Tuesday, December 27, 2011

2 Kali Termalu...


Assalamualaikum,

Masih ambil mood untuk mulakan hari ini..?. Maklumlah cuti 3 hari lambat 
sikit enjin nak panaskan ...hihi~

Semalam disebabkan kekalutan memotong kain dan uruskan anak-anak.
Dalam kepenatan dan sakit belakang akibat lama terbongkok ketika memotong kain.
Tak sedar Syahmi sedang bermain dengan  hand phone kita dan kedengaran suara 
dalam talian. Kalut sekejap dan terus kita putuskan talian. Siapalah dia talifon tu..?
bila kita check semula rupanya dia tertekan no. hp Ainoraini. Aduhai, malunya ntah 
apa yang kita sedang bebelkan masa dia talifon Ain. Kita pun hantar sms...

"Salam Ain, sori ganggu tadi Syahmi main fone dia tertekan no. Ain. Kita baru 
perasan ntah apa yg kami sembang tadi agaknya...maaf ye ^_^. 
Cuti gi mana ^_^" ...yang ini ayat cover malu :P    

Selepas 5 minit kita check balik hp nak tengok ada balasan tak. Sekali lain pula...

"Salam kak. Takpe. Tapi ini no. Hanis bukan no. Kak Ain..."

Ya Allah... nombor Hanis Azla rupanya bukan nombor Ainoraini. Malunya macamana 
kita boleh tersalah save nombor ni. Mungkin sebab masa blogger gathering hari tu 
ketika kami bertiga bertukar nombor talifon. Nasiblah Hanis tak kisah dan membalas 
semula dengan mood ceria walaupun anak-anaknya tengah demam.


 Bersama Hanis Azla yang ayu ketika Blogger Gathering di BBB


Masih sibuk memotong ...asyik kena ganggu saje camne nak habis..huhu~ ^_____~

30 comments:

~ yus ~ said...

dua-dua pun nampak ayu, kak ati dan hanis azla..:)

ala akak, biasalah tu, anak2 saya pun selalu terdial no orang..huhuhu. Nasib semua pun faham, ada anak yang memang tak reti duduk diam kan.

Dah habis menjahit ke kak?

Daddy Ziyyad said...

hehehehe....takpe..takpe..ada hikmah nya tu tuhan jadikan kejadian tu...kalau tak sampai bila tak tahu no yang di save tu no Hanis Azla !

kakcik said...

Ati dan Hanis sama2 cantik dan Ayu. :)

Huda said...

biasalah kak, anak2 main dail no phone, belum abis jahit baju lagi ke kak? Chaiyok kak..naik sekolah pun 4 hb kan, masih sempat lagi ni..

kasihibu said...

bila anak kecil main telefon, sms kita pun dia forward kan
aduhai...

محمد رازيق said...

hehe.. takpe kak. ada hikmahnya. hehe.. anak-anak sekarang bijak.. hehe.. boleh kol2, boleh mesej lagi.. hehe

So Shy Lady said...

hehe kak ati tngah kalut! kalut2 pun siap jugak jahit baju ank! caya lah

dua2 cun mlecun ;D

mak encik | SZ said...

ihikss...
tersenyum saya baca entry kak ati ni ..
atau pun saya terikut tersenyum sebab tengok kakak2 (kak ati + kak hanis azla) yang tersenyum manisssss....


psst: hihihihi...keta saya kaler kuNENGkeemasan a.k.a gold kak..tu yg dapat nama cikNeng...kuikuikui

luahfikiran said...

SALAM,
NO LF TAK MASUK SAMA KE ?

Hanis Azla said...

bila dah hello2 tapi takde balasan mmg dah agak juga tentu tertekan ni.. bila akak ingatkan kak ain pun terus teringat yg kita bertukar2 no waktu yg sama.. itu yg tertukar nama tu.. he..he.. takde hal lah kak ati.. selamat memotong dan menjahit yer kak.. ada 9 hari to go.. insyaAllah, sempat siap tu sblm 4hb..

Izan Ishak said...

hehe...takpelah kak... nasib baik org faham kan.

ayunya lah kakak izan berdua ni... kak ati n kak hanis yg gojes!

nyanyisunyi said...

betul lah tu ati..kalau tk berlaku kesilapan tu tk tahu no org lain kan...

cheqna said...

hahahaha
cheqna gelak ni
sorry kak =)

Acik Erna said...

Ati...mnasib baik syahmi tertekan..kot tak..selamnya la ati ingatkan no.hanis tu ain yang punya.

Pok Amai-Amai said...

Hahahahah!

Sy pun pnh kena mcm tu. Si Aydin ramah sgt nak menelefon org.

Sbr ye Ati. Potong kain elok2. Takut t jadi baju len lak.

=p

C-I-K-I-N-T-O said...

sabor je la kak ati. tapi ok gak, klu tak tatau tu no kak hanis.

selamat memotong kak :)

Kakzakie said...

Betul-betul concentrate memotong sampai Syahmi main phone pun tak sedar Ati... ala... Hanis pun ada anak mesti dia faham...

gadisBunga said...

hahahaa!!!! ini betul punye kes kompius! hahaha! *saya selalu mcm tu kak....ngeeee~

Papa Mifz said...

aiseyman mcm mano leh salah save ni kak..hehe

nabilah_2908 said...

hehe...ada hikmahnya juga kan bila jadi macam ni.. :)

moga kerja2 akak dapat disudahkan dgn cepat... :)

Queenie said...

HEHE...jangan sampai ada termalu no 3 pula ya...

~ raihazi ~ said...

hihihihihi mujur jugak anak terdail klau x sampai bila pun xtau salah save nama kan?

selamat menjahit :)

Anaa said...

hahaha. boleh bayangkan malunya.. sib baik ler sumer baik2 dan sporting2 belaka kan..

Azian Elias said...

bagus tu.. kalau tak sampai sudah ati tak tau yg ati salah save num org.. hee

kasihredha said...

ada hikmahnya syahmi tertekan.. :))

Zefa NorAsmara said...

Singgah ziarah dan salam kenal dr ibu Yusuf dan Maryam.. :D

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

budak2 memang suka main hp..kadang2 habis kredit di on nyer internat...

ainnoraini said...

ati dah ada no ain ke belum...
pas ni jgn silap lagi tau...huhuhu

selamat menjahit baju ye ati...

Queen said...

hahahhaha...comel... nik pernah..sufiyyah pi kol tukang buat pelamin.. huhu..jenuh la nak mengexplain dkt tukang buat pelamin tu..dah tentu sufiyyah tu budak 5 bulan..hahaha...(ni kes touch screen yang murah...huh)

nurkaloi said...

waa bestnye gathering