Saturday, December 10, 2011

Balik Cuti...Semuanya Sakit!

Assalamulaikum,

Alahai rindunya nak masuk blog dan nak lawat semua sahabat. Baru hari ini 
dapat masuk. Pergi bercuti cuma 3 hari dan yang selebihnya ...hanya berjalan-
jalan di sekitar Kuala Lumpur. Selepas tu melayan sakit menyerang  kami semua
dan yang akhir dan paling teruk dah tentunya hero kecik.


Bucuk Syahmi ni tak boleh jumpa swimming pool. Sekali dia masuk susah nak
bawa di keluar pulak.

Berbagai aksi dia cuba, langsung tak ada perasaan takut. Papa cuma jaga dari tepi 
nak biarkan dia bebas beraksi. Selalu terkurung dalam rumah sajekan...

Ini pula aksi terakhir iaitu santai dalam jakuzi. Sudah penat beraksi tadi.
Akibat berjam berendam dengan main slide...
Syahmi di serang semput malam rabu setelah 2 hari batuk. Pukul 9 malam kami
4 beranak yang masih tak sihat keluar ambil neb. untuk Syahmi. Papa kerja jadi
mummy drive slow and steady.

Pagi semalam kami ke Klinik Kesihatan untuk ambil neb lagi. Apa yang kami 
harapkan Syahmi cepat sembuh, mummy pun dah beberapa malam tak dapat 
tidur jaga bucuk ni. Papa penat kerja, tak boleh nak ganggu dia pula.

Sempat buat temujanji utk pemeriksaan kesihatan. Dapat 20 Disember ini 
utk periksa darah utk kolestrol dan kencing manis, pap smear dan lain2 lagi ^___^

12 comments:

Alin Marlini said...

Kak Ati..Syahmi dah okay ke? Teringat Qayyum kat umah..heheh

missgee said...

Harap2 Syahmi cepat sembuh..
Harap2 mummy jgn jatuh sakit
pulak so jaga kesihatan okeh :)

kakchik@ella said...

Harap2 Syahmi cepat sembuh. Harap2 result Ati OK. lagi 1, dah sampai KL awat tak kol kita??? Ish ... ish .. ish .. awak ni ... Kalau koling2 buleh kita 'dating'. Hihihi.

~ yus ~ said...

Moga Syahmi cepat sembuh dan baik2 aje ya kak...

kalau ada semput macam ni mmg tak boleh kasi dia lasak sangat kan kak, tp dah nama pun anak jantan, mana boleh duduk diam kan. Kita ajelah yang kena lebih perihatian pada dia..

Cik SHiNJU said...

Semoga Syahmi cepat sembuh...
Kak Ati dok mane? BBST ekh?

aimaniman said...

ooo bercuti sakan>? Biasalah budak2 kalau kepenatan, mulalah sakit sana sini kan.. akak ari ni br balik kampung, nampak gayanya slow la sikit bw 2 minggu ni

So Shy Lady said...

ksian syahmi daniel. Mudah2an cpat baik.

check k ati jgn tak check ye. hrp tde apa2 yg mmudaratkn

Pia said...

"harap syahmi cepat sembuh...ank saya si izzat tu dulu kecik2 mcm tulah...bila dah besar ni dah ok dah...oh,saya pun dah buat check darah tu,urine test semua...berdebar2 nak gi ambil result..takut doktor gitau berita buruk....harap2 semua ok..."

Yan said...

kesiannya syahmi. tapi tak pe.. yg penting dah happy2 dah kan..hee.

nasha sanza said...

seronoknya cuti...jaga kesihatan ye..

nabilah_2908 said...

alahai...kesian Syahmi...

skrg ni dah ok kan..? syukur lah..
moga Syahmi cepat sembuh.. :)

~@mOi ~~ said...

moga syahmi cepat sembuh.. :)