Thursday, November 24, 2011

Pandai Promosi!

Assalamualaikum,

Sudah 2 hari ni bila malam saje layan tv sampai tengah malam.
Semuanya kerana promosi yang di beri oleh 'A' selama 2 hari.

Ada tak orang lain dapat sama...? 

Pihak mereka talifon bagitahu promosi 'Movie' di beri selama 2 hari 
secara percuma dan bertanya sama ada kami hendak sambung atau
tidak. Kalau diberi percuma hendak tapi jika minta tukar pakej ...sori!

Cukuplah dengan pakej yang ada sekarang. Ini pun pakej yang paling
kurang dan kalau boleh nak kurang lagi. Janji ada kartun untuk syahmi 
boleh duduk diam sambil tu dia belajar bahasa inggeris. Kerana di situ 
saje syahmi dah banyak sebut perkataan bahasa enggeris yang baru.

Kita pun malam baru dapat tengok tv dan siang hari lebih suka layan 
radio saje. Tapi memang best juga 3 siaran movie tu, banyak cerita menarik.
Bayangkan kalau depa bagi promosi kat 1000 orang dan semuanya 
nak langgan....tambah kaya!


sibuk mengemas halaman sejak nampak ular tedung tu...huhu ^_______~

28 comments:

Acik Erna said...

Ati..tu la anak acik siap ambik superpack yang dikempenkan..tngok dulu berapa bayar bulan ni katanya..kalau mahal cukup semasa cuti sekolah aje..

kakcik said...

Kakcik tak tahu pulak ttg promosi tu. Saluran berapa?

~ yus ~ said...

saya tak tau pun pasal promosi ni kak...

nampak ular tedung? bahaya tu kak...

saya ni kalau sebut ular mmg takut..huhu

kakngah said...

sekarang hidup kami bahagia tanpa A
ahaks!

qemaishak said...

astro ke kak? umah qema xde astro pun sebab siaran asas clear tapi bunyi2 hubby nak langgannak tgk bola punya pasal hihi

Kakzakie said...

Kakak dgn abang memang dah beritahu anak-anak selagi mereka belum pandai mengatur diri kami tak akan langgan astro, dari dulu hingga kini rumah kakak tak ada astro..

h4ni3 said...

takde orang call kite pun??
huhu~

diana said...

tak dapat pun ..kalau dapat pun tak dan nak tengok rasanya..heheh

cemomoi said...

blom bersedia melanggannya dan mungkin tidak la kot...

Aku Ibu Muda said...

ular tedung? huwaaaaaaaaaaaaa...tak suka ular!

Queenie said...

promosi apa plak tu ati?
boleh plak cuma diberi 2 hari?

akak pun rasa rugi amik astro, tp kenangkan suka tengok movie wlp selalu miss, sayang pulak nak buang..

movie ni kdg2 pngubat jiwa gak...

So Shy Lady said...

sy hidup bhgia tanpa A hahaha. syahmi sama la mcm ank sy suka ajuk wtak kartun. byk juga vocab baru yg diorang tau ;D

hujan2 risau gak kan ada hmba Allah tuuu

aNIe said...

Ati...akak tak tau pulak ade promosi 'movie' ni...

Cik SHiNJU said...

X dapat plak promosi tu..
X melayan tv sgt skang ni..
Nak2 musim ujan cenggini..astro makan seranah jelah..

Izan Ishak said...

mmg gitulah strategi dorang kan kak. suka lah kalau sume pelanggan dorg menambah pakej sedia ada...

akak...seram pulak baca kisah ular tedung tuh

ieyza afieyna said...

astro ke ? umah xde astro..he

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

astro takda talipon kami pon..channel berapa ati? nk tgk gak!! biarpun cuma 2 hari


ular tedung isk takutnya..buang segala benda x pakai ya ati..

redza said...

uish klu free sy pon nak kak huhu

Ati Masrif said...

kakcik dan rina,

channel movie 411, 412, 413

^________^

Ati Masrif said...

diana,

mana tak dan nya...
bz bw kan ..hihi~

Ati Masrif said...

kak Q,

memang best cite2 kat situ..
mcm nak langgan tapi mahailah :(

Ati Masrif said...

redza,

sape tak suka benda percumakan..

^___________^

gadisBunga said...

astro ke kak? bangkang ketat-ketat!

*bayo tetiap bulan tapi channel selalu kiok walau tak hujan tak ribut. grrr!!!

azieazah said...

Pernah gak terfikir nak kensel, tapi bila anak-anak dara minat benor dgn channel Star World tu, terpaksa layan jerrr...

Pro kontra.

missbby said...

saya baru je potong pakej2 yang jarang nengok, dan nak bayar yang paling rendah sekali..:)

Sue said...

percuma siapa tak nak kann..tapi kalau lepas tu kena langgan..nampak gayanya tidaklah..hihihi..

sahromnasrudin said...

sy tak dpt plak promosi tue hehehehe ( ayat dengki kansss...)

Fatin Mraz said...

ular tedung? akak jumpa kat mana.. isk iskk