Friday, February 3, 2012

Apa Khabar Semua?


Assalamualaikum,

Apa khabar sahabat cayang bucuk kita semua...emm...rindu sangat dengan sahabat-
sahabat maya kita ni. Ada yang rindu kat kita tak..hehe..perasan betui :P

Alhamdulillah Syahmi sudah lama kembali sihat, cuma yang tak sihat ni fikiran mummy 
Syahmi ni je...

Dalam 3 minggu lepas kita telah mencuba makan sejenis pil untuk...tut! 
Selama ini tak pernah pun makan pil hanya cucuk dan masuk alat saje. Ingat nak 
cuba makan ubat pula, malang hanya sempat makan untuk 2 malam dan hari ke-3
kita dah mula rasa loya macam orang pregnant. 

Lebih parah, petang tu mula rasa berdebar-debar tak berhenti. Sehingga malam kita
mula rasa tak puas bernafas cuba talifon doktor di klinik tapi dia tak ada. Akhirnya 
talifon kakak ipar yang berkerja di hospital Banting dan dia nasihat jangan sambung 
makan ubat tu dan berehat dan baring, jangan buat apa-apa kerja. Sudahlah papa kerja 
petang jadi anak-anak pandai-pandailah buat hal sendiri.

Sehinggakan kita terfikir begini agaknya orang yang nak meniggal dunia. Esoknya pergi 
ke klinik kesihatan dan mereka buat pemeriksaan denyutan jantung dan alhamdulillah tiada
apa-apa. Cuma ubat itu kena berhenti makan. 

Kejadian ini membuatkan kita fikir banyak perkara dan muhasabah diri sendiri. Juga 
merasakan nak  meluangkan banyak masa bersama keluarga tersayang. 

Hari ini nak luangkan sedikit masa untuk sahabat-sahabat maya tersayang pula. 
Mungkin  selepas ini kita tidaklah aktif seperti dahulu ...mungkin aktif balik ...tak tentu.
Biar keadaan yang menentukan saje ok!


Nak pergi lawat sahabat2 pula...
mesti banyak cerita yang kita dah tertinggal ni...hihi .. ^______~


45 comments:

mak encik | SZ said...

mestilah sentiasa ingat kak ati!

ooo pil tu tak serasi (kot) ngan akak ye ...

kakcik said...

Makan pil tu pun ada risikonya Ati. Menang ada yang akan rasa loya dan pening macam orang mengandung. Kemungkinan lain ialah, badan mungkin boleh 'naik'.

Izan Ishak said...

selamat kembali kak ati...

itulah pil tutt tu kalau tak serasi mmg effectnya macam yg kak ati rasa tulah. dulu2 pun izan pernah makan juga tapi naik berat badan cam dipam2. then lepas kembar ni natural way aje... sampailah dpt yg ni...

harap2 kak ati akan kembali aktif ngan blog macam sblm ni...

Huda said...

kalau tak serasi jangan makan kak, better stop, yang penting kesihatan ok dan dapat habiskan masa dengan family tersayang kan...

Hanis Azla said...

miss u kak.. saya tak pernah makan pil tutt tu.. jd takde pengalaman dengannya.. take care ye kak..

Fatin Mraz said...

welcome back kak atie..
=}

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rinduuu sgt dgn kak ati..


mkn pil apa smpi jadi cenggitu? pil tut tu pil apa?


apa pon jaga kesihatan ya :)

aNIe said...

Ati...lama tak dengar berita...semoga sihat... rasanya pil tu tak sesuai... tu yang jadi berdebar2 tu...

Acik Erna said...

Ati..memang rasa lama tak dengar berita ati..tertanya tanya jugak..sihat ke tidak..alhamdulillah jika ati dah kembali sihat.

So Shy Lady said...

oh sy t.png mkn pil. hrp akak n syahmi dh ok...risau jugakan, ksihatn pnting... take care ye kak, slamat bcuti ;D

qemaishak said...

Rindu kak ati..lain orang lain kesannya makan pil atau cucuk, ada yang loya pening ada yang berat naik mendadak..kalau dah jadi camtu tukar cara lain kak, yang sesuai untuk akak.

-gedek! said...

jangan ketagih pil , ya...?

Cikpuan rara said...

tu lah akk.banyak benda akk dh terlepas ni.hehehe

diana said...

TERKEJUT TENGOK HARI NI KAK TI UPDATE BLOG..HEHEH..
SEMOGA SEMUANYA BAIK2 JE KAK TI..

**HA AH..SAYA MENGANDUNG ..BARU 7 MINGGU..:p

Kakzakie said...

Pill tutt tu kalau pergi specialist pun ati tak boleh tahu sesuai ke tidak. Baik pakai alat lagi selamat. Ada yg kata consume pill tutt itu pun kadang boleh jadi gemuk dan ada yg jadi kurus...

Habis macam mana sekarang? Ala guna aje alat kan ke selamat juga ati... hehehe... kita sama kita je psst...

Azlan Hasan said...

pil tutt tu pil ape kak??saya try gak goggle dan cuba pahamkan..tapi ta paham jugak..yang saya paham akak tak sesuai makan ubat tu jer..hehehe

Regards,
-Strider-

eita said...

kalau tak sesuai jangan makan kak.....
takut jadi benda lain kan....

Rinna said...

Alhamdullillah.. jgn makan ubat yg sembarangan.. jadi diri dan kesihatan yer.. Ati..

kakchik@ella said...

ubat tak serasi la tu ati. stop eh. jgn mkn lgi.

anitaare said...

salam ti,

ciannyer dia..lepas ni jgn amik lagi ye..teruskan apa yang terbaik je..sama2 kita bermuhasabah diri ye..

nabilah_2908 said...

dalam kepala sy ni dok fikir...

pill tutt tu apa...? pakai alat..?

sy baca..rata2 komen faham apa pil tu...sy je kot yg tak faham..huhu...

apa pun..take care kak....moga sihat2 selalu.. & welcome back..!! (^_^)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ati...kena hari2 mkn pil ni.alhamdulilah xjadi apa2.
Selamat kembali kedunia alam maya ati.

lisa said...

pil tu mungkin ada side effect dan akak dah pun terkena effectnya. hehe dptkan nasihat doc sebelum makan :)

redza said...

xfahamlah apa benda pil tutt tu..jaga diri baik2 kak

kasihredha said...

pil apa tu?
lama tak dengar khabar atie...miss arr

ratusiput said...

yelah lama akak menyepi.em akak mkn ubat apa tu...pil perancang ke...ratu pun tak pernah cuba makan lg sbb takut terlupa.so far utk perancang ratu guna injection (ni kalau betul la kak ati mkn ubt perancang.kalau tak..sorry morry...terkeluar tajuk)..pil diet pn ade yg camtu gak,mmg bahaya n kena stop.

suri solehah said...

rindulah,ati..teruk jugak kesannya ye..aida dulu penah amik jugak,,awal tu ,,mmg pening n loya,,tapi lama ok..tp kesan dia,sepuluh bulan ambil,,kita naik 10 kg huhu

ainnoraini said...

Tutt tutt..bahaya tu ati sampai loya2 dan pening2 mcm tu ..
Tak sesuai la tu..

ieda said...

akak kena selalu ingat
ubat tuu x sesuai kuut
patut dah lama x nampak akak dirumah ieda .. ;)

take care kak ..

gadisBunga said...

akak takut terpregnen ek? ekekekeke!!!! jgn mare ye kak. :p

Alin Marlini said...

Salam Kak Atie..windulah..hehehe..

Alin dulu pernah makan..setahun jek..psl tak lau nak telan2 hari2 kak...memang pening selalu..skrg kaedah sendiri mau ingat...hehehehe..

Kak Atie..no. phone Alin 0173992812. Jemput datang tau...hehehehe

Mr.Clive said...

get well soon! :)

Munnafendy said...

kelakar pulak baca komen2 pasal pil tutt..haha

ape pun smoga kak ati sihat2 je k =)

~ yus ~ said...

pernah makan pil tut hanya selepas bersalinkan qil, lepas tu tak de pun. Rasa susah kalau makan pil sbb selalu lupa...

take care kak ati. yus pun sekarang tenggelam timbul je di alam maya...huhu

Tihara said...

alhamdulillah selam n sihat dah anak...ada jugak singgah sini hari tu tp tk ber update..happy bloging :)

jeBateja said...

ubat apa2 pun mmg ada risikonya.....kena hati2

Mak Su said...

terus tabah dan sabar dalam menghadapi ujian dariNya

Maya Mayana said...

miss you akak aty cun...pil perancang ke? kdg2 kesan ke atas individu berlainan kak..kalu teruk sgt kesannya memang patut akak berenti..selalu pil ni boleh buat naik berat bdn juga...

emm tulah yana pun sama berblog makin kurang..tp ada bagusnya bila kita lebihkan pd family atau yg lebih menuntut..maklumlah hidup kita ni bukan setakat dunia yang ini saja kan...

Azian Elias said...

semoga ati pulih seperti sedia kala...boleh jenjalan di maya selalu..

aku budak klang said...

ABK mmg tak pernah sentuh ubat2 Tuttt ni...ubat pening pun jarang makan kecuali dah terbaring masa tulah org sumbat makan apapun ABK makan...heheh ABK takut ngan ubat n jarummm...tatutttt

sahromnasrudin said...

alhamdulillah sihat

Eye_nee said...

Sebelum ambil pil2 tut ni bukan ker doctor akan beritahu..alahan2 yg loya ker pening ker..suh kita stop mkan...than cuba yg jenis lain pulak...Hati2 T..jgn tersalah pilih lagi...Padahhh nnt..

Kella said...

kak ati.. memang rindu le.. lama sungguh la tak singgah sini pun... harap semuanya dlam keadaa baik baik belake.. =)

sissyira said...

salam...

agak bahaya la makan ubat tuttt tu kan..huhu

h4ni3 said...

aik.. lama takde update lagi ni
kepala weng lagi ke k.ati? ;)