Thursday, January 5, 2012

Warna Kegemaran


Assalamualaikum,

Kisah WW semalam adalah disebabkan kita sedang mencari baju yang sudah lama
tak dapat dicari. Oleh kerana almari sudah terlalu padat, terpaksalah kita keluarkan 1/3 
dari isi perutnya..sudahnya tak jumpa juga.

Perasan atau tidak warna baju-baju yang kita semua beli lebih kepada warna yang kita
suka. Bagi orang yang tidak ikut perkembangan fesyen terkini macam kita nilah. Bila kita
punggah almari baju kita semalam kita perasan yang baju-baju kita lebih banyak warna 
hitam putih, pink..hitam dan hitam lagi itu saja...hehe~

Warna biru pula baru ada 2 baju itu pun sebab tengok macam masuk dengan kulit kita.
Warna hijau pula langsung tak ada. Teringin nak cuba tapi takut tak sesuai saja...hihi~

Macamana pula dengan almari baju sahabat semua. Warna apa yang paling banyak.
Betul tak apa yang kita tulis yang warna baju juga ada di pengaruhi oleh warna 
kegemaran kita semua.

 

Hati kita berdebar2 esok nak pergi ambil result test darah 2 minggu lepas.
Pap Smear tak sempat buat lagi...tatutt! ^______~

35 comments:

kakcik said...

Baju kakcik banyak yang berwarna biru atau coklat. :)

~ raihazi ~ said...

baju saya banyak warna putih :)

Daddy Ziyyad said...

saya dalam hal beli baju, saya tak akan ikut warna kegemaran..sebab bagi saya, baju saya kena ada semua color! hahahaha

ainnoraini said...

ain pulak banyak warna putih & hitam...

tapi masa gi keja ada uniform warna putih dan biru belasah jer tak pyh pening kepala, cuma hari jumaat bebas nak pakai baju apa pun...

munna said...

MUNNA BANYAK WARNA PURPLE KAK...

Kakzakie said...

Kakak suka warna hitam, merah dan biru...

pena rozie said...

warna pink kopem x beli. Yg ade org bagi. sbb x suka...

kasihredha said...

berbagai colour ada

kakngah said...

dah lama tak bukak lemari baju...

cemomoi said...

lemari penuh dengan baju orang rumah jeee

kakchik@ella said...

kita penuh dgn warna merah. hihi.

Munnafendy said...

betulll...selalu beli bju warna kgemaran tp xsedar pun..

tp bila punggah semua..baru perasan bju byk color putih n hitam je..mcm taik cicak dh,..haha

cheqna said...

baju cheqna warna warni =)

redza said...

macam2 kaler ada tp kaler hitam yg lebih byk

Acik Erna said...

Ati..ati sesuai semua warna tau.ati kan putih ..cantik dan masuk je dengan semua warna.

Queen said...

walaupun sya takdelah minat purple..tapi saya punye baju dari dulu sampai skearang mesti ada tone warna purple...purple pink pun dikira purple...
lepas tu cekelat...hahah...
tu kalau beli sendiri la..kalau org sedekah..asal ok..sudahlah.. =p

Izan Ishak said...

izan byk baju warna biru dan merah. tp semenjak du amenjak suka plak warna pink cam kanak2...

@cu SaYaNg said...

kaler baju acu pun lebih kurang kaler baju kak ati gak...balik2 warna2 tu je...

~ yus ~ said...

kalau saya warna purple...hehe


kak ati, segmen diana tu dah bermula semalam. tak silap nama akak di kumpulan 1. Cer semak entri diana semalam ya..:)

Huda said...

tshirt dan blouse banyak hitam dan merah, kurung pulak banyak biru

Hanis Azla said...

baju saya pun banyak warna yg sama kak.. harap2 ujian darah akak tu baik2 saja resultnya.. insyaALLAH..

[PCL] said...

salam kak, rasanya skrg ni dah tak kesah sangat dgn pemilihan warna ...asal pakai , ok jer yg penting selesa..tapi bkn semua org khususnya wanita yg bole buat cmtu kan ! mesti ada the best colur yg digemari.

miloais milo said...

baju2 iols banyak warna terang -
warna merah dan yg sewaktu dengannya...
naum ada jugak warna hitam - mostly t-shirt lah....

Cik SHiNJU said...

Yun byk kaler pink,merah,putih n itam..

azian said...

kak...
sy biru...hehehe
byknya baju akak...ni dah ngalahkan cikgu nihhh...hehehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

warna kegemaran sy purple..tp kaler baju macam-macam..tp baju kita x bnyk..baju jalan ada 3-4 helai aje


kaka ati putih melepak rsnya pakai kaler apa pon masuk :)

gadisBunga said...

saya banyak kaler merah merah, dark brown dan hitam.mcm uncle gedek. hihihi!

tapi sekarang ni berjinak2 nak kaler biru navy pulak. :D

ratusiput said...

sama ratu kak..baju2 ratu byk kaler itam n coklat...kalau bli baju mesti mata tu terpilih kaler2 tu...

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Pilihan warna saya tidak menentu. :)

Salam ukhuwwah.

[PCL] said...

eh dtg lagi...kali ni nak review alexa..kasi up sikit, gud luck kak !

Elih Japahar said...

Baru pas review alexa blog ni...dr segmen kak diana..

http://www.alexa.com/siteinfo/wanati.blogspot.com#

Pia said...

"saya lak itam,merah...itu jer byk...yg tkde langsung ialah kuning..eh,ati..result ujian darah tu esok dpt yer..jgn lupa gitau.."

Ujie said...

betul3..almari saya penuh baju warna biru! sesekali cuba lari dgn beli baju warna lain, tapi rasa tak cantik bila pakai.

*dah review alexa blog kak ati..^_^

lisa said...

baju saya banyak kaler putih,hitam dan peach lembut hihi ^^

Cik Sibuk said...

betul2..lam almari saya hampir semua baju kaler helap2 & malap2 aje (safe colours). takde kaler terang ataupun pastel. Mata berkenan kaler2 cenggitu. Tapi macam bosan la pulak..