Thursday, October 6, 2011

Kedai Menjual Bahan Buat Kek & Kuih

Assalamulaikum,

sukar nak mencari kedai yang 
menjual bahan membuat kek dan kuih 
berdekatan tempat tinggal kita
selalunya kita akan ke shah alam ataupun
kajang untuk mencari bahan buat kek
tapi jauh sangat rasanya

melalui blogger wani kita dapat tahu 
di puchong ada kedai menjual bahan membuat 
kek dan kuih bernama 'Bake With Yen'
jadi semalam tu kita kesanalah
saje nak kenal kedai yang lain pula


inilah kedainya, besar dan ada banyak pilihan
macam-macam ada, senang semua ada di sini 
ada cawangan di KL, TTDI dan puchong, alamat dan peta di sini  



ini diantara barang-barang yang kita beli, harga pun murah dari 
kedai di shah alam dan kajang yang selalu kita pergi 
krim cheese 500gm-rm14.50 kalau kat pasaraya 250g-rm11.00


syahmi pun sibuk tolong cari barang ke punggah barang...hehe~



ini yang paling kita suka sekali, lama dah cari kat sini baru bertemu
terima kasih papa belikan untuk mummy...suka sangat!!
hari ini juga kita tengah buat cheese tart....heee~




tak sabar nak buat kek untuk birthday syirah next week ..... ^______~

26 comments:

..::SangRatoo::.. said...

hehe..best kan..jue kalau pegi kedai bahan² kek..mcm gile..mcm nak borong je semua..tapi beli mana yang perlu saja..pastu suka bau²..hehe :)

Acik Erna said...

Atie..ditempat aak pun susah nak cari..akak pernah kebangi nak cari kedai yang jual bahan2 tu..bake with yen jugak nama kedai dia.

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyer kedai mcm ni kan..izwa tak pernah pegi...

Aku Ibu Muda said...

kak atiiii...awat tak rogerr....kalo tak, buleh jumpa mata kejap..hehe

opis wani betul2 sebelah BWY tu...tak de selang2 lagi dah. ngam2 sebelah kedai dia.

abah khalisha said...

Leh try pegi ni pasal wife suka wat kek juga
Kaki Datuk Siti Nurhaliza

kakcik said...

Ingat lagi masa kakcik baru2 kerja lebih 20 tahun yang lalu - selalu ikut kawan ke Bake With Yen ni kat Chow Kit. :)

kakngah said...

ada lilin no. 7.
nak buat kek birthday eh??
:P

aNIe said...

Ati...kalau akak kat sini... kedai jual bahan buat kek ada di Shah Alam...Bagus namanya...

kakchik@ella said...

nak sikit CisTart tu Ati. Hihihi. Kalau kat Sg Buloh ela beli kat kedai bernama LMC. Ok gak kedai dia tapi harga 'bole tahan'

h4ni3 said...

kat bangi pun ada!
pasni datang bangi pulak ye..
ada bake with yen, ada yummy..
hanie jer yg tak penah pegi.. almaklumlah rajin sgt masuk dapur kan.. haha

ratusiput said...

kalau dh dekat senangkan.atleast kalau emergency sng nak terjah.nnti jgn lupa update tau bday kek syahmi...mesti cantik :)

Sz said...

rajinnnn sungguh kak ati!

Rinna said...

Bersemangat laa Ati pas nie wat kek yer.. :)

cheqna said...

wah wah wah
tapi kak...cheqna tak makan cheesee ni
wahhh mak jema bajet akak nak buat untuk dia ni hahahahaha

Pia said...

"amboi lepas ni semangat la ati buat kek,kedai pun dah tau kat mana senanglah nak gi cari barang.."

redza said...

sy suka makan je..nk buat xreti huhu

kasihredha said...

kat Bandar Baru Bangi pun byk kedai kek atie.
oooo patut le gi puchong.
Banyaknya atie beli...kalau dah jadi pos sini sikit ye :)

rara pinkmafia said...

dh buat nt post sini satu eh sis =)

gadisBunga said...

hai kak ati...akak sayang saya tak? saya sayang akak....

errr...nak cistat boleh...? hihihi~

jeBateja said...

Den selalu beli kat YUMMY Bdr Baru BANgi....ahakz...buleh tahan harga nya...

diana said...

kat rumah saya ni pun jauh kedai gini kak ti..
makan kos jugak nak pi sampai ke bukitmertajam nun..
jadi beli je la kek kalau nak makan..
ekekekke

Kakzakie said...

Kalau rajin membaking kena cari kedai macam ini Ati. Kakak nie.. beli dan tempah selalu...

N i e Z a said...

cheese tart?ngeeee..sedapnyer...

asliner said...

wah..
kak ati buat kek sendiri untuk anak-anak..
bestnya..
save duit..
sedap pun sedap..hehe

alinac lover said...

good info

yong nk cri gak la nnti

Eyka Ieka said...

Mna ea ni kak.?