Wednesday, November 2, 2011

Tanda-Tanda....

Assalamualaikum,

Seharian hujan turun dengan lebatnya, tunggu punya tunggu masih takde 
tanda-tanda nak berhenti. Jadi kita terjah masuk sekejap juga...fanatik betui..hihi~


Ada kedai buku Popular yang baru di buka di Nilai, window shopping dulu. 
Berminat nak beli buku-buku ni nanti, tebal mesti penuh dengan ilmukan. 


Syahmi dan Insyirah pun sibuk membaca buku, banyak buku 
untuk kanak-kanak juga. Farah pula sibuk di bahagian novel. 


melihat banyak kejadian yang jadi seperti 'terbalik'  (the opposite way)
rasa seperti tanda2 nak akhir zaman pula....

23 comments:

- GC - said...

dah banyak sangat kan tanda2

kakcik said...

Dunia kian tua!

Hanis Azla said...

mmg sudah banyak tanda2nya.. tp bekalan kita banyak lagi yg kurangnya..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lepak kat kedai buku best..x sedar masa berlalu tp suami sy x gemar huhu

Zie said...

zie pun rase takut bila dgr org sebut dah nak kiamat..amalan tak cukup lagi ni...

h4ni3 said...

tanda2 memang banyak
takut bila difikirkan.. huhu~ amalan tak cukup lagi ni

Yan said...

akak pun berangan nak ke book store.. Nak cari buku2 sal traveling.

kakngah said...

makin hari makin nyata tanda2nya..

Citarasa Rinduan said...

kita suka perkara yang sama..
buku...

PS: memang semakin hampir kan.......

ratusiput said...

ratu akan masuk kedai buku bila gaji je.kalau tak..tak berani masuk sbb nanti meleleh air liur tgk buku... :)

aNIe said...

Akak dah lama tak membeli buku...sebab dah lama tak ke kedai buku...taulah bebudak ni kalau pegi kedai buku...habis tonggang langgang budget akak ...nak pergi kena dengan akauntan...biar dia yang keluar duit...

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Banyak baca buku,
tambah pengetahuan.

Raya haji balik Lipis tak,
Kalau balik datang rumah akak lagi,
nanti akak datang rumah mak kat
Tnm. Muhibah tu.

Rinna said...

Skrg nie mcm2 tanda dah Allah tunjukkan kat kita..cuma antara sedar atau tidak..So banyak2 buat amal ibadat..

Cik Rose Cute said...

Bestnya masuk kedai buku...

Alin Marlini said...

suker kedai buku :)

smg Allah sentiasa lindungi kita

gadisBunga said...

dah akhir zaman pun kak. tunggu nak kiamat je ni~

kasihredha said...

akak pun suka baca buku pasal kiamat :)

sal said...

kalau terbacalah buku2 tu..tentu bnyk ilmu akhirat yee..insyaAllah..amin.

klu dah baca, khabar2kan...

diana said...

betul la kak ti..
rasa macam nyawa kita semua ni dah hujung2 dah pun..erm..

Dr. Ben said...

terlampau banyak buku agama sekarang. Dan banyak juga yang jenis picisan. Kena pilih yang betul2 berkualiti.

akuzle said...

hmmm... takot, kak!!

~ yus ~ said...

kita mmg umat akhir zaman pun kan kak....

takut..:)

asliner said...

betul kak..
dah banyak sangat tanda2 akhir zaman..huhu