Friday, January 13, 2012

Nel...Boy!


Assalamualaikum,

Selamat pagi jumaat yang indah!

Baru-baru ini terjumpa teman yang sudah lama tak berjumpa. Kali terakhir kami
berjumpa ketika dia melawat kita selepas bersalinkan NorSyahmi Daniel. Ketika 
duduk bersembang, Syahmi pun datang duduk sebelah kita. Kawan kita memandang
kehairanan sambl bertanya ...


kawan: bukan anak hang yang kecil tu lelaki kah?

kita : betuilah! lelakilah ni

lucu sekali ada suara kecik dan pelat menyambung...

syahmi : nel...boy!


Inilah hero kecik kita pakai baju apa pun, orang akan tetap ingat dia girl. Mungkin 
kerana rambut dan wajah tu manis ...hehe~Tapi bab rambut tu kita dan hubby tak mahu
potong lagi tunggulah kerana rambut ini 'rambut kenan'.



Masa mengandungkan Syahmi, kita telah terpandang seorang anak lelaki arab yang
comel dan rambutnya gulung-gulung kebawah. Dalam hati terus berkata ...bestnya kalau
dapat anak rambut macam tu!


 Alhamdulillah..... dapat! ..hehe...^_______^
 

46 comments:

Huda said...

mungkin memang sebab rambut kot, memang cute..

..::SangRatoo::.. said...

syahmi mmg comelllll.. hehehehe :P

Azian Elias said...

sama macam ke 3 3 anak akak Ati.. Bila dah potong rambut, baru org cakap boy.. risau gak memula tuu..

kakcik said...

Mula2 dulu kakcik pun keliru. Mungkin disebabkan rambutnya itu Syahmi kelihatan seperti seorang gadis kecil. :)

kaklong said...

cute!

Eye_nee said...

Cute nya Syahmi ni T...

Cikpuan rara said...

hehehehe kalau mengandung ckp apa mst dpt.hehhe mmg comels pon.

Citarasa Rinduan said...

mmg comelllllllll

ayu sentiasa suka bila ati syer entry ttg si rambut gulung tu!!
kikikiki

Kakzakie said...

Kakak pun dulu ingatkan dia perempuan. Tapi sebab dah lama kenal tahulah Syahmi is a boy...:)

:: Mrs.Eady :: said...

hensem & sweettt :D

adarnadzmie said...

sekali pandang memang nampak cam girl.. tp bila dh pegang pistol mainan mcm tu memang nel...boy!...hehe

~ yus ~ said...

yus dulu masa mula2 kenal blog akak, dan tgk Syahmi pun ingat dia perempuan kak...

kalau tak baca blog akak dari semasa ke semasa mmg tak tahu dia lelaki...huhu

LydSunshine said...

Bukan senang nak dpt rambut org malayu camni. Comel sgt.

Hanis Azla said...

mmg sgt comel syahmi ni..

diana said...

besor nanti muka jambu nih..:)

eita said...

faktor rambut memang mempengaruhi muka seseorang....

besar nanti mesti kiut kan..ramai peminat tu

suri solehah said...

hehe..dia memang comel...

rasp said...

hehehehe rambut kenan :)
mmg dia shomels....

ch@ said...

ye, kita suka rambut syahmi. puas pandang bdk2 yg rambutnya seperti syahmi, malangnya terjadila rambut seperti oni. rambuttakbolehnakfaham. then, masa pregnantkan aie, mmg tak harap dah, nak dia rambut lurus je. ahahah.

syahmi shomels.

cheqna said...

mmg comel..=)

gadisBunga said...

kompem mengenan la tuh! heheh~

Azlan Hasan said...

comel rambut camtu..hehe..macam rambut anak buah saya..hehehe..

Regards,
-Strider-

- GC - said...

ala, nanti dah masuk sekolah kena potong lah...

~K Ham~ said...

so sewetttttttt....

munna said...

mmg comel syahmi ni lagi2 dgn rambut gulung maggi tu

Kunang-Kunang said...

Memang cute dan sweet. Besar nanti jadi handsome boy.

So Shy Lady said...

oh patut la ke arab araban skir rupanya ;D

boy rmbut pnjang seriyes comel!

Anaa said...

hehehe.. rambut kenan tu... nanti nak sekolah nak tak nak kena gak la potong kan ati..

Papa Mifz said...

Mifz kat luar pun org ingat baby girl jugak..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

syahmi mmg comel sgt..kita pon suka tgk..kita rs dia bnyk ikut muka kak ati kut ek..


maknanya kak ati dan hubby mmg tak rambut mcm nilah ya?


anak kita yg boy tu pon ramai yg ingt girl..

Munnafendy said...

waaaa mmg betu2 kenan ni! nnti pegnant nak cr pak arab gk la...hahahahaha

Pia said...

"hehhe...ank sy ada sorang mcm ni rambut dia ms dia kecik2 dulu...cantik sgt,tk leh sikat tau sbb bergulung2...tp bila dah besar ni jadi lurus pulak...~nanti bila syahmi masuk sekolah habis ler rambut yg gurly2 dia tu"

cikceriacorner said...

salam akak..hensemnye syahmi..a'ah rambut comel..muka encem...hhehhe...

starzieti said...

comel. budak kecik rambut kerinting cam tuh comel, da besar encem. :D

ieda said...

syahmi nie memang cumei ..
cute sbb rambut tuu ;)

Sham said...

salam... lama tul tak menjenguk...

ingatkan kena kenan hafiz awan nano...heee

kasihredha said...

shahmi mmg sweet

sal said...

hamboi..senyuman syahmi yg melerek..
hai syahmi..ikut anty sal, balik ke rumah jom..kat umah bnyk kakak2 besar layan dan dpt main sama2..

Queenie said...

akak pulak, taktau naper, mmg rasa rimas kalo tengok budak/org lelaki berambut panjang, rasa kesian pun ada.....hehhee
selalu dok bayangkan sicomel tu berambut pendek...

nyanyisunyi said...

tu lah akak pun ingat anak ati tu girl..memang cute dan mcm pan asean pulak....dah besar tu mesti hensem..hehehe

che mid said...

Susah tak sikat rambut macam tu...

aku budak klang said...

anak ABK pun ada seorang macm ni rambutnya

Zefa NorAsmara said...

Cute.. rambut gulung2.. :D

CIK TOM said...

comelnya anak akak!

Maya Mayana said...

tapi asben akak memang dh rupa ala2 arab kan...

rambut syahmi tu yana suka jugak,kak aty dulu suka mkn kerang ke masa ngandung? hehe..org kta nk anak rmbut kerinting byk mkn kerang...yana pn rasa yana tk boleh dpt anak rmbut kerinting sebab dua2 rmbut lurus :)

mak encik | SZ said...

ooo bukan kak ati yg rambut curly ye...hihihhihi

memanggg kiuttttt la anak bujang akak ni!