Sunday, October 2, 2011

Nak Berdiet Tapi....

Assalamualaikum,

niat selepas musim raya yang penuh dengan 
rumah terbuka ni nak berdiet....

tak mau makan nasi ...

tak mau makan lebih-lebih ...

tapi kalau selalu sangat masak macam gini 
camne nak berdiet ....

masakan biasa je tapi dah cukup buat 
kita berselera untuk makan bertambah



sambal tumis udang letak susu cair untuk 
kurangkan rasa pedas
 

tempe ni favorite syahmi goreng mesti ada bawang putih
baru ada rasa dan wangi 



sayur kalau letak lebih tauhu lagi mummy suka 
gerammm betui kalau tengok tauhu ni tau ...yummi!
 
niat nak makan sikit ni je...tapi tertambah juga...
macam mana nak jadi langsing macam doktor hanie tu...jeles betui..huhu :P


semalam rasa malas je nak pergi open hse di shah alam 
tapi memang berbaloi pergi...rasa sangat happy
hari ini bangun tidur pun dengan semangat yang baru
lepas tuan rumah update story... baru nak cite .... ^________^
 

17 comments:

Acik Erna said...

Ati..sama la kita..nasi akak boleh tak makan..tapi yang lain tk boleh tahan..makan jugak..

kakngah said...

rezeki kak.. payah nak tolak hihihi!!!

Fatin Mraz said...

kak atie, makan ini nikmat juge tahu..

makan lah masa ada selera, cuma bersederhana ajer.

bdn langsing nih sangat berkaitan dgn metabolisme badan..

saya makan byk x gemoook..hehee..cume agak berat ajer!

;)

~ yus ~@ ibu maznaz said...

rezeki jgn di tolak kak...

yus pun hantu tahu kak, mmg terliur tgk tahu dlm sayur yg akak masak tu..huhu

kakcik said...

Belum ada rezeki nak jumpa dengan Ati dan Dr Hanie... :(

missbby said...

sedapnya kak..lagi sambal tumis udang tu..tahu saya kureng sikit, tapi tempe memang feveret..

azieazah said...

Janganlah sampai bab makan jadi musuh plak ya..

Makan penuh nikmat bukan dengan nafsu. Selamat berdiet.

cheqna said...

masakan yang akak tunjuk tu just uddang je cheqna makan..
yang lain???tidak ler....=)

♥MAMASYAZA♥ said...

sama gak mcm akak, niat tak mo makan nasi sebelah mlm. tapi mkn jugak, siap bertambah lagi...tak sukeeeee

abah khalisha said...

Tengok gambar pun mau meleleh air liur ni..ok diet tolak tepi dulu..hehehe

redza said...

selagi ada selera makan je..xyah diet hehe

missgee said...

Kak Ati,
Saya pun mengalami
nasib yang sama..
Diet tak menjadi..
Selera bertambah2..
Risau nie..huhuhu

gedek! said...

seko je udang untok makan?

Adoi...!

kasihredha said...

tak sabar nak dengar cite open house kat rumah yan :)

diana said...

betul la kak ti..
tak kan nak masak sayur masak air je untuk anak dan suami kan??
bila masak sedap2 diri sendiri pulak tak boleh tahan..heheh

jeBateja said...

mana boleh diet...time makan...kita makan le.....ahakz

Dr. Ben said...

macam ni punya lauk boleh say goodbye to diet