Sunday, November 20, 2011

Katak ...Jangan Panggil Hujan!

Assalamualaikum,

Pagi-pagi lagi selepas subuh sudah masuk ke dapur. Masak-masak kasi 
semua orang sakit hidung ....bersin!

sambal paru ... siap!...1st time dalam hidup masak tu :P

sambal tumis ikan bilis ... siap!

nasi lemak .... siap 

ayam goreng dan telur rebus ... siap!

20 karipap pusing sardin dan daging ...siap ...5 ketui dah depa ngap dulu :)

jajan anak-anak ... siap! 

Katak...oh katak .... tolong jangan panggil hujan ye!!



Harap-harap tak hujanlah masa di pantai nanti.... ^_______^

17 comments:

kakcik said...

Nak berkelah di mana tu? :)

Harap2nya panas hingga ke petang. InsyaAllah.

Kunang-Kunang said...

Kak Ani juga harap begitu. Akak nak balik ke Dungun besok nak jengok bapak saudara yang sedang sakit.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah ati masak tu semua seorang diri kah? laratnya!

محمد رازيق said...

hehe.. katak, jangan ong2.. hehe.. sorry kak ati, sbb lama tak update.. actually last week saya ade program di klcc kak seminggu. jadi sangat bz.. now, akan kembali.. hehe

محمد رازيق said...

hmm. lparlah baca entry akak ni.. sambal paru feveret sy kak!!!!! hehehe

ainnoraini said...

Nak gi berkelah kt mane tu ati...
Kalau tau kat mane... Mesti ain dtg sekali hihihi ... Boleh la mkn sambal paru tu ...


Harap2 panas sampai ke petang....

Cik Rose Cute said...

Wah...nak kelah ya...mesti seronok....hihihi..Rasanya tak hujan kot...

Queenie said...

kalau akak nyanyi hujan gerenti taknak naik....
wakaka

mak encik | SZ said...

klu kat area rumah saya ni kak, pagi - tengahari mmg panas pastu petang2 dah hujan..so klu nak buat aktiviti luar kena awal2 pagi la... selamat berpiknik ya kak!

Ros said...

Salam Ati,
Oooo... nak pi berkelah Ya..tepi pantai pulak tu,syoknya....Harap2 tu panas lah sampai ke malah .....

kasihredha said...

berkelah ye atie...
selamat bergembira...
setia mnunggu n3 berikutnya ttg berkelah :)

Acik Erna said...

assalam Ati..patut ati dah siap berpesan dengan katak..rupanya nak pi berlarian ditepian pantai

yua said...

wow akak pergi picni ke? besnyer =)

sal said...

sedap..sedap...
pastinya kenyang..

kaklong said...

dah musim nya,
katak panggil ke tak dia tetap turun...
kesian katak..dia jugak dipersalahkan...hehehehe!

rasp said...

yummeh...nak sepinggan leh...

Fatin Mraz said...

menu yg sedap mcm ni.. gi pantai..pas mandi buleh lelap...zzzz