Wednesday, October 19, 2011

Risaukan...Syahmi Yang Mummy Sayang!

Assalamualaikum,

selamat pagi

beberapa hari ini hati kita di landa kerisauan bila mengenangkan tarikh 
temujani untuk syahmi bertemu doktor pakar sudah semakin hampir, dulu kita 
pernah kongsikan masalah syahmi diSINI. sudah 2 kali berjumpa doktor dan 
rasanya syahmi dah ok tapi bila doktor tu rujuk untuk temujanji seterusnya 
ke unit audiologi, mula kita rasa sedih sepanjang perjalanan ke parking kereta 
pada hari pertama ramadhan kita tak berhenti menangis. hubby pujuk sambil
berkata dia dulu pun pelat sampai umur 7 tahun tapi tak ada apa-apa masalah pun.
hati kita sendiri berkata yang syahmi tak ada masalah pendengaran pun.

selepas dari itu kita cuba buat-buat lupa tentang hal ini sebab tak mahu susahkan 
hati sendiri tapi bila teringat yang hari isnin depan dah nak kena jumpa doktor lagi,
mulalah perasaan jiwa kacau ni datang semula... nak pergi ke tak....? kita takut
mereka buat test ntah apa-apa pada hero bucuk kita tu. 

semalam pm dr. hanie dan dia gugelkan kita INI, rasa lega sikit sebab bukan 
'test' seperti yang kita bayangkan. semangat yang dah hilang nak join gathering 
ahad ini pun dah datang balik. besar harapan kita yang syahmi sihat dan tak 
perlu jumpa doktor pakar lagi....tak mau pergi hospital purajaya lagi...


tolong doakan untuk NorSyahmi Daniel, dia baru 3 tahun dan 
panjang lagi perjalanan hidup yang akan dia ditempuhi...


terima kasih banyak-banyak!

40 comments:

bujal X said...

he~~kena banyak minta 2nd opinion~~

Cik Rose Cute said...

Sebaya anak kita...Haziq Hanif....Semoga Daniel sihat ya....

roha said...

semoga semuanya baik2 je.

asliner said...

insyaAllah dipermudahkan segalanya oleh Allah. amin~

nabilah_2908 said...

mudah mudahan Syahmi tak pape... :)

kakngah said...

mudah2an takde apa yang serius... tabahkan hati k...

:: Mrs.Eady :: said...

semoga semua dipermudahkan & tak ape-ape..

sahromnasrudin said...

kami senantiasa mendoakan agar syahmi sihat walafiat seperti kanak-kanak riang yang lain

Daddy Ziyyad said...

dont worry...Insya Allah semuanya selamat....Jangan lupa datang tau ahad ni :0

~ yus ~ said...

InsyaAllah takde apa2 kak...

Alia anak yus dulu pun pernah buat hearing test.

sampai 4 kali kak,dalam tempoh setahun tu. Masa tu mmg gabra takut anak kita ni pekak ke..

alhamdulillah takde apa2,
tp Alia mmg pelat sikit cakapnya, tak boleh sebut huruf 's' dengan betul..:)

Kakzakie said...

Mak mana tak risau Ati bila anak asyik kena buat follow-up jumpa doktor. Tapi tak pergi lagi kita tak tahu. Insya-Allah Syahmi ok...

♥MAMASYAZA♥ said...

haraple tak dak apa2 yg berlaku, semoga dipermudahkan segalanya

Chik Att said...

InsyaALLAH terbaik untuk Syahmi ....

kaklong said...

DIA maha adil..
ad hikmah disebaliknya...

anie said...

harap2 xde apa la kan..anak saya pun sebaya dgn anak sis 3 tahun..dia pun cakap pelat2 jugak..tapi sekarang lama2 pelat pun kurang...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kak ati...jue ada pengalaman tentang nie...
farisyah jue cakap pelat ..jadi kami bawak dia jumpa doktor untuk buat speech therapy dan doktor buat ujin untuk telinga...
bila doktor chek...bawah gegendang telinga farisyah ada air yg buat tahap pendengarannya tergangu..jadi kami buat operation untuk tebuk sedikit dan pasang alat untuk keringkan air di teling farisyah bulan 6 ari tue...
kak ati jangan risau ...kalau ada masalah doktor nanti doktor akan terangkan dan kalau kena buat operation pun takpe ia hanya prosedur kecil aje..tanpa ada kesan dari luar...kalau kak ati nak tahu kak ati buka blog jue yang bulan 6..jue ada cerita..tapi kalau kak ati nak tahu lebih lanjut jue boleh lah call jue ..nanti jue cerita kak akak...nombor tel jue 03-8885 4613-opis...@ 019-2880276 ...

rasp said...

sebagai ibu, mmg akan risau hal-hal anak nie sis...tapi we have to be strong for them...insyaAllah syahmi will be ok...kita doakan yg terbaik for him...

cheqna said...

semoga semuanya kan baik2 saja...
amin

atty's said...

dulu masa umur fir nak masuk 3 thn..dia masih lom lagi boleh bercakap..tak bercakap langsung.

kty risau gak..ingat bila masuk 3 thn tpt baru nak bawak pakar, sekali lagi beberapa hari dia nak sambut besday ke 3 thn..dia berckp..lega sungguh..

kty doakan yg terbaik norsyahmi daniel..amin

h4ni3 said...

relax k.ati
jangan la sampai hilang mood nak bergathering tu
hehe
see.. semua orang doakan yg terbaik utk syahmi :))

azian said...

salam kenal ati...
maaf, baru berkesempatan ke sini....
dugaan tu dtg dr ALLAH nak uji kita.sy pun pernah rasa perasaan yg ati rasa nih...tapi mungkin anak kita berbeza...lepas muaz kene operate, alhamdulilah...lega rasa....buat masa nih, berdoa byk2...mintak pendapat dr doc2 lain...insyaALLAH, takde apa2...mintak ALLAH mudahkan segalanya...dtg taw hr ahad ni, sbb sy pun dtg...hehehe

missbby said...

insyaallah mudah2an takde apa2 ye..suka nengok syahmi comel je.

Anaa said...

InsyaAllah takde apa2 tu. Kadang kita kena buat test bukan untuk membuktikan ada yang tak betul, tapi untuk membuktikan yang semuanya elok dan betul .. :)

ieda said...

insyaallah x ada apa2 kak ..
kita sama2 doa ye kak
kadang2 tuu masa awal2 nie je
cuma akak kena selalu pantau aje lah ..
sama baya zahrien nie ..

Alin Marlini said...

i'allah..segalanya berjalan lancar..Alin juga berdebar2 sebab ada appoinment ngan dokto next week pasal Qayyum jugak..lagi hebat dugaannya...

pipoq said...

kalo melibatkan kesihatan anak memang buat tak senang duduk..

ape pun doa sy semoga semuanya baik baik saja..

Hanis Azla said...

semoga segalanya baik2 saja buat syahmi yg comel tu.. kita sama2 doakan untuk kesihatannya..

NM02 said...

ooo... akak join gathering umh kakcik ye... bleh la jumpa

cemomoi said...

insyaallah, doa ibu mustajab

ainnoraini said...

semoga baik2 semuanye..ati jgn risau sgt ye..

Acik Erna said...

Ati..semoga semuanya selamat..akak pernah jugak hadapinya..masa anak sulong..

Dee said...

insyaallah xde apa2..anak dee fifi tu pun dah 4 tahun..still pelat lagi..

diana said...

adik saya yang lelaki bongsu sampai umur 6,7 tahun pelat..bukan je pelat tapi tak suka bercakap..
sampai ada yang kata dia ada masalah pendengaran..
dah besar ni ok je..tak de pe ,masalah..
sekarang dah kerja pun..

kak ti jangan risau sangt ye...
boleh di ubati tu..
jangan sedih2..tenangkan diri kak ti ok..

sekamar rindu said...

salam..

saya mendoakan semoga Allah SWT memudahkan segala urusan ..amin.

moga NorSyahmi Daniel tidak mengalami perkara2 yg buruk..amin.

munna said...

mmg risaukan kalau ada apa2 yg terjadi pada anak2 kita...auntie munna doakan yg terbaik buat Syahmie

Queenie said...

jangan risau ati..
kami semua mendoakan yg terbaik untuk syahmi mucuk mummy...

gadisBunga said...

semua yg terbaik utk syahmi. kak gb pun sayang dia juga...

ratusiput said...

kak ati jgnla risau sgt ye...paham perasaan kak ati tp walau macam mana pun sbg ibu kite kena jugak kuat sbb kite org pertama yg plg byk kena bg support kat anak (em takpe kak bebila kalau akak ade pape nk tanye...tanye je.kalau segan nk call sms pun ble...mane yg kite leh tolong kite tolong.segan ngan kak ati ni sbenarnya kite bukan pandai sgt pun bab2 tu.just sharing apa yg kite tau skit2 dan pengalaman sendiri yg hanya sebesar zarah...)

missgee said...

Semoga Syahmi sihat
sepenuhnya.. Amin!!!

CIK TOM said...

semoga syahmi cepat sembuh..aminn