Wednesday, January 11, 2012

Ombak Rindu...Hairanlah Dengan Pengomen Itu!


Assalamualaikum,

Sebelum ini dah baca macam-macam komen tentang kisah filem Ombak Rindu.
Ada yang kata sedih, menyayat hati dan macam-macam lagi tapi yang paling kita
tertarik sekali, terbaru ni ada pengomen wanita yang mengatakan cerita ini langsung 
tak menyedihkan. Malah dia ketawa saja sepanjang tonton cerita itu.





Semalam ketika ke Alamanda ternampaklah dvd original Ombak Rindu telah pun keluar.
Murah pula tu hanya 19.90 je, apalagi belilah. Masa ini jugalah kita ternampak dan snap
gambar yang WW: Paparazzi pagi tadi. Orang dalam gambar tu ialah seorang artis wanita!
dah dapat teka siapa...?


Berbalik pada cerita Ombak Rindu, malam tadi kita pun tonton cerita ini dengan hubby.
Kita juga telah bersedia untuk tidak menaruh apa-apa perasaan bila tonton cerita ini...
perasaan sedih atau best ke...


Separuh cerita ini kita tengok saja sudah berjurai-jurai airmata keluar dalam diam.
Malu kat hubby sebab tu nangis senyap-senyap...huhu~ 


Jadi pada pendapat kitalah pengomen yang kata cerita Ombak Rindu ni tak sedih langsung. 
Mungkin dia ni terlebih tonton cerita peperangan, action movie atau cerita hantu.

Tak ada perasaan ke dia ni...? Atau kita ni yang terlebih cengeng....hihi.. :P

39 comments:

Pok Amai-Amai said...

Sy klu tak suka nak tgk, sy mmg takkan tgk....adehhh!

diana said...

tak tengok pun..ramai sangt yang bercerita sampai jadi tak meanrik perhatian saya dah ..heheh..kalau saya tengok mesti saya pun tak menangis..

Munnafendy said...

my fiancee tgk syp2 ngan spupu spapat sy..dia ckp pun sedih..ai tgk pun sedih..mmg hati kebal agknye dia tuh..hehe

cheqna said...

cheqna tak nangis sebab baca novel lagi feel =)

norh said...

dah keluar dvd eh? sy pun belum tengok..

Izan Ishak said...

hari tu izan sempat tgk kat youtube yg cetak rompak tu. mmg ada scene2 yg sangat sedih... cuma konon kontrol taknak nangis depan anak2. tapi org kata baca novel lagi best ye!

Acik Erna said...

Ati...acik sampai sekarang belum tengok cerita tu.anak dah belikan dvd..tapi belum tengok juak..

..::SangRatoo::.. said...

kak atie..jue ngk cerita tu dgn kawan²..habis lencun tudung masing² wat lap air mata..ehehehehe

gadisBunga said...

heheh.

ayah saya cerita. ada sorang mamat engineer kt tempat keje dia. terkantoi dalam surau tgk ombak rindu kat youtube sambil nangis.

kehkehkeh!!!

kakcik said...

Mungkin mereka yang tak menangis tu sebab dah baca novel dan cerita di filem tak sama dengan novel 100%. Agaknyalah (sebab kakcik tak menonton pun). :)

Hanis Azla said...

kak, saya pun tak nangis tgk ombak rindu.. tp masa baca novelnya mmg nangis beria.. agaknya sebab feel dah lepas kat novel, waktu movie dah tak rasa sgt kot..

MasZuber said...

alamak,

bukan hanya pengomen yang pertama itu saje yang tidak nangis,

begitu jua saya. tidak menangis langsung sebab plot cerita tidak kuat dan entahle. mungkin expectation begitu tinggi sebelum tengok crite tue kot.

nways, setiap review adalah pandangan peribadi memasing. Ada orang begitu teruja smpi tengok berkali2 ombak rindu ini. ada juga orang, langsung tidak terkesan dengan filem ini.

:-)

✿....rossa alina....✿ said...

saya ada movie ni tp xtgk lagi..huhuhu..xtau lah sedih cmne cerita ni.. ;p

ZalinZalina said...

teringin nak tengok tapi kalau tengok nak tengok sorang2...malu dgn anak2 kalau termenangis..he he..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alamak kak ati..baru-baru ni sy ada review gak filem ni dan sy kata x nangis..tersebak sikit tu adalah..malah ada juga part yg sy ketawa tp xla manjang ketawa (adakah pengomen wanita yg dimaksudkan ini sy?)


bg sy cerita dia x cukup mentouchingkan..bila dgr lagu brlah rs feelingnya..mgkin jugak sbb ms tgk tu sibuk layan anak jugak tahla..


p/s: kak psl mamat topi itam tu..mana ada kita ckp muka dia cam ikan..itu somi kita..uwaaaa

Myra Jay said...

Myra kali pertama tengok sebak (tak nangis jurai2) kali ke dua tengok dah tau part sedih tak fokus sngat :)

Eye_nee said...

ada part yg sebak...kuar jugak lah air mata akk ni T...

qemaishak said...

qema tgk gak tapi tak kuar air mata..takde la sampai ketawa, tu xde perasaan namanya hihi

Ati Masrif said...

rina,

aisayman.. somi hang kah..
rasa bc mcm kat muka dia mcm ikan
soliii :P

Ati Masrif said...

HEHE..GELAK2 KITA BACA KOMEN
KORANG SEMUA...

TAPI BETUILAH ..PANDANGAN DAN PERASAAN
MASING2 TAK SAMA .. TAPI KITA
AKUI DEN NI MEMANG SENSITIP ORGNYA..HIHI~ :p

Queen said...

saya tak menangis jugak

1) mungkin sebab saya kurang fokus (sambil melayan si tecik yang melasak..agak sukar nak fokus)

2) sebab saya dah baca novelnya yangmemang boleh buat berjurai2 air mata...jadi bila tengok filem...agak kurang feeling.. =p

~ raihazi ~ said...

masa baca novel, nangis sungguh2 sampai merah hidung bengkak mata. movie? no comment sbb blm tgk hehehehehehee

adarnadzmie said...

ati...akak dh tgk 2 kali ulang ombak rindu ni... 1st nangis sgt... asal tgk jer adegan sedih hariz ngan izzah mesti nangis...huhu...

munna said...

munna blm tgk lagi citer ni...tapi novel dah baca mmg sedih sgt

ratusiput said...

masing2 punye persepsi berbeza kak.kita tak ble expect menda yg kite suke org lain pun suke.camtu gak sebaliknya.buat pening pale je nak pk menda2 ni sme.janji kite dh tgk n tau jiwa kita camne... :)

@cu SaYaNg said...

acu pun nangis...siap kena perli dengan EE lagi..hehehehee

Anonymous said...

apa yg sedih sangat, banyak mende lain yg lebih menyedihkan...rugi menangisi cerita sebegini

Azlan Hasan said...

kalau citer2 macam ombak rindu nie depends gak kepada orang yang komen tu cammana??kalau dia memang tak minat genre cinta2 memang dia gelak jer laa..hopefully time dia komen tu dia tekankan yang itu pandangan peribadi dia..takut orang lain percaya lak yang ombak rindu tak best..hehehe

Regards,
-Strider-

miloais milo said...

tak tengok lah movie ni...
kurang berminat sebenarnya...

- GC - said...

pengomen tu takde deria sedih kot. hahha

JunAina said...

Masih tak sempat nak tonton Ombak Rindu. Ada kawan tolong download tapi tak ada masa nak sob...sob...

Daddy Ziyyad said...

saya tak boleh nak komen sebab saya tak tengok.

tapi kan kak, saya tengok Osbon pun saya nangis..huhuhu...




nangis tergelak.! haha

So Shy Lady said...

ssl ada jugak tngok kt youtube ctak rompak tu... tngok sparuh je coz... haha...ssl t.minat haha... sama spesies ngan pngomen tu kot ssl neh ;D

tp ssl suka bc novel cinta!

kakngah said...

kite baru jek tgk OR semalam. sedih? sedih gak la... cuma belum sampai tahap menangis. soundtrack tu yg buat lg sedih.
tapi kalau kakngah baca novel dia kompem nangis jurai2 ayo mate sebab novel lagi detail.
apa2 pun.. rumah diorg mmg cntik la...

Nafisa81 said...

sedih jugak..tp tak semua part la sedih...

~ yus ~ said...

cerita ni ada sedihnya, dan yus menangis dua kali tengok cerita ni..:)

Dee said...

terpulang pada yg tgklah kan sis..kalau tgk dgn menaruh harapan yg sgt tinggi..dan tunggu2..bila aku nak nangis..dan jenis tak suka tgk citer melayu..mmg akan gelak2 jelah..kita je kot hati fragile..sedih2..hehehe..

ummiarissa said...

tengok suasana sekitar juga kalu nak tengok cerita ni...kalau senyap sunyi boleh fokus citer ni boleh ngalir air mata lagi-lagi diiringi lagu syahdu...tapi bulan lepas saya tengok citer bawa anak kecil tak leh fokus jadi memang tak menangis..sekarang ni tunggu nak baca novel pula..

LaTip BogiBa said...

aku pun rasa ombak rindu tak la sesedih kisah aku...aku takde duit nak isi minyak g kerja..sedih