Tuesday, November 1, 2011

Hilangkan Apa yang Terbuku Di Hati...

Assalamualaikum,

selamat petang

FUHHH...LEGA RASANYA!!

Itulah perasaan kita diwaktu ini. Bila ada masalah yang rasa tak tertanggung 
nak dibawa oleh kepala. Kalau rasanya tak sesuai nak share dengan hubby
kita akan talifon kawan rapat kita. Dia memang pendengar dan penasihat yang 
bagus dari dulu hingga kini...terima kasih banyak Siti!

Seperti yang missbby kata semalam....

"kalau la aku boleh luahkan semuanya dalam blog ni alangkah bagusnya..."

Malangnya blog bukalah medium yang baik untuk kita meluahkan perasaan
secara berterus terang. Takut pula akan jadi seperti ini, jadi pilihlah teman
yang sesuai untuk kita meluahkan rasa hati. Selepas itu pasti akan rasa lega
dan gembira semula macam kita sekarang ini 

kadang2 hanya perbuatan sudah cukup menyakitkan tak perlu kata-kata...
betul tak... ?

24 comments:

mak encik | SZ said...

betul kak,
bukan semua boleh diluah kat blog...
kena pusing 360darjah dulu..
takut ada yg tersalah tafsir, tersinggung kan...

chilled kak!

sahromnasrudin said...

nak luah boleh..yang membacanya akan menafsir lain huhuuhhh

nyanyisunyi said...

sebab meluahkan segalanya di blog lah akak jd bahan umpatan kwn2 opis..sekarang ni blog baru ni tk diketahui kwn2 opis..rasa aman damai dan tenang...nk luahkan apa2 pun tk pe..tp bab yg terlalu peribadi hnaya luahkan pada yg Maha Esa..

kakngah said...

sebelum luahkan apa2 kat blog kene fikir banyak-banyak-banyak-banyak-banyak-banyak-banyak kali.
banyak perkara perlu dipertimbangan.
banyak hati perlu dijaga...

Izan Ishak said...

setuju sgt kak...kena pilih teman yg boleh dijadikan tmpt luah perasaan. kalau izan mmg en hubby ajelah skrg.

kena hati2 menulis dlm blog sbb org boleh gunakan apa yg kita tulis tu sbg cara utk jatuhkan kita balik...mintak2 dijauhkan.

munna said...

setuju kak...ada juga benda yg tak perlu kita war2 kan pada blog...takut lain penerimaan org lain nanti

ratusiput said...

betul.sokong.tak sme mende leh ckp kat blog kan.teman terbaik ratu adalah cik kitol n anak2... :)

Yan said...

sabar je lah ye Ati.. bagi tau je kat ALLAH..INSYALLAH

bujal X said...

saya luahkan perasaan kat diri sendiri je kak~keh keh~

@cu SaYaNg said...

acu suka pendam sorang2
takut nak luah kan pada orang
sebab susah nak percaya pada orang :(

Arizakiah said...

Problem tempat kerja jarang sekali akak luahkan pada suami.....

So Shy Lady said...

sy pon apa2 hal t.brani nk luah2 hal2 sensitip ni nasib baik akak ada siti...baiknya siti :)

gadisBunga said...

sebab tu kene ada besfren atau seseorang yang boleh dipercayai untuk kite bercerita kak...


ataupun, create blog baru. khas untuk meluah perasaan. saya ada. hihihi~

gadisBunga said...

sebab tu kene ada besfren atau seseorang yang boleh dipercayai untuk kite bercerita kak...


ataupun, create blog baru. khas untuk meluah perasaan. saya ada. hihihi~

aNIe said...

Blog...FB dan apa sahaja yang boleh dibaca orang ramai dgn bebas bukanlah tempat yang baik untuk melepaskan perasaan... kena cari orang yang rapat dan boleh dipercayai...

Acik Erna said...

Ati..kawan yang boleh menjadi pendengar yang baik dan boleh simpan apa yang sepatutnya tidak boleh dketahui oelha orang lain..
beruntung jika ati ada kawan yang macam tu

akuzle said...

kak ati, btui3.. kt blog neh takot org salah tafsir plaks.

sal said...

dalam kehdupan harian,kita memang selalu diuji ..

mudah2an tabah menghadapi dugaan yeek..

Amy Syaquena said...

Sebenarnya tidak ada masa untuk meluahkan di sini tapi yang menjadi masalahnya penerimaan orang mentafsir kan luahan kita tue je huhuhu...

wahida said...

bukan semua benda kita boleh cerita kat blog..lain org lain penerimaannya...lain la kalau ada satu blog lagi yg betul2 kita buat mcm diari dan kita privatekan blog tu...

Kunang-Kunang said...

Salam Ati,

Akak pulak semenjak dah bersara ni memang rasa tidak ada tempat nak bercerita terutama cerita duka.

kadang2 memang berat rasa hati menanggung, akhirnya kepada Allah sajalah tempat mengadu penderitaan hati walaupun DIA sudah tahu.

nabilah_2908 said...

yupp...sebab blog ni boleh di ekses ramai orang di seluruh dunia..

boleh luahkan di blog...tp private kan la blog tu... :)

Ros said...

Salam Ati,

Masaalahnya la ni bukannya senang nak cari kawan yang betul betul baik dan memahami kita..bersyukur sangat kalau ada orang yang boleh memahami kita kan..

Sofya said...

sabar ya kak...