Wednesday, December 14, 2011

MAHKOTA HOTEL YANG OHSEM!

Assalamualaikum,

Sambung n3 pagi tadi tentang Hotel yang buat hati kita tertawan. 
(Sebenarnya semalam petang, kita buat auto publish tapi tak menjadi...sori!)

Antara sebabnya...

Terletak di dalam bandar Melaka kalau rajin boleh jalan kaki saje.
Macam kami malam tu hanya berjalan untuk ke Dataran Pahlawan.

Ada macam-macam kemudahan:

Tenis Court, Gym yang besar, Sauna, 

3 meja Ping-pong, 

2 Squash Court,

Taman Mainan kanak-kanak,

Bilik Mengosok - yang menyediakan banyak sterika tak perlu risau
tudung kerepot ok..hihi~

 Tempat mainan kanak-kanak (indoor) yang ada air cond



View dari bilik hotel yang memanjang ke dalam laut tu 'The Jetty'


 Yang paling... paling kita suka ialah ... Landscape yang sangat cantik!!


 Merimbun dengan bermacam-macam jenis pokok...yang besar dan kecik


Berada di sini membuatkan kita rasa dalam bandarnya yang tersendiri. Tak perlu 
keluar pun tak apa...semua ada disini.
 

Air yang mengalir di buat macam sungai ....suka sangat! 
Kami suka betui duduk bersantai di sini ...tenang ^ ^
 
Kami sekeluarga sangat..sangat..sangat gembira di sini!! 
Pasti kami akan datang lagi ... 

Bilik kita bagi 3 star je...cuti bukan nk dok dlm bilik sajekan...
lainlah tengah honeymoon... ^______~ 

24 comments:

qemaishak said...

bestnya kak, nampak tenang jek..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh mahkota hotel..kita x penah lg tido sini


p/s: dah ok dah..baru kuar update terbaru..rsnya blog kita yg bingung

alien said...

betul2
lepak dalam hotel je la camni kan

wardah @ fie shah said...

Mmg best! Dah 2 kali kursus kat situ.

So Shy Lady said...

oic.... bleh gak suggest kt hb nnti klau g mlaka

kakngah said...

pulau depan jeti tu dah menghijau. jaman kakngah berjimba2 kat situ dulu.. pulau tu masih mcm padag jarak padang terkukur. jeti pun betul2 lorong nk g hujung jeti tu. boleh bawak motor sampai hujung. port mancing...

pernah sekali kitorg lepak2 situi, ada sorg nyonya terjun bunuh diri. sekali tu laut cetek paras betis je. bergelumang nyonya tu ngn lumpur.. hihihi!!

SYANI said...

Nanti kalau gi Melaka boleh le stay kat sini. Malas nak bawak kereta..

miloais milo said...

noted - another hotel kat melaka...
sokmo kalo ke melaka... iols suka duduk kat shah resorts

ainnoraini said...

kalau ke Melaka jarang la bermalam sebab dah org sanekann...bermalam kat rumah sendiri jer laa..

tapi kalau nak tukar angin pun gak kat sini..menarik tu..

luahfikiran said...

SALAM,
LF JUGA SUKA HOTEL NI. LOKASINYA BAGUS. PANTAINYA YG TAK BERAPA BEST!

Huda said...

kan betul saya teka semalam hotel mahkota, nengok swimming pool pun dah tau, hehe..sy pernah menginap kat sini, kira oklah..yang penting mmg dekat dengan mahkota parade dan dataran pahlawan..

abah khalisha said...

wah cantik-cantik..nice view

Tenung Wanita Seksi ini Anda akan Nampak....

kakcik said...

Bila bercuti, sesekali kakcik suka memerap dalam bilik je - tidur dan tengok tv puas2. :)

kakchik@ella said...

OK. Pasni ella akan dtg dan duduk sini. suasana nampak best!!

kasihibu said...

mesti anak anak sangat sangat seronok kan?

nyanyisunyi said...

salam Ati
umah mak akak kt melaka..jadi tak merasalah nk dok hotel...

diana said...

ke melaka la kita nanti..:)

:: Mrs.Eady :: said...

okey serius best giler!terus rasa nk pegi..

DrSinga said...

pinjam topi bolehhhh????

ieda said...

hermm memang cantik .. leh lah kesini kalau nak melaka kann dik :)

nabilah_2908 said...

4word la entri ni kt manager Mahkota Hotel...kot2 boleh dapat special discount tuk dtg ke sini lagi.. :) :)

kaklong said...

teringin jugak suatu hari nanti..:(

Alin Marlini said...

Kak Ati..brp rate untuk sefamily?

Ati Masrif said...

alin,

kat komen n3 sebelum ni kak ati dah
rate :)