Friday, October 7, 2011

KLCC Bridge

Assalamualaikum,

mesti kita semua pernah ke KLCC
tapi pernah tak sahabat semua naik
ke atas jambatan KLCC tu 

kita pernah naik sampai ke atas jambatan tu
2 tahun yang lalu, ketika itu tiket percuma saje 
tapi yang masalah ialah nak beratur untuk mengambil
tiket tu yang sampai bercinta lamanya

jika sampai di atas jambatan 
sila jangan buang masa cepat-cepatlah 
ambil gambar kerana masa yang di beri 
sekejap saje....baru nak melayan perasaan 
dah kena panggil naik lift untuk turun ke bawah


pemandangan KLCC bridge dari bawah


sebelum naik ke atas, kena masuk ke bilik pameran dahulu
kemudian tonton 3D mengenai KLCC, lepas tu baru beratur ikut giliran 
untuk naik lift pula, ramai pelancong dari luar negara suka datang sini 


 pemandangan dari atas bahagian hadapan KLCC


pemandangan dari atas mengadap taman KLCC pula


3 orang anak pelancong bergambar di anjung KLCC bridge
dari sini memang rasa gayat sangat sebab terasa macam 
berdiri kat luar saje....hihi~

waktu lawatan        :  selasa - ahad ( isnin tutup)
masa lawatan         :  9.00 am - 7.00pm


dengar sekarang bayaran telah di kenakan utk tiket tapi tak pasti
berapa pula... ^____~

20 comments:

kakngah said...

pernah sampai kt tmn bwh tu jek.. tu pun masa adam sorang lagi. mak aiiii.. lama giler..

kakcik said...

Jangan kata naik jambatan, last masuk KLCC pun rasanya masa BS berumur 18 hari dulu. :)

Maya Mayana said...

Cam anak org putih la syahmi dolu2...hehe
tk pernah naik pun kak..dtg klcc pun beberapa thn sekali..haha

bru perasan profile akak suka laut,pntai dan suasana hijau..sama lah :)

redza said...

wuhuu best2

mamaNoriz said...

saya pun pegi dulu masih free, sakng dah kena caj kan...

mmg syok naik sini...

ainnoraini said...

tahun lepas baru gi sane..bawak anak2 jenjalan kat sane...

suri solehah said...

masa duk selangor dulu hujung minggu selalu gak bawak anak buah mandi..tapi naik bridge tu tak penah..tak tahu leh naik ati...huhu

Aku Ibu Muda said...

setakat ni tak teringin nak naikk...gayatt...hehe

Dr. Ben said...

dah naik masa meeting kat KLCC

h4ni3 said...

auwww
gayattt!

Yan said...

kiutnya syahmi

ratusiput said...

ratu kalau g klcc ske lepak dpn air pancut tu je :)

kak...cheesetart ratu tu tak pasti ye size apa sbb ade lg tau size yg lg kecik dr tu.tapi size yg ratu guna tu size standard utk cheesetart yg kecik.akak kalau g kedai bakery...amik je papercup yg slalu buat almond london tu...akak acu kan pada acu cheesetart tu.agak2 muat tu...yg tu la size dia...acu bibir dia mmg ade 2-3 bentuk...ade yg biku2 cam bintang..ade yg bulat skit...kalau ratu mmg ske yg bulat skit tu sbb bila dah bakar dia tak mudah pecah tepi2 dia tu.biasa satu adunan kalau guna acu tu dpt dlm 60+ biji atau 70 biji.

asliner said...

rasenye kite tak pernah naik menare berkembar nie..
cume pernah naik KLCC jer..
best..
naik lift dier bingit telinge, sakit kot..hehe

azieazah said...

Kak Azie pernah naik sebab ada kawan yang jadi pegawai di situ.

Rasanya Tingkat 42 kan? Sebab tingkat 44 tu tak boleh naik itu untuk VIP sahaja. (lupa lak floor berapa)

dulu free sahaja sebab Petronas jadikan sebagai charity or khidmat sosial. Tapi sekarang dah dikenakan bayaran. Tahun lepas Rm2, ntah sekarang dah naik atau masih sama...

jeBateja said...

wahhh...kawe teringin nak naik laaahhhhh.....dpt gaji ni gi laaa....ahakz

missgee said...

Tak pernah sampai
lagi kat atas tue..
Ntah bila bulih ke sana..
huhuhu

Sz said...

kak ati,
saya menetap di selangor ni lebih kurang 7 tahun ++ tapi tak penah sampai sanaaaa...ihiksss...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kita teringinlah nak naik kat bridge tu!

Faizal Munawer said...

Salam. Sy minta izin ye curi gmbr view dr jambatan.

Faizal Munawer said...

Salam. Sy minta izin ye curi gmbr view dr jambatan.