Sunday, February 27, 2011

NorSyahmi Daniel

Assalamualaikum,

pada hari ini 27hb Febuari di sekitar waktu ini
kita sedang dalam kesakitan di hospital Putrajaya
dan selepas sedut gas ketawa tu ...hilang sekejap
lepas tu sakit balik ...akhirnya dalam pukul 8.30 malam
kedengaranlah suara baby yang sangat kami nantikan

apa yang paling kita ingat sekali ialah kata-kata 
hubby .... yang betulll yang... daniel !!!  
dialah orang yang paling happy sekali...

itu semua terjadi 3 tahun yang lalu pada tahun 2008
hubby memang dah siap nama awal-awal 
walaupun tak pasti baby tu boy or girl

Selamat Hari Lahir Hero Kecik mummy
NorSyahmi Daniel yang ke-3 tahun
semoga impian kami untuk syahmi 
menjadi seorang Ustaz al-Hafiz akan
dimakbulkan....ameen!


majlis cukur jambul pada usia 3 bulan



geng, peneman dan buah hati papa

my darling yang baikkkk....^___^

tiup lilin berkali2...asyik nak tiup je..dh kontot lilin tu


birthday farah dan syahmi selang sehari saje...tension farah tak boleh jadi 
birthday girl lama2 ...^____^

Friday, February 25, 2011

Waterlily Dari GB

Selamat Petang,

pagi semalam ...semasa rushing nak ke sepital tu
tangan ni gatal gak nak jengah blog Gadis Bunga
sebab nak terapi minda dulu lihat gambar-gambar yang 
cantik dalam blog GB

bila jengah saje wah..suprise...rupanya GB ada 
tujukan bunga Waterlily yang cantik especially for me
terus kembang hati dan badan yang memang dah kembang ni..huhu
pergi sepital pun senyum-senyum sambil cerita pada hubby

petang pula bila buka FB ....lagi satu suprise
eh...GB add kitalah....terus bermunge-munge riang lagi 
hati kita ni... hehe tu pinjam kata-kata GB tau ^___^

ada gak sahabat yang ada FB di blog mereka tapi kita 
ni segan nak ganggu kalau depa yang tak add kita
huhu...pemalu konon ... :P

jom sahabat semua terjah blog Bunga yang pandai menaip ini
ada banyak gambar-gambar yang cantik dalam blog gadis yang kiut-miut ini


GB ...kak ati sukaa sangat gambar munge tu tapi tak leh di simpan
boleh di lihat saje... ^_____^

Ulang Tahun Ke-10

Assalamualaikum,

pejam celik....pejam celik....
dah 10 tahun usia anak dara sulong kita di lahirkan dengan 
cara induced kerana dah terlebih hari masih tak mahu 
keluar lagi ..naik tension kita dok dalam wad hospital di Kulim 

memang teruja sangat dapat anak perempuan 
sebab dari kecik lagi kita berangan nak adik perempuan 
tapi tak dapat ...kita yang bongsu...bila dapat saje 
memang dimanjakan...apa nak semua dapat
baju ...asyik beli baru saje tapi bila dah besar
dah tak di manja lagi...adik kan berderet..hihi

walaupun wajah tu photocopy habis hubby tapi perangai
banyak ikut kita antaranya lemah lembut dan manja
ecehh...sila percaya..degil pun sama gak...paling ketara sekali
penggeli...sebijik mummy dia...kalau toilet kotor sanggup tahan...
nak minum kena check dulu gelas tu luar dalam ada kotor tak
banyak lagi ah...awatlah boleh terikut...huhu

semoga NorFarah Izzati akan menjadi seorang yang berjaya
dalam hidup dunia dan akhirat ...ameen!

mummy tak buat kek tahun ni...mixer rosak..petang ni kita
pergi beli kek di King's 


Raya 2008
2010 ...dah pandai bergaya

Birthday Girl nak gi sekolah pagi tadi


turut berkongsi birthday ialah 2 makcik farah...makde dan makngah
Happy Birthday juga....^___^

Thursday, February 24, 2011

Malu aah... Di Hospital tadi

Assalamualaikum,

sakit perut memulas-mulas dari siang tadi
membantutkan niat kita nak buat n3
penyakit orang perempuan setiap bulan ni
uhh...nampak kecik je laptop ni tadi...
nak gi lawat sahabat pun tak habis
lepas makan ubat tahan sakit terus zzzzzz.... 

kisah di sepital tadi sungguh melucukan 
bila nombor dah naik je kita pun terus masuk 
bilik doktor pakar tu dengan senyum meleret
tetapi... sebaik saje nampak kat dalam bilik tu 
ada 4 orang doktor lelaki ... terus dengan tak sengaja
kita tutup muka...adehhh...camne ni ...

kalau masa sakit memang kita tak peduli dah 
doktor lelaki ke...janji dapat rawatan cepat
tapi nasib dapat doktor perempuan masa tu 
tetapi bila dah rasa tak sakit lagi ni ...uhhhh
tak sanggup kita buka TUT...dan di tekan-tekan 
oleh doktor lelaki tu....ohhh tidakkkk...maluuuu
laki kita takpe gak...huhu

nasib le doktor yang baik tu faham sebaik saje 
tengok kita tutup muka dengan tangan sebelah 
ala-ala terkezut gitu...dia terus cakap ...
malu ye..nak jumpa lady doktor ke 
kita pun cakap boleh ke doktor ...then 
dapat le jumpa doktor Melati ...lepas check doktor kata
dah clear tapi jangan garu nanti jadi balik...
Alhamdulillah ...syukur sangat dan rasa lega!

semua ni berkat doa orang-orang yang kita sayang
dan juga sahabat semua ....terima kasih banyak-banyak ye!

8.45pg dah ramai orang..no. kita 1138...dah 20 minit tunggu ni

terima kasih Hospital Serdang...tak payah dtg lagi...yahoooo!

Selamat Hari Jadi buat Dr Singa yang sempoi dan ceria tu  ^___~

bila dah lega rasa nak menyanyi lagu maher zain je...Alhamdulillah...alhamdulilah....


Mengidam Seri Muka

Assalamualaikum,

Kita memang suka kuih seri muka
tapi perasaan mula teringin nak makan kuih ni 
bermula semasa kita mengandungkan Farah
teringin sangat sehingga dari office di jalan sultan ismail
tu hubby bawa kita cari ke chow kit road ...tak ada
pergi pula cari ke kampung baru pun tak ada...
kat makcik-makcik  jual tepi jalan pun tak ada juga

kita pun pulang dengan rasa hampa sangat
rasa macam nak menangis saje...
malam tu kakak kita yang duduk di kedah 
turun mai ke KL ...bersamanya ialah kak iparnya 
yang pakar memasak dan orang kedah ni pun 
suka jamu orang makan... rupanya dia ada bawa bekal

depa pun pelawalah kita ni makan bekal 
yang depa bawa mai dari kedah tu 
bila kita buka saje bekal tu ....alangkah terkezutnya kita 
ada kuih seri muka dalam tu...apalagi senyum 
sampai telingalah kita dan hubby pun mula 
buka cerita pasal hal siang tadi...
rezeki orang mengandung dan rezeki baby dalam perutkan

kak ison iaitu SIL kakak kita buat kuih seri muka
yang paling sedap kita pernah makan pula tu 
jadi mulai hari itu hanya kuiih seri muka itu saje
yang kita suka dan berkenan dek tekak ni ...
dia bagi resepi kuih ni ...cara membuat memang remeh
banyak bahan dan kena bakar pula jadi kita yang rajin ni
hanya akan buat untuk hari-hari tertentu saje macam 
hari jadi ke...hari raya ke...rajin sangatkan...hihi

2-3 hari ni teringin sangat nak makan kuih ni
jadi kita pun susah payahlah membuat kuih malam tadi
sebab hari ni pun hari special gak... sebabnya...
nak kena jumpa doktor pakar pasal kes hari tu...huhu
8.30 pagi ni kita akan terpacak lagi di depan   
hospital serdang untuk 2nd appointment


kita panggil kuih hodoh..coz bila bakar atas dia mcm burn je...tapi terbaikkk !  I LIKE.. ^__^



hopefully dah tak ada lagi ...tak mau kena bedah walau kecil pun...huhu




Wednesday, February 23, 2011

Cara Letak Link Entry Dalam Komen Anda

Assalamualaikum,
  
Hari ini kita nak share sedikit ilmu yang baru di pelajari
ada 2 orang sahabat  yang buat pemintaan iaitu 
Cikgu Tie dan NM02  minta kita ajarkan cara 
letak link entry dekat dalam komen anda 

yang macam kita buat dalam komen sahabatlah
sebenarnya kita belajar ni pun dari Atty 
memang dah lama nak tahu pasal tutorial ni 
bila dah tahu terus kita gunakan sampai lani 

ini lah tutorial nya

Jom baca: <a href="http://wanati.blogspot.com/2011/02/bertemu-man-kidal.htm1">Bertemu Man Kidal</a>


yang warna merah tu sahabat semua boleh tukar 
ke link entry terbaru 
yang warna biru pula tukarlah untuk tajuk yang 
menarik dari entry sahabat semua

jadi caranya kena save dan paste bila setiap kali 
sahabat buat entry baru 
kita savekan dalam word dulu ...
so setiap hari hanya copy dan paste entry baru saje..
macam susah sajekan...tapi sebenarnya tak susah pun

jika ada yang tahu cara yang lain
sudi-sudikan share info tu wokey...



Selamat mencuba ....^___^
TQVM ... Atty !

Tuesday, February 22, 2011

Bertemu Man Kidal

Selamat Petang,

Inilah dia pemuzik ternama yang di undang  khas
oleh kak esah ke majlis perkahwinan anaknya
tapi kami sekeluarga tak sempat pun nak dengar 
Man kidal petik gitar ...sebab dah lambat sangat 


mula tu snap gambar curi-curi saje
segan dan takut pun ada...
brother man kidal ni gaya  nampak brutal je
wajah pun nampak garang ...
selepas puas pujuk baru... hubby setuju
dapatlah snap gambar man kidal dengan hubby
ai ...uhh malu ah nak tumpang...tukang ambil je 


bila brother man kidal ni senyum...maniss gitu
sekali bila dengar dia cakap...alahai ....lembut 
saje orangnya dan sangat penyayang...
kesana-sini mendukung cucunya  yang comel
dan dah togel tak berbaju... rock gitu!  ^__~


senyuman seorang lagenda ...syahmi tak tahan...panasss


tak puashati tu..tgh borak pun kita nk snap lagi


bergambar untuk kenangan ^__^

Inilah Puncanya...

Assalamualaikum,

Teman semasa belajar menjahit 2 tahun lepas 
mengundang ke majlis perkahwinan anak sulongnya
pertama kali datang ke rumah kak esah
yang terletak di kampung Bukit Changgang
sungguh meriah dan grand juga melihat 
suasana majlis ini dan ada live band 
juga ada jemputan khas pemuzik ternama

khemah dan meja buffet glamer habis 
ala-ala majlis ayu raudhah yang baru 
kita tengok dalam majalah harmoni
pelamin pun wow... cantik !
makanan pun bermacam jenis dan sedap belaka
biasalah orang jawa kalau buat kenduri 
memang dia orang jamu bersunguh-sunguh

hati berbisik ....mesti berhabis puluhan ribu ringgit ni
selepas bersalam kaut dengan kak esah
bertemu dengan seorang lagi teman
semasa berjalan  ke kereta kata teman ni ...
kak esah dapat menantu seorang berpangkat Datuk
oo...patutlah bertuah badan kak esah sekeluarga


live band berehat sekejap...azan zohor

tak sempat nak ambil gambar di meja makan...kat sini pun oklah

cantikkan...berkenanlah.. hihi...

gift untuk tetamu biasa..VIP punya lain... ^__^


tapi sebenarnya kita nak cerita 
inilah puncanya sampai kita kena cuti blogging semalam
balik saje dari kenduri malam tu syahmi kena demam panas
sampai hari ini... memang panas masa pergi kenduri tu...


nak buat camne ...kena angkut jugak anak2..bukannya ada bibik ^__^
 

Friday, February 18, 2011

2 dari 5 ...Terharu...

Selamat Petang,

Kalau tak terjadilah peristiwa hari itu 
kita pun tak tahu ...kita ni sangat di sayangi...
atau mungkin lelaki memang tak pandai 
menunjukkan perhatian dan kasih sayang?

Along ..sehari berkali-kali talifon 
tanya ...mumi dah sihat ke tak?
kalau tak ...nak talifon seminggu sekali pun susah

Angah pula siap bernazar 
untuk berpuasa selama sebulan 
jika kita ni sihat... 
aduhai..nape sampai sebulan...susah tu 
dahlah tinggal di hostel
kita rasa terharu sangat-sangat!

nape tak percaya ke...
ai kahwin muda wokey...

yang lagi dua hero ni tak bagi 
tempek gambar dia orang kat blog
kesayangan ai ni....


I love my family so much ! ^__^

Medan Tangga

Assalamualaikum,

buat semua sahabat
semoga ceria dan sihat selalu


terletak di bandar Kuala Lipis







Uniknya Medan Tangga iniadalah...

deretan tangga menurun sepanjang jalan

kedai pula sebelah kiri dan kanan

di hujung sana adalah sungai  

tempat hubby melepak selepas balik sekolah dulu-dulu...hihi


Jom melancong ke Kuala Lipis, Pahang .... ^__~

Wednesday, February 16, 2011

Tag Dari Tok Dukun

 Assalamualaikum, 

selepas kelam kabut akibat penyakit yang datang
tiba-tiba hari tu ....kita hampir terlupa nak jawap tag
dari Tok Dukun @ Daddy Ziyyad 
minta maaf ye ...

1. Adakah anda rasa anda hot?

Hot yang bagaimana itu ?

kalau yang macam biasa-biasa cakap tu
dah tak hot kot...masa bujang-bujang dulu ya...kita hot ! ^___^

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang ?






3. Citer pasal wallpaper tersebut...

kita ni sangat cintakan LAUTAN
jadi kalau dapat pergi laut bersama keluarga ...
kira dah best sangatlah tu !!
rasa fresh balik .... bernafasssss ^__^


4. Bila kali terakhir makan pizza?

lama sangat tak makanlah...
ada 1 tahun kot....hihi tak suka sangat pizza
lebih suka kenny rogers ....yummi!

5. Lagu paling latest anda dengar ?

Seribu Tahun Takan Mungkin - Bumiputra Rockers
malam-malam best layan Sinar F.M. ...
terkonang zaman sekolah dulu ...hihi

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini ?

menongkat pipi kita sambil fikir-fikir

7. Tag lagi enam orang.

kita TAG semua sahabat yang sudi menjawab


8. Siapakah orang No.1 pada anda?

sahabat kita semua hebat dan concern orangnya


9. Katakan sesuatu pada orang ke-5.

Terima Kasih...sentiasa ada ketika kita down

10. no.3 ada hubungan dengan siapa ?

semestinya...Sahabat Maya Ati Masrif

11. bagaimana pula dengan no.4 ?

semua Sahabat Maya yang Ati Masrif sayang!

12. Pesanan kepada orang no. 6 ?

sudi-sudilah menjawab Tag ini ...wokey!

13. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang meng-tag anda.

1) Seorang yang baik hati
2) ada seorang anak lelaki
3) bakal dapat anak ke-2 yang juga lelaki
4) suka menolong orang
5) seorang Tok Dukun...opps...Doktor

14. Perasaan anda apabila buat tag ini?

sebenornya tak tahu nak tag siapa
sebab selalu kalau tag orang ...hanya 3 dari 10 yang jawab
jalan mudah ialah...tag semua yang sudi ...tolong sudi-sudikan ye ^__^


15. Anda tahu si razman tu sengal ?

siapa tu razman?? tak kenal langsung

Yang sengal.. bagi kita sama macam DZ ...ahli politik ..artis..tapi bukan semua ya

16. Gay or Lesbian ?

langsung tidak...minta di jauhkan



Alhamdulillah ....selesai hutang ...huhu..

Monday, February 14, 2011

Menakutkan...Gambar Ini Menceritakan Segalanya...

Selamat Petang,



Di suatu petang yang tenang dan aman
angin bertiup...sepoi-sepoi...




ada seorang budak yang ketakutan...




pergi menumpang kat mumi dan papa pulak
orang lain semua tengah bergumbira dan ketawa riang
si dia masih tak mahu buka mata tu....




tak boleh jadi ni...sorok bawah meja pula
tapi mata dah boleh buka... terbeliak lah pulok...




dah tahap melampau dah ni... 
menyelit tengah kaki papa...
situasi bertambah kronik...kronik!!


tengah tengok apa agaknya syahmi ni....?





rupanya hantu yang Gadis Bunga review di SINI
datang melanda Bagan Lalang....
tak senang duduk hero kita tau ....huhu..



pelawok...pelawok...err.. blawok..blawok...penangan hantu kak limah oii.. ^__^

Inilah Gerut-Gerut

Assalamualaikum sahabat semua,


ingat tak lagi dulu kita ada cerita  disini pasal ikan 
yang jarang orang tahu yang bernama Gerut-Gerut

semalam kita ke Bagan Lalang lagi 
Alhamdulillah rezeki orang berpuasa
tiba-tiba saje hubby pelawa nak belanja berbuka
di sana...bagaikan orang mengantuk di sorongkan bantal saje 
mestilah kami anak beranak suka hati...

kita pun ambillah gambar ikan gerut-gerut
ini untuk tatapan semua sahabat wokey
harganya lebih murah kalau nak di banding 
dengan harga ikan-ikan lain yang fofular tu
sebesar yang kita makan ni hanya rm23.56 saje
murah tak.... ha...murahkan
dahlah sedap, enak, manis....hihi...cubalah nanti 


punyalah sedap...sampai tinggal kepala je ^__^


sebelum di makan ... masak masam manis..emm yummi!


sebelum di masak....hihi... hensem tak?


  wah...seronok you all ...esok cuti lagi ^__^

Saturday, February 12, 2011

Perhatian...Untuk Semua KAUM WANITA...Mesti Baca Ini !!

Assalamualaikum sahabat semua,

terlebih dahulu kita nak ucapkan ribuan terima kasih 
buat Daddy Ziyyad yang bersusah payah membuat 
n3 khas yang sangat berguna untuk penyakit yang kita hidapi 
sekarang ini dan juga untuk rujukan semua wanita okay!

dibawah ni adalah sedikit sedutan dari pada n3  tuan doktor 
yang sangat merendah diri dan suka membantu rakan-rakan ini... 


Semoga Puan Ati Masrif cepat sembuh.

Assalamualaikum kawan -kawan..

Entri ini saya tujukan buat rakan blogger saya, Puan Ati Masrif yang kerisauan 2 -3 hari apabila timbulnya satu bengkak bernanah di breast beliau. Baca cerita lanjut beliau disini.


Dan saya rasa, sebab majoriti rakan rakan blogger saya ialah kaum hawa, maka saya harap sedikit info ini boleh memberi manfaat buat anda semua.


-yang dihidapi oleh Ati ialah acute infection of breast tissue, yakni jangkitan tissue buah dada.
-sebagaimana mana mana jangkitan tissue, tisu di kawasan breast pun boleh dijangkiti kuman.
-layman term(bahasa biasanya) boleh dipanggil bisul lah. 




untuk semua kaum wanita dan juga lelaki yang punya isteri dan ibu...

jika anda sayangkan diri anda juga mereka ...

tolong ambil berat kesihatan dan tolong baca 

cerita selanjut yang lebih terperinci di blog Daddy Ziyyad
Jom kenal dan lawat blog beliau!

sekadar ingin membantu dan menyebarkan ilmu yg baru di pelajari ^_~

Friday, February 11, 2011

Breast Cancer...

Assalamualaikum sahabat semua,

breast cancer...
itulah yang pertama muncul dalam fikiran
dan seterusnya hanyalah...mati!

my left breast ada bengkak dan bernanah
sebesar 1 inci dan ada tanda merah sekeliling
hari pertama ...kita kerisauan seorang diri..
nak cakap takut...pendam saje

hari ke 2 ...dah tak tahan sakit bagitahu hubby
dan kami ke klinik berdekatan 
kita berharap sangat hanya sakit biasa
tetapi bila doktor tu refer ke hospital 
kita mula rasa down sangat...
selera makan terus hilang...tak ada apa yang kita fikir
hanyalah nasib anak-anak kalau di takdirkan kita pergi dulu...
syahmi tu kecil lagi dahlah nakal...ada ke orang nak jaga dia.. 

cakap pada hubby esok sajelah pergi ...nak tenangkan fikiran dahulu
bila lepas solat ....kita mengadu padaNYA...menangis sepuasnya
hanya Allah yang tahu perasaan kita waktu itu....
memang fikiran kita tak stabil masa tu dan baru kita tahu bagaimana 
perasaan orang yang dapat tahu dia mengidap penyakit kritikal
sungguh teruk perasaan itu ...bercampur baur ...tak konsisten

banyak juga dugaan yang kita terima sebelum ini
tapi kita lebih suka pendamkan saje...tak nak cakap apa-apa
walaupun tahu ada orang mengata....pedulilah..
tapi bila datang yang ini rasa macam tak tertanggung pula
bila kenangkan anak-anak dan adanya Allah....kita jadi kuat!

khamis 8.15 pagi dah sampai klinik pakar hospital serdang 
nasib pun baik dapat jumpa doktor walau sepatutnya kena 
buat temu janji dahulu kerana jumpa nurse yang sangat perihatin

doktor melati dan doktor nazirah ada lagi 2 doktor pelatih
doktok-doktor yang muda, baik dan cantik 
rasa sangat bertuah dapat jumpa doktor wanita 
selepas di periksa oleh  doktor melati katanya
ini adalah jangkitan di luar kulit dan bukan breast cancer

Alhamdulillah...itu yang terkeluar dari mulut kita
selepas itu doktor nazirah pula membuat 
breast self exam pada kita dan kata ok clear
lagi 2 minggu kena datang balik jumpa doktor

bila keluar dari bilik doktor tu kita terus peluk hubby
rasa legaaa....sangat ! Alhamdulillah  Ya Allah...
banyak pengajaran dan hikmah yang kita dapat
sepanjang 3 hari yang muram dan kelam ini...

kita dibekalkan dengan antibiotik dan ubat tahan sakit
sebab masih sakit dan merah...rasa macam bisul 
yang kita rasa macam nak picit-picit saje....

tak pasti sakit apa ini?? 

mungkin Daddy Ziyyad, Dr Singa or H4Ni3 ....sudi terangkan???

pada sahabat semua jutaan terima kasih atas doa kalian
kita rasa sangat bertuah mempunyai sahabat yang perihatin 
walau hanya dalam maya ...terima kasih...sayang you all

nak jaga pemakanan dan plan nak buat mammogram lepas sihat nanti

Wednesday, February 9, 2011

Berat Dugaan ini ....!!

Salam,

Hidup ini penuh dengan warna warni 

seharian merenung kembali kehidupan ku ini
yang sarat dengan warna warni 
dan hari ini bertambah lagi warna itu....

tak suka menunjuk segala masalah
biarlah hanya aku yang tahu 
orang lain hanya tahu mengata... mengutuk...

kadang-kadang tertanya ....kenapa hanya aku..??
rasa macam dah tak tertanggung lagi...
ada saja yang datang menduga...
mengucap panjang... berkali-kali...
dugaan ini Allah yang beri... aku kena redha...

aku berasa sangat emosi... seharian menangis
suami dan anak-anak adalah kekuatan ku..
aku kena kuat demi mereka...
syahmi masih kecil...aku kena kuat untuk dia
dia sangat memerlukan aku..

esok aku akan ke hospital serdang
sudilah doakan yang baik-baik sahaja
buat aku yang dalam kesedihan dan kerisauan ini... 

Ya Allah ...bantulah hamba mu yang lemah ini..




tak lalu makan...tak lalu nak buat segalanya...

Tuesday, February 8, 2011

Mengisi masa senggang

salam ceria,


Mengisi masa di hari terakhir cuti 
dengan melakukan aktiviti ini...

anak-anak semua suka

ai pun suka juga  ^______^ 


ha tu dia  ...tangan sasa yg selalu peluk kita :P


hanya ayam n burger..coz itu je yg anak2 suka..salad tu mumi n papa suka!


walau simple saje...aktiviti ini yang mengeratkan hubungan kami  ^_~

Gegar 1,000 blog oleh Ben Ashaari

Selamat petang,

kalau tak pergi ke blog kakchik ella tadi 
mesti kita ketinggalan nak join segmen terbaru
dari blog Ben Ashaari

cuti CNY punya pasal...
semua jadi selow melow... dan ketinggalan story
kalau nak join dan tahu lebih lanjut di SINI

 

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA  
SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Buffered Earnings yang pertama!!

Salam,

Hari ini tangan ni rasa gatal saje 
nak pergi melawat Mr. Nuffnang
kita memang jarang pergi ke situ 
sebab sakit mata melihat jumlah $$

sejak aktif blogging selepas hari raya last year
kita tak pernah dapat buffered earnings tau...
rasa jeles saje bila baca sahabat yang dapat
walaupun mereka jadi blogger lambat dari kita

selepas baca nasihat dari cik tom yang kita cayang
kita pun cubalah cara yang dia ajar
alhamdulillah... akhirnya rezeki tu datang juga 
walau lambat ... dapat 2 sekali BE

1.  Maxis CNY 2011

2.   Nestle Milo Fuze

bukan nak riak tau...
saje nak kongsi kegembiraan dengan 
semua sahabat yang kita sayangi

Terima kasih di atas sokongan sahabat semua!!
gembira macam menang kereta....ngeeeee~

TQ NUFFNANG!!





^_____^  hehehe....hari ini senyum dah sampai telinga























Monday, February 7, 2011

Tanda Tanya..?

Salam,

Isnin muncul lagi
selamat kembali berkerja
dan belajar buat semua sahabat

sewaktu di parkson, alamanda semalam
kita dan anak perempuan ke bahagian wanita 
manakala hubby dan syahmi ke bahagian permainan
ada pengumuman yang seorang kanak-kanak 
berbaju hijau di jumpai di customer service centre

kita yang sedang memilih baju tersentak
kebetulan syahmi memakai baju hijau
apalagi bergegaslah kita ni cari hubby

rupanya bukan syahmi yang hilang tapi 
seorang budak yang masih kecil
rasanya dia baru belajar nak jalan saje
maknanya jalan...jatuh saje budak tu 

yang menjadi tanda tanya tu 
bagaimana budak yang tak berapa pandai 
jalan ni boleh hilang dari parent dia 
sekitar tak ramai orang pun 
adakah parent dia terlalu careless 
atau ada orang yang ambik budak ni 

tak lama selepas itu parent budak itu datang 
mengambil dia dan selepas itu mereka dia datang semula
bertanya macam mana budak itu boleh di jumpai 
kerana jarak lokasi dia dijumpai tu boleh tahan jauhnya

memang terus menjadi tanda tanya ...
bagaimana budak kecil baru belajar berjalan 
boleh pergi sejauh itu....

pada kita semua ... berhati-hati sajelah
dengan anak-anak atau adik-adik kita
kena sentiasa berwaspada
kerana bila nak terkena tu 
tak kira waktu dan keadaan 

pernah terkena  tapi syahmi mmg hyperactive ...serik-serik!



Friday, February 4, 2011

BATU 0

Salam,

Seronoknya... orang lain semua sibuk bercuti
kita pun nak bercuti juga ....
bercuti dari melihat laptop...hihi...
sebab kalau dah mengadap
bukan boleh sekejap-sekejap
pasti berjam-jam

disebabkan mood cuti cny lagi
buat n3 pun ringkas sajelah 
kalau panjang...orang tak ada mood nak baca 



buah hatiku syahmi..di tempat bersejarah


mak budak pun nak join sekali

dalam banyak-banyak petanda batu di Malaysia
di sini lah tempat bermulanya ....
BATU 0, Kuala Lipis Pahang


Kuala Lipis ada banyak bahan bersejarah...moh! datang sini ^_^

Wednesday, February 2, 2011

Marathon..eh ... ntah jadi apa?

Salam,

semalam tersangatlah busy
hubby cuti tapi anak-anak tetap sekolah 

pukul 11pagi kami dah terpacak di Alamanda
hajat hati nak shopping sebelum 
semua pasaraya ditutup..tahu sajelah 
kalau CNI ni...habis semua kedai di tutup

shopping pun kena laju-laju sebabnya 
kena balik sebelum 12.30 tengah hari
beli 4 bungkus nasi ayam 
pick up anak-anak dari sekolah  
sampai rumah ..terus makan..solat ..then 
hantar pula anak-anak ke sekolah petang 

kami terus ke Tesco, banting 
sambung shopping barang yang tak ada 
di Alamanda tadi .. yang bestnya di sini ada
jual barang basah yang murah-murah

jadi kita pun beli ayam yg harga tak sampai rm4 sekilo
2 ekor ayam dapat harga rm16.50..hehe best!
yang tak best ...rupanya
tak ada perkhidmatan pemotongan time CNY

selepas beli beberapa lagi barangan di banting
kami pun bergegas balik untuk ambil anak-anak 
dari sekolah petang pula...sudahnya sampai 
ke rumah... kami kepenatan yang amat!

ini semua pasal idea hubby yang baik sangat 
hari ini...nak hantar dan ambil anak dari sekolah
di samping nak shopping barang lagi ...
sudahnya bermarathon kami anak beranak  

ayam di beli tu kenalah kita yang potong 
kerana hubby tak pandai potong ayam
akhirnya ...ntah jadi apa rupa ayam-ayam
tu kita kerjakan....haru betuiii..tau
dah lama tak potong ayam kan ...hihihi

CNY..semua kedai tutup.. kita semua ribut membeli barang.. ^_~

semalam  tak sempat online dan bw...hari ni...kita balas ok!