Thursday, December 29, 2011

Lain Di Rancang..Lain Yang Menjadi..




Assalamualaikum,

Setelah penat berhari-hari dengan urusan menjahit baju sekolah anak.
Semalam hubby cuti, pujuk dia nak pergi bersantai ditempat kegemaran
kita...mana lagi kalau tak ke laut yang membiru.

Tinggalkan sebentar baju-baju tu, pinggang pun dah bengkok ni. Bila hubby 
setuju, kami anak beranak pun sibuk menyiapkan barangan berkelah, tikar, 
pelampung, baju mandi dan makanan ringan. Malam nak makan sifud kat sana pula.


Bertolak selepas asar. Kami sangkut kerana jalan jem berjam-jam lamanya.
Tengok tu bas yang besar gedabak tu ada hati nak memotong...ish..ishhh!
Rupanya depa tambak jalan baru. Jadi sesiapa yang plan nak ke Bagan Lalang
bersedialah ...



Inilah jadinya...malam baru sampai. 



Selepas makan dan perut pun masih kenyang kami bersantai di tepi pantai sambil
temankan anak-anak main pasir. Kesian mereka kerana dah siap pakai baju mandi 
dari rumah lagi.


Inilah mak bapak yang tekun meyuluh supaya anak-anak boleh bermain.
Bulan malu pula nak keluar malam tadi, nasib baik bawa lampu suluh..hehe~


ramai juga yang pasang khemah dan tidur disini...best juga tapi kami kena tunggu 
syahmi besar sikit dulu... ^_____~

13 comments:

suri solehah said...

Alahai kalau nk ikutkan tu berapa minit jekan dr umah ati..sian sihensem tu..main pasir je...pasni main pasir kt langkawi pulak ye

Ati Masrif said...

suri,
kalau ada rezeki mmg nk sangat jumpa
suri dan anak2 :)

cemomoi said...

assalamualaikum

jenguk kawan lama... moga sihat sokmo

seblom cuti skoloh abih ni main pasir puas-puas

wahida said...

sweet la gambar akak yg last tu...comel...hehe...


akak, maksud akak pemilihan pakai random ke? kalau yg tu, akak bukak website random.org

kat tepi tu ada kotak mcm saya printscreen tu, akak masukkan berapa minimum peserta akak ( seharusnya satu lah kan ) pas tu akak masukkan berapa maksimum peserta akak, pas tu tekan generate...tara..dah kuar result...senang je...

kalau apa2 akak nak tahu lagi, bgtau saya yer..hehe..

diana said...

agaknye orang berousu2 balik dari bercuti kot..tu pasal jem ..

~ yus ~ said...

siannya akak, malam baru sampai ya. Tp gambar last tu sweet lah..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah wah main pantai waktu malam..syoknyaa..


pandai ati jahit baju sendiri :)..x mcm sy beli je pandai

@cu SaYaNg said...

alahai sian nye main pasir guna lampu suluh je...iskh..iskh..

gadisBunga said...

saya suka gambo akak berdua tuh! hihihi~

*

abis tu, cemana kite nak ngepow daddyZZ ni???

Ujie said...

wah kak..romantik apa suluhkan anak sama2..hehe

Tihara said...

salam perkenalan juga :)

comelnya anak-anak..seronok ada anak jadi penghibur hidup di dunia ini..saya tak de..hee :)

~ raihazi ~ said...

seronok la diorg dapat main kat pantai yea.. next time bw ke langkawi pulak :)

teratai said...

seronoknya bersantai kat pantai. Kita kat sini...musim bahaya x leh bersantai kat pantai sbb ombak besar n angin kencang!