Wednesday, November 23, 2011

Sibuk Main Game

Assalamualaikum,

Selamat petang.

Sejuk cuaca hari ini kerana dari petang bawa ke malam dan sambung ke pagi 
hujan selebat-lebatnya di sini.

Sedang orang lain enak di ulit mimpi kita pula baru dapat waktu bertenang
selepas anak-anak masuk tidur. Dapat membaca surat khabar ....dah tengah 
malam baru dapat baca paper...hehehe~



Ini game PVP yang along baru belikan. PSP tak sesuai lagi untuk syahmi ni
harus sekejap saje dah jahanam. Cepat saje dia belajar banyak game yang 
dia mahir main.


Tengok tu leka dia bermain dapatlah kita buat kerja lain dengan aman.
tapi kalau  nak tumpang setangan pun tak boleh...

Game ini ada bagusnya kerana mengajar depa ni bertindak dengan cepat
dan cekap. Contohnya game 'Bomber Man' mummy pun suka main tau ....
setakat ni dah stage 7, depa tak boleh lawan lagi ....huhu~


47 comments:

Cik Rose Cute said...

hihihi memang seronok...budak2 suka main game..

sahromnasrudin said...

pas nie game angry garuda plak kuar huhuhuhhhh

missbby said...

game PVP ni mahal tak?

kakchik@ella said...

Ella paling tak suka main game, baik di komputer atau PSP. tapi kebaikan game ialah boleh buat anak2 duduk diam. btl tak?

diana said...

stage 7??
hebat la kak ti..
hehehe...

ratusiput said...

anak ratu kalau dah main psp...makan pun tak kisah.ni cuti skolah bolehlah bg main.kalau tak...ratu sorok dlm lipatan kain baju.ehehe.

Daddy Ziyyad said...

Teringat dulu kecik2 main game Super mario...heheheh

Hujannnnnn aja kan sekarang, nak gi bagan makan sifud pun takleh ;P

Kakzakie said...

La... samalah dgn anak dara kecik kakak Ati... dia punya warna pink, siap boleh lupa yg lain...

kakcik said...

Ati pun main game ya? kakcik main game kat hp cap ayam je. :)

gadisBunga said...

saya pun suke bomber man!

- GC - said...

nanti emran besar, nak beli kan jgk game macam ni. boleh mak dia buat kerja kat dapoq. hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sama farisyah kalau main games memang tak pandang kiri kanan

Maya Mayana said...

kat umah pn ada satu...skrg esyhad ni kemaruk pula dgn game kat laptop dan angry bird...hmmm kena gilir2 plak nk pegang laptop...hmmm

nabilah_2908 said...

Yeay...dah takde yg nak ganggu Mummy buat kerja..hehe.. :)

alien said...

bomber man best!

aNIe said...

Hehehe...anak akak yang paling kecik dah takmo main ni lagik...dia nak main ipad je...suka2 hati je nak ipad... ingat murah ke...hahaha

munna said...

DULU MAIN BICK GAME JE ..SKRG NI MAKIN CANGGIH

Papa Mifz said...

kamain khusyuk tgk dio main game tuh..hehe

Cik SHiNJU said...

Hahaha...ape la mummy neh...
Ngn anak pun nak blagak..
go go Syahmi, capai stage 8 yep..
Kalahkan mummy tu.. ;P

adarnadzmie said...

kusyuk main game... hehe

Hanis Azla said...

anak2 klu main game mmg kusyuk kan kak..

Pia said...

"suka2 dgn bomber man games tu,dulu ada dlm henfon,hari2 main pastu adik dah terdelete kan...habis musnah..haha..betullah main games boleh ralit...bagus jugak bolehlah diorang ralit pastu tk lah dok kacau kita lagi kan..hahaha..ank2 zmn moden.."

qemaishak said...

hihi akak join main juga ye, kasi level paling tinggi, excited anak-anak nak kejar level mummy dia :)

~ yus ~ said...

amboi, emak pun main game sekali rupanya...hahahah

kaklong said...

mahal tak??
ke murah sikit dari psp?

Izan Ishak said...

mmg sonok main game nih kak...bukan anak2 je...mak pun layan jugak game ni kan...

Ati Masrif said...

missby,

psp ni dalam 200 boleh dpt dah :)

Ati Masrif said...

ella,

ati kalau di pc tak suka
tapi kalau psv ni boleh layan
sambil baring2 dlm bilik..hihi

Ati Masrif said...

diana,

itu pun jenuh naik juling bijik mato..huhu

Ati Masrif said...

DZ,

betui plan geng nak berkelah
belum jadik lagi..dah hujung tahun daa.. :P

Ati Masrif said...

gb,

dah stage berapa..?
^_____~

Ati Masrif said...

kak ani,

yg 'i' semua kita tak mampu :)

Ati Masrif said...

shinju,

jeleslah tu :P
syahmi takat stage 1 memanjang :)

Ati Masrif said...

kak long,

pvp murah dari psp
tu yg bagi syahmi main yg ni dulu :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

comel tul syahmi nih..kita suka tgk

Alin Marlini said...

Syahmi dah jadi cam Abg Qayyum. Antu game..hehehe

luahfikiran said...

SALAM,
SEKARANG NI MACAM2 GADGET ADA. LF TERKEBELAKANG DALAM HAL INI

@cu SaYaNg said...

acu pun suka main game
selalu bawa game dalam beg..hehehee

Acik Erna said...

Ati..dapat jugak mami main hye..baik syahmi mau share mainan dia..

Kunang-Kunang said...

Budak2 sekarang memang cerdik. Cepat belajar sesuatu. Apa lagi kalau yg mereka suka.

So Shy Lady said...

amboih mummy, kerek nmpak dh stage 7 ye! syahmi cpat lawan mummy tuuuu!

Munnafendy said...

nk lawan dgn mommy mmg tak lah =)

tp bdk2 ni cpt blaja, kejap je tu nak lawan mommy die :p

cemomoi said...

ok tak kacau mama n papa dahhh

Yan said...

comenya tgk syahmi main game.suka tang rambut dia.. anak2 akak ati dah ada 3 psp..semuanya gone..huuuuhh..lotih..now they have their hp..main game pakai hp je..

wahida said...

budak2 skang mmg bijak main game...sekejap je dah pandai...huhu...

Tira Pengemis Maganda said...

comey rmbut dye :)

Fatin Mraz said...

kak ati.. lama sgt sy x singgah sini.. baru sedar yg akak nye blog x der lam bloglist yg sy folo.. pelik sgt2..

nway, byk yg sy ketinggalan nak baca kat sini..

=)