Thursday, January 5, 2012

Kalau Mai KL ..Singgahlah Ke Warung Soto Berlada


Assalamualaikum,

Sedikit kerisauan akan keputusan 'test darah' esok, bertambah risau apabila
jiran yang kecik molek dan slim saja dah disahkan kena penyakit kolestrol yang 
boleh tahan tingginya.

Buatlah n3 yang menghiburkan hati sedikit...

Jika anda datang KL dan teringin nak makan makanan yang simple dan harga pun
berpatutan. Marilah singgah ke Warung Soto Berlada yang menyajikan aneka jenis mee
yang paling kita suka ialah 'Mee Jawa' ...sedap!


Sebelum ini kita pernah promosikan warung yang di asaskan oleh pelakon veteran
Mak Mah dan anak-anaknya di blog ini last year tetapi kini mereka telah berpindah
ke tempat baru di Keramat Permai. Awas...tempat ni sentiasa penuh, kalau datang 
lambat sangat banyak yang habis...melepas..hihi~


Jika teringin nak mencuba silalah terjah di SINI  




Inilah mee jawa yang membuatkan kita sanggup pujuk hubby mai Keramat pasal 
teringin sangat :) 


Mee soto ni anak-anak kita suka makan...emm ada begedil!
Hubby bersama bekas rakan sekerja tapi sekarang dia dah jadi manager di sini ..
maklumlah anak taukeh ( anak mak mah )  ...hihi~  


Pakcik ni dah kenal kami dari zaman bercintan cintun dulu...masa tu balik kerja 
suka makan kat warung belakang hotel regent. Masa tu pakcik ni berniaga 
nasi berlauk dengan isterinya. Sekarang ni dia jadi cashier kat sini sebab anak 
dia kahwin dengan anak taukeh ...dia kata kita dah berisi tak macam dulu ...
ehem...pakcik ...lani kita dah beranak pinak daa...tapi masih kiut kan..huhu~ :P


Alahai...merapu apa aje si ati ni...sebenarnya nak redakan hati yg kerisauan ni ..^___~

21 comments:

Citarasa Rinduan said...

Ati.. buat sabar ya...
darah dah ambil kan??
awak buat tak ada apa2..
mengikut pengalaman ayu kalau hantar suami ke hospital..
ayu akan buat lawak.. ayu akan tenangkan hatinya..
yang penting dia tak risau sangat

dan.. kalau ke hospital tu, minum susu agar tak rasa lapar y amat..

mudahan2 tak ada apa2 ya....

kakcik said...

Walaupun kakcik dah tahu lama tentang kewujudan Warung Mak Mah ni, tapi kakcik belum pernah sampai ke sana. :(

Semoga semuanya baik2 saja ya Ati. InsyaAllah.

kasihredha said...

keramat permai...kat are mana?

Huda said...

ishh macam sedap je..tapi tak tau tempatnya..

diana said...

rasa nak makan soto pulak..:p

kaklong said...

paling suka makan mee jawa..
:)

..::SangRatoo::.. said...

hehehe..kelakar kite baca ayat kak atie last sekali tu..jue pon sama..dulu org kata kurus..skang dah berisi..dah beranak pinak nak buat mcm mana..tapi baru anak satu..eheheheh..mee jawa terbaik..sedappnyeee

Cik SHiNJU said...

Nak try gak nanti...
Jom!

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Sabarlah ati, jangan bimbang Ati tetap sihat sejahtera. kalau ada sikit2 tanda tu lekas2 berubat yee..mencegah lebih baik dari mengubati.

Pok Amai-Amai said...

Mst okeh punye. Klu kolesterol tgi, ada ubat. Control mkn, minum susu omega dgn makan oat. Hiks~ Kan? Kan? Kan?

@cu SaYaNg said...

Pernah lalu tapi singgah nye belum pernah lagi

adarnadzmie said...

skrg ni pentakit x kira kita kurus ke gemuk ke...takutkannn...
mee jawa n mee soto ni memang menyelerakan... haha

Azlan Hasan said...

owh..keramat permai ker??x jauh nie..nanti bleh laa dtg singgah..heheh

Regards,
-Strider-

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

tu la orang kurus ramai je kena kolestrol....hehee. sodap tgk mee jawa tu...

p/s: dari segmen review alexa, sama group.dah follow sini dan dah review alexa blog ni..;)

Ros said...

Salam Ati,

jangan dok risau sangat la Ati,nanti tak dak darah tinggi pun boleh ada tau.....
Kempunan lah Kak Ros nak mai menjamu selera kat warung ni.....jauh sangat..

rasp said...

pernah makan 3 kali kat tempat nie...
tak tau pun tu restoran Mak Mah...
tapi food kat sini leh katakan semuanya mantopsss....

*jgn risau2 sgt sis...
lebih baik kita tau dari tak tau...

Queenie said...

Ati...relax jer eeh..
take it easy okay...

akak cuma suka nasi lemak dia jer kat warung tu...

suri solehah said...

ati,sanggup pujuk,,n cik abe ikut demi 'anak kat dalam' tu ye..hehe
-kuat semangat..

Tihara said...

wah sedap nya makan panas2 :)

Izan Ishak said...

tgk mee jawa tu cam nak terbang ke sana je kak! terliur dah ni...

Suara Hati said...

nampak macam sedap jer..huhu