Friday, November 4, 2011

Di Serang Semput

Assalamualaikum,

Pening kepala dan keletihan sejak malam tadi tak dapat tidur lagi.
Hero bucuk kita Syahmi di serang semput lagi. Beri ubat sebelum
tidur tapi dalam 2 pagi dia resah gelisah tak boleh tidur, susu pun
tak mahu yang dia mahu hanya berbaring atas badan mummy 
sambil tertonggek meniarap.

Bertahan sampai pukul 7pagi selepas saje 2 orang kakaknya ke sekolah.
Kami pun terus ke Klinik Kesihatan untuk ambil Nab. Mungkin sebab hari 
ini last day klinik buka sebelum cuti, jadi ramai sangat orang. Sekarang ini 
baru Syahmi dapat tidur dan mummy pun nak menumpang sekali ...heee~

Masuk sat ni sebab nak ucapkan Selamat Menyambut Aidiladha buat semua.
Hubby mungkin kerja, jadi kami menyambut di rumah dan selepas itu mungkin
nak ke Kuala Pilah. Keluarga angkat kami sudah banyak kali menjemput datang
merasai beraya di Negeri Sembilan, lagipun dekat dan boleh balik hari saje.
Kami pun memang  tiada jemputan atau apa-apa rancangan lain pada hari itu.


cuma angah saje yg tiada Aidiladha tahun ini....

33 comments:

diana said...

kesian syahmi..
harap cepat lah hilang semputnya tu...
akak saya dulu masa kecik pun semput jugak..sejak dah kawen terus hilang..

mak encik | SZ said...

selamat hari raya kak ati & family! semoga syahmi cepat sembuh ya!

cemomoi said...

slamat edul adha

moga cepat sembuh, kang tak menghaso makan lomang ekau jang!

Citarasa Rinduan said...

bila anak2 sakit..
rasa sangat kekurangan kan..
moga shamil cepat sembuh..
dapat bayangkan sakit shamil

selamat aidiladha buat ati skleg

kakcik said...

Salam Aidil Adha, Ati. Semoga Syahmi pulih sepenuhnya.

Kakcik pun tidak ke mana2 pada Aidil Adha ini.

Izan Ishak said...

alahaiii kak...siannya syahmi. skrg ni kalau malam2 mmg sejuk sgt kan. kat umah ni pasang kipas 1 aje pun tambah lagi selimut.

salam aidiladha buat kak ati sefamili.

kasihredha said...

selamat aidil adha
semoga syahmi cepat sembuh

nabilah_2908 said...

kesian syahmi...tp skrg dah ok kan..?

hope lepas ni dia kembali aktif seperti selalu.. :)

tntg soalan akak tu..

nak tau gak kt Melaka akak nak cari yg tepi pantai ke...or tgh bandar...or nk kt bandar hilir...? :)

kt bandar hilir...Hotel Mahkota best...kalau nak try Equatorial pun ok...dekat sngt dgn kota a-famosa.. dua hotel ni akak kena book awal, biasa lah bulan 12..ramai..lagi2 org Singapore suka dok kt Mahkota.. :)

kalau nk kt tmpt lain..akak bagi tau la eh..nnti sy boleh tlg rekeman yg mn best... :)

Yan said...

akak doakan semuanya baik2 je..Doa banyak2 ye..

Alin Marlini said...

Ciannyer syahmi...lagipun musim hujan...sejuk2 kan tak boleh.

Selamat hari raya Kak ATi :)

kakngah said...

salam eidul adha dr kakngah sekeluarga....

Acik Erna said...

Ati..semoga syahmi cepat baik
selamat hari raya aidiladha jugak buat ati.

munna said...

semoga syahmi lekas sembuh ye... mungkin cuaca sejuk agaknya ...

salam aidiladha buat kat ati sekeluarga

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kasihannya dia..budak-budak mudah kena semput ni kan..


p/s: nape segan pula nk share resipi..sape nk muntah darah..wat lawaklah ati ni hehe..harini sy betul teringin nk mkn kek..nih emel sy : vistaastala79@gmail.com

makdara TERdiva said...

kita balik teluk intan mlm ni..

selamat hari raya buat ati & family

Hanis Azla said...

bila anak tak sihat, memang dgn kita2 sekali jadi tak senang duduk.. semoga syahmi cepat sembuh..

Salam aidiladha juga buat akak & family..

Papa Mifz said...

Semoga syahmi copek elok..amin..

bujal X said...

cepat baik syahmi~~

wah~~rayo kat nismilan~~best yo~

aNIe said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha buat Ati...semoga si kecil akan sembuh....

Maya Mayana said...

SELAMAT HARI RAYA KAK..MOGA SYAHMI CEPAT SEMBUH YE...AMIN...

Daddy Ziyyad said...

moga syahmi cepat sembuh. Kalau teruk, bawa saja ke private klinik, cepat ambik neb...bahaya kalau tangguh neb. klinik gomen mmg ramai

Eye_nee said...

Kelam Kabut rasanya bila anak2 tak sihat ni..apa2 pon selamat Hari raya Aidil Adha T...dan semoga Syahmi cepat sembuh..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semoga Syahmi segera sembuh. Alahai..,Ibu mana lah yang tak risau..


Salam Aidil Adha juga buat Ati dan famili.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Hujan2 memang senang dpt semputkan?? selamat hari raya aidiladha..

sal said...

moga anaknya cepat sembuh..
untung ada kluarga angkat..
dapatlah beraya bersama..

slmt hari raya aidiladha ye ati..
moga ceria2 selalu..

jeBateja said...

alahai kesian nya dia....susah erk kalau semput2 ni...nak2 budak2...tgk pun sedih....emmmm

gedek! said...

cepat semboh, ya!

Fatin Mraz said...

salam kak ati..
semoga syahmi cepat sembuh..

Ros said...

salam ati,

Kak Ros doakan semoga Shahmi cepat sembuh.

Queenie said...

apakhabar syahmi sekarang?

@cu SaYaNg said...

ala...syian nye dia...semoga syami cepat sembuh :)

ainnoraini said...

dah sembuh ke syami...

anak kalau tak sihat...kite pun susah hatikan...

akuzle ayu said...

cian Syahmi. sementelah now slalu ujan kan, kak... hopefully he speed recover