Wednesday, October 5, 2011

Puchong Bandar Sibuk

Assalamualaikum,

baru saje balik dari bandar punchong
punyalah lama tak jalan ke sana
sudah menjadi bandar yang penuh
dengan perumahan dan bangunan kedai
penuh dengan manusia dan kereta yang berduyun-duyun
lambat sikit kena hon...nak masuk kanan pun kena hon!!

rasa bersyukur pula tinggal di luar bandar
yang jauh dari segala riuh kereta dan manusia
walaupun jauh ke dalam ladang kelapa sawit...siankan...hehe :P
tetap lega dari suasana bandar yang terlampau sibuk
keadaan sana pun macam tertekan saje

itu saje nak kongsi
sebab terlalu pening dengan keadaan tadi
maklumlah orang kampung masuk bandar...wakakah!




mengaku org kampung sebab dah berhijrah luar bandar ...^_____~

52 comments:

azieazah said...

Saya kalu ada peluang pun, memang ndak jer duduk kat kampung. Letih dah duduk kar bandar ni.

bujal X said...

puchong tu masuk malam buta pun masih jem~keh keh~

anie said...

memang sedih duk puchong nie..sesak xyah cakap..tol pun keliling...tensen
rintihan org yg duk puchong..wawawaaaawaa

nabilah_2908 said...

alahai...

kalau la sy tgk drive..org hon2...mmg tak senang duduk jadinya...

abah khalisha said...

tk larat nk lalu LDP tu..sibuk btl

♥ manje ♥ said...

duduk di luar bandar juge... hehe

JaSSNaNi said...

saya dok puchong... 10km for 30 minit.. baru sampai destinasi.. :P kakakakkka

Citarasa Rinduan said...

salam merindu.
wah!!!!!

ayu pun takut masuk bandar..
orang kampung tak ada jem kan..

redza said...

sy suka dok kg...lebih2 lg klu ada sawah huhuhu best

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Atie,

Puchong memang berubah sungguh berbanding dulu yg sekeliling jalannya dipenuhi pokok kelapa sawit.

Seperti bandar lain yg maju jenayah juga pesat. Silap2 kena ragut. Berhati2.

Queen said...

nik tak suka masuk puchong..padat sangat

Hanis Azla said...

tak berani nak drive ke puchong sorang2.. he..he..

h4ni3 said...

k.ati pegi bandor buat mende?
hehehe

Cik SHiNJU said...

meh balik BBST..sini x sibuk..heheh
nak lg lengang kat kota warisan la.. :)

pipoq said...

kalau nak banding bandar ngan kampung, memang lagi best duduk kat persekitaran kampung sebab banyak pokok + jalan tak sesak..

Aku Ibu Muda said...

kak ati, awat tak roger! kalo tak boleh jumpa minum2 ke *berangan tak sedar diri makan gaji* kih kih kih

jumpa tak BWY tu?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy dr kecik smpi besar duk pedalaman..jd sy mahu duduk bandr pula!

kasihredha said...

akak pun dah lama tak ke puchong...dah sibuk ye

kakcik said...

Bukan nak komen apa2, cuma nak tengok komen ni masuk tak ke kotak komen Ati bila kakcik masukkan dari rumah. :)

kakcik said...

Ha... masuk pun. Maknanya ada problem bila kakcik komen dari pejabat. :(

missgee said...

Kak Ati,
Sy pun orang kampung..
Jauh dari bandar...
Tapi jalan jammed tak abis2..
huhuhuhu

rasp said...

saya org kampung gak...
berhijrah ke bandar nak mencari rezki ecececeh.....
tapi mmg stress gak sis bila terpaksa ngadap jam tiap2 hari...

Pia said...

"baru berangan nak pi puchong..saja nak ronda2 cari barang..en suami pun kata ms dia jg site 6-7 thn dulu di puchong keadaan kt sana tklah sepesat skrg...."

Ati Masrif said...

kak AA,

kalau cari rezeki nk wat lagu mano :)

Ati Masrif said...

bujal,

betui kah..dulu2 kak ati belajar jahit
kat sana, tiap malam drive dari
pandan indah ke puchong perdana..nasib dulu :P

Ati Masrif said...

anie,

ooo rumah yg baru reno tu di
puchong rupanya :)

Ati Masrif said...

nabilah,

kak ati pun paling pantang kalau
org hon...tiba2 leh jd berani tau..heee~

Ati Masrif said...

abah,

jam sokmo ye...dok sana ke ..

Ati Masrif said...

manje,

apa khabar..?
macam kita kan :)

Ati Masrif said...

jassnani,

kita dulu nikah disana tau
nasib tak bizi mcm lani :)

Ati Masrif said...

ayu,

salam rindu juga..
mmg skeri bawa keta kat bandar..huhu

Ati Masrif said...

redza,

sapelah gadis bertuah dpt
redza nanti ...heeee~

Ati Masrif said...

kak ani,

tak lupa juga puchong dulu
penuh dgn lombong kan :)

Ati Masrif said...

nik,

mmg padat sungguh..rasa tak
drive sendiri

Ati Masrif said...

hanis,

kita pun memang tak sanggup
bawa keta sorang dah lepas ni..takutt

Ati Masrif said...

hanie,

sebab....sebab...
esok cite..hehehe

Ati Masrif said...

cik shinju,

tempat kita gak bestkan..kan..
suasana kampung dekat dgn bandar :)

Ati Masrif said...

pipoq,

macam pipoq hidup aman je kan ..

Ati Masrif said...

wani,

kalau tau no hp mahu aje
kak ati call suruh belanja makan
byk betui restoran kat situ.. :D

Ati Masrif said...

rina,

biasalah tu..versi terbalik
tapi tak lama punya 'suka tu'..hehe

Ati Masrif said...

kak kasih,

sangatlah sibuknya....pening kapla..heee~

Ati Masrif said...

kakcik,

lega rasanya..
ingat blog ati ni prob

Ati Masrif said...

gee,

sabah kat kampung pun jam yek?
kak ati tak sampai lg...

Ati Masrif said...

rasp,

tulah byk org kerap sakit kepala kan

Ati Masrif said...

pia,

sangatlah sibuknya puchong lani
tak macam dulu2 dah pia...hati2
nanti asyik kena hon aje

jeBateja said...

ahakz...puchong dah membangun lah tu....banyak pula pusat beli belah....syurga tu....ahakz

gadisBunga said...

kalau akak nak tau, saya tak suka puchong!!!

Zie said...

dok kat bandar muka cpt kotor sbb asap kenderaan..betul,zie slalu test muka.sejam kat bandar, ngan sejam kat jengka neh..berbeza kaler tisu lepas kesat kat muka..heheh

diana said...

puchong?pocong tau la.hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ati..mmg klu sekali sekala g bandar mmg pening kepala ngan jamnya...

N i e Z a said...

duduk luar bandar lg tenteram..skg pon dh mcm2 kemudahan disediakan di luar bandar kan..dok kt bandar ni fenin kpla ngn mcm2 kesibukan..

- GC - said...

ye, dok luar bandar ni jalan tak la jammed sangat.