu...sedapnya.
masakan spore ye atie

qemaishak said...

Macam hidangan hari raya tu kak hehe..sedapnya.

sal said...

sedapnya..berseleralah anak kita makan masakan emaknya..lepas ni rinduan2lah dengan anaknya..

Munnafendy said...

sy panggil lontong....sama kan? =)

pipoq said...

sedapnya..sedapnya..sedapnyaaa..

♥MAMASYAZA♥ said...

sayor lodeh tu feveret akak, baru je mkn kejap tadi

kakchik@ella said...

eh .. kita lama tak makan camni. nak jugaklah.

mak encik | SZ said...

sedapppnya kak ati masak2!
tringat plak dulu masa pregnenkan anak sulong (lahir time raya), setiap kali blk kg mmg request mak masakkn masakan lauk2 raya ni ... ee bestnyaaa...

ieda said...

sedap tuu kak ... ada lodeh
sure anggah rindukan masakan akak nie ;)

diana said...

mcm hari raya pulak menu nya..heheh

Dee said...

sedapnya sis eye nee..terliur dh dee tgk ni..nak2 sambal bilis tu..huhu..

anitaare said...

sedap tu ti..puaslah anak bujang mkn..bestkan asal balik aje dpt makan special mummy masak..

eita said...

faberet ita ni...best nya...

So Shy Lady said...

dam dam dum bunyi mercun eh tak...haha sbnarnya prut ssl neh tiba2 bbunyi nengok menu yg mabeles tuh

aNIe said...

Ati...sayur lodeh akak tak minat...tapi kalau nasi impit dgn sambal bilis...feveret akak tu...

Acik Erna said...

insyaalla ati semoga semuanya dipermudahkan.
sedap2 menu ati tu..macam nak sambut raya..

asliner said...

ade rendang ayam tue..
i like..=)

Izan Ishak said...

kak ati... dah macam hari raya rasanya. mesti angah rindu masakan mamanya nanti kan...

sahromnasrudin said...

yg terbaek pastilah rendang ayam kan

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Semuanya favourite LF. Bila dapat rasa ?

adarnadzmie said...

lama tak mkn masak lodeh...sedapkan...

Eye_nee said...

dah macam hari raya T..meriah kooo...sbb anak kan T..terdaya kan jugaklha walaupun lepas tu sakit pinggang sana sini...

munna said...

MACAM NAK RAYALAH PULAK KAK ATIE...BERKUMPUL SEKELUARGA MMG SERONOK JADINYA

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ati..bestnya penat2 masak tp menyeronokkan bagi yg menikmatinya.Blh tumpang mkn..hihi

Queenie said...

weeii ati,,
lenkali kalau kita jumpa,akak nak makan menu yg sama ni tau? fav!

Maya Mayana said...

wahh ni spesel bnyak oke...baru yana tahu ada lodeh singapore and malaya

selama ni tahu makan aje :)

Aishah Jahirah said...

menu ni time raya je la nak merasanye...hari2 biasa tak rajin nak masak....

Queen said...

in law pun ad amasak serupa ini...siap rendang 2 jenis..ayam dan daging...

naikpelik..tapi pelik2 pun ngap sampai habis..hehhe =p

org kata lak depan mata..ngap je..jangan banyak tanya

Rinna said...

Anak nak balik kena wat masakan istimewa yer.. iye laa jamu anak makanan sedap2 kan.. kesian dah laa duk jauh.. Tapi Atie tgk hidangan tuh sedapnyaa..

ghost writer said...

biar lauk biasa-biasa,asal saja berlapang dada. :)

Tihara said...

sedap jugak ni..rajin :)

Alin Marlini said...

Kak Atie..baru smlm teringin nak makan lontong..huhuhuhuhu...sedapnyer..

nabilah_2908 said...

telan air liur tgk hidangan nih...pergh..sedapnya..!! :)