Thursday, October 13, 2011

Kalau Nampak ....Terus Cair

Assalamualaikum,

selamat petang

sudah makan .....?

kita semenjak kurangkan makan nasi dalam 2 minggu ini, hidanglah lauk pauk 
yang sedap....insyaallah boleh mengelak lagi ...kununnya hanya nak makan 
nasi seminggu sekali je....berapa lamalah leh tahan tu ...huhu:P


tapi.....

kalau ada yang ini .... harus terr...makan nasi!




dah lidah orang melayu kan .... kalau nampak mesti terliur
tambah lagi tempoyak tu ha..... terus cair 



tempoyak terbaik buatan mak mentua yang di bekalkan aidilfitri baru ni pun 
dah nak habis stok, bagus juga boleh mengelak makan nasi terus... yelah tu ...huhu~ 

kami sekeluarga memang hantu tempoyak .... ^________^

45 comments:

bujal X said...

tempoyak tu sebenarnya kalau makandenghan spagetti pun sedap jugak~he~~

Queenie said...

hurrr...mmg tgh mencair ler nih!
tiss..tiss..tis...

er ati dah tengok kotak lom?

Ati Masrif said...

bujal,

mak ehh...mat saleh campur nih...
lum cuba lagi tuh ;)

azam said...

pergh.....sedap ni....letak dlm budu pun sodap

salam kenalan

Ati Masrif said...

hai kak Q cayang,

errr....kotak apo...
hadiah ke :D (perasan gitu)

makdara TERdiva said...

pernah la terai x makan nasi 14 hari non stop..tp hari yg ke 13 hancur lebur impian..haha

rara pinkmafia said...

yelah kan kak.lidah melayu.huh sedappp =)

yelah kak,saye dh nk kawen.smpai ati akk kata saye budak masih belajar.heheehhe.

Queenie said...

ko ni ati...
wat2 tak paham pulak...
takper lah!
(merajuk nih!)

wardah @ fie shah said...

Diet juga? Agaga samalah kita tau..

~ yus ~ said...

akak, yus pun kalau nampak sambal belacan mmg takleh elak dari makan..hehe

Tapi yus tak suka tempoyak..huhu

akak, header dan template baru yus tu, bukan yus buas sendiri.

Tempah dari anak buah yus...

Ada yus buat entri pasal dia dulu di sini....

http://maz-naz.blogspot.com/2011/10/blog-makeover.html

so, kalau akak tanya yus mcm mana buat header tu, yus pun mmg tak tahu...

sbb tu minta dia buatkan, header yg transparent tu...

Acik Erna said...

Ati..sama la kita..acik pun..pantang ada tempoyak..segala macam yang dimasak nak letak tempoyak..

JaSSNaNi said...

huiishhh.. sedap sambal.. nanti kalau balik buat sambal ni sure makan nasi tak hengat.. tapi i tengah diet la.. baru nak start.. jangannnnnnn jangan gugat keimanan i.. hahahaha

atty's said...

Tempoyak..my feveret gak nie..

kakngah said...

lepas tu kan..
ada ikan masin
mak ai!

aNIe said...

Ati...memang cair...mana boleh taha...hahahaha

Sz said...

tengok gambo je pun terliur ni kak..camne ni? sibbaik tak pegnen..hihiihi

ainnoraini said...

sape boleh tahan..makan jer..lain kali jer la diet tukann..

ain pun ckp jer tak mau mkn nasik tapi bile nnpk nasik..sedih banyak sedih...mesti nk mkn jugakk...

Hanis Azla said...

YaAllah, sedapnya tempoyak.. klu dekat rumah dah lama benar tak makan tempoyak sebab en.asben tak makan tempoyak.. baunya pun dah buatkan dia tak selesa.. jdnya tak best pula nak makan depan dia.. hu..hu..

Hanis Azla said...

YaAllah, sedapnya tempoyak.. klu dekat rumah dah lama benar tak makan tempoyak sebab en.asben tak makan tempoyak.. baunya pun dah buatkan dia tak selesa.. jdnya tak best pula nak makan depan dia.. hu..hu..

Yan said...

aduiiiihhhh..sedapnya poyakk... sikitt..

diana said...

memang tak boleh elak ni kak ti...
eksiden terus..
hahahah../boleh licin periuk nasik kalau ada tompayak..
ehehehe

Cikgu Tie said...

Memang sedap makan tempoyak. Sayangnya kat rumah, cikgu tie sorang saja yang pulun makan. Suami dan anak-anak langsung tak nak cuba makan.

Arizakiah said...

tolong!!!!!!!jangan tunjuk!!!!!.....
i'm on diet..ha..ha..ha

sal said...

betul..teast kita memang gitu..tempoyak,emmm
klu nasi sepinggan macam tak cukup..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ok ler tueee...kawan saya tak nak makan nasi sampai sanggup makan gulai tempoyak cicah roti...sedap gak

h4ni3 said...

ehemm ehemmm
baper pinggan makan tu?
hehehe

redza said...

xyah dietlah kak...makan je sampai kenyang hehe

ratusiput said...

ratu doet dah kelaut ni kak.lum sambung lg sejak pas raya aritu.timbang pun takut sbb kompem naik balik.akak kena teruskan tau tak mkn nasi tu sbb kalau dah start blik sentuh nasi mmg susah nk elak tp skali skala takpe :)

Cik Rose Cute said...

memang terliur...hilang semua diet hihihi

azieazah said...

I jeles okeh?

kakchik@ella said...

Ela pn minat tempoyak. harini masak Asam Tempoyak Ikan Patin. Marvellous!!

♥MAMASYAZA♥ said...

baru ja mkn sambal belacan+tempoyak tghari td, mmg best

CGG said...

tiba2 terbayang ikan patin..masak tempoyak lagi:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

makan nasik sekali jelah sehari kalau nk diet..dan portionnya kurangkan dari sepinggan jd setengah pinggan..diet jgn ekstrim sgt ..dah kita nih dibesarkan dgn nasik wah lembik kalau x dpt nasik..

nabilah_2908 said...

uish...kuat betul semangat akak tak makan nasi selama seminggu....

huhuhu... :)

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Mesti manis lagi tempoyak tu,
kuning cantik je nampaknya,
Tempoyak terbaek dari mak mertua...

gadisBunga said...

saya suka ikan patin masak tempoyak! licin pinggan.....

missgee said...

Kak Ati,
Diet ikut kemampuan okeh..
Jangan lebih2 sangat..
kang sakit pulak.. :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tempoyak dapppppp!! heaven rs. same goes to budu.hiks hikss

mMoOnN aAlLeEaA said...

sedap tempoyak tu.....

Kunang-Kunang said...

Kat rumah kak ani pun tempoyak sentiasa ada stok. Besan yg selalu kirimkan bila menantu akak balik Taiping.

jeBateja said...

hik...hik...den tak suka tempoyak...tapi kalau dimasak ok...mcm ikan patin masak tempoyak...ahakz

cemomoi said...

masak pulak dengan patinnn... lelehhh

.ain. said...

alamak. peberet tu.. tibe2 rse rindu mak lak

Qaseh Qistina said...

waaa,,sedapnye tempoyok..lama x makan nih...lambat lagi buleh makan tempoyok mak laa..