Wednesday, November 16, 2011

Setahun... Berkali-kali

Assalamualaikum,

Selamat petang,

Anak-anak kita terutama hero bucuk Syahmi tu, asal mummy dia 
buat kek saje .... mesti nak tiup lilin. Bukan sekali tiup tau ...
selagi tak kontot lilin tu selagi tu kena nyalakan balik...

Masa birthday Syirah bulan Oktober baru ni mummy lupa kat mana
letak lilin nombor 7 yang baru beli, jadi bolehlah menempek sekali lagi

Bab meniup lilin ini memang kesukaan Syahmi...tak kira birhday siapa janji ada 
kek, dia yang mesti rasmi tiupkan lilin dahulu...


Chocolate Layer Cheese Cake ni kita ambil tempahan juga.

Buat kek pula memang kesukaan kita. Seronok melihat kek menjadi, pula tu
licin di makan...hihi~ 

23 comments:

Eye_nee said...

Pandai hang baking membaking ni T...akk ko ni non ado...asal hrjd anak..beliii saja....

Ros said...

Salam Ati,

Baguskan kalau boleh buat kek sendiri kan tak payah dah dok nak tempah bila ada satu2 majlis yang bersagkut ngan kek ni....kak Ros memang suka kek coklat...

yan said...

ati pun suka buat cake ye..Ambik tempahan lagi. gud luck dear.

bujal X said...

makcik~mana tempah kek tu? sedap kah?

~ yus ~ said...

kak ati mmg pandai buat kek....:)

anak2 saya, tak kira birthday saper pun, semua mesti nak tiup lilin pada kek tu. Lepas sorang2, jenuhlah kena nyalakan lilin semula lepas di tiup. Mesti semua dapat tiup sekali...huhu

Kella said...

lama dah tak buat cis kek! terliur tengok kek ini!! mahuu.!! =)

:: Mrs.Eady :: said...

terliur dgn kek itu...hukhuk..

missbby said...

ada ke budak yang tak suka tiup lilin..samalah ngan anak kita pun kak..tak kira bday sapa pun, mesti nak tiup lilin dan potong kek..hehe

Ati Masrif said...

bujal,

kek tu kak ati yg buat
selalu bikin utk tempahan..hihi~

munna said...

MUNNA SUKA KEK NI KAK ATI...

diana said...

pinjam tangan jap kak ti..
tangan kak ti ni buat apa pun jadi..jeles saya..

ieda said...

pandai akak buat kek .. cheese kek lak tuu huhuh saya paling suke .. kami kurang kalau choc nie , anak2 saya x makan .. :)

kakngah said...

kita pernah sekali buat choc cheese cake gini.
sekali tu jek la..
sebab.. bebudak tak makan. kembung kita makan sorang huwaaaa!!!

kaklong said...

tak suka buat apa2 makanan yg berasakan cheese,anak2 tak mandang!

DrSinga said...

cuba belikan lilin yang bila dah tiup tu.. padam.. tapi akan nyala balik sendiri!!!

jenuh meniup kang!!
:)

sal said...

amboi kiutnya, ..
sedap lagi kek buat drp beli kan..

Papa Mifz said...

wah rambut Syahmi cool la...:)

Acik Erna said...

Ati..sedap nampaknya kek tu..
nampak cantik naiknya tu..acik kurang pandai buat2 kek ni..

kasihredha said...

sedapnya kek tu atie
tengah telan air liur ni atie...hihi

Queenie said...

happy belated b'day syirah...

ati dah sehat ker? Alhamdulillah..

rasp said...

kids mmg gitu...
suka tiup tiup candles kan...
kalo dekat dah minta sepotong dua dah kek tu sis hehehehe

lizz said...

memang sedap...cheese nyer tu mengiurkan betul..rambut syahmi cam sama ngan rambut anak kita

qemaishak said...

memang gitu kot kak, ammar pun suka tiup lilin selagi xpuas jenuh nak nyala balik..

bestnya pandai buat kek kalau kita berjiran kan best kak hehe