Monday, October 17, 2011

Jadi Supermak!

Assalamualaikum,

sepanjang 2 minggu lepas sehinggalah semalam kita lebih sibuk dari biasa 
tetapi semalam dah jadi seperti nasha aziz pulak, bukan jadi cantik dan manja 
seperti dia...jauh sekali! cuma rasa jadi macam tajuk dalam cerita 'supermak' 
semuanya kerana hari ini bermulanya peperiksaan akhir sekolah rendah 
di sekolah anak kita

sepanjang 2 minggu lepas kita cuma lebih tekan kepada matapelajaran 
matematik, sains, english, bahasa malaysia -pemahaman dan penulisan
tetapi terlupa akan matapelajaran lain seperti agama islam, kajian tempatan,
bahasa arab dan yang buat lagi kalut hari ini ada seni lukis jadi kelam kabut
cari tema yang telah di pilih dan rujuk dalam internet lepas tu ajar depa melukis 
dan pilih warna yang sesuai, farah pilih tema 'alien' dan syirah pilih tema 'wau bulan'
semuanya harus di selesaikan semalam juga di samping kerja rumah yang
tak pernah ada kesudahannya selagi ada di rumah dan hubby pulak kerja dan 
malam  baru sampai ke rumah

Alhamdulillah selesai walaupun sampai lewat malam baru dapat masuk 
bilik sendiri ...huhu~


peminat nasha aziz... pernah jumpa dan dia sangat cantik ... ^____________~

30 comments:

Citarasa Rinduan said...

ayu belum layan lagi drama tu..
tapi klu nasha yang berlakon mmg dia sangat cantik....

oh ya, dok bayangkan ati yang sangat sibuk sepanjang exam anak2...

3 tahun lagi ayu akan rasa gak, tapi menguruskan citarasa rinduan pun dah terlebih jadi supermak..
hahhaha

CGG said...

mmg sgt cantik kan sis..
lurv his body

Zie said...

supermommy!!..hehehe

ainnoraini said...

hari2 jadi supermak..cume tak secantik nasha aziz jer...hihihi...


*ati pegi ke kat rumah kakcik sabtu ni...rase mcm nak tapi mcm maluuu jerr...

Acik Erna said...

Ati..alhamdulillah..wlaupun jadi supermak..semuanya beres kan..doakna aje kejayaan anak2 pulak..sebab usaha telah dilakukan.

diana said...

belum jadi super mak lagi...
akan datang...!!!!:)

cemomoi said...

supermak yang hebat!

Daddy Ziyyad said...

saya salute kaum wanita yg memang selalu super!! saya tak mampu bangun pagi2 sediakan sarapan/sahur..haha...

moga2 anak kak ati cemerlang dlm exam

cheqna said...

nasha aziz memang cantik
takpe kak...ibu2 mak2..memang super power..=)

makdara TERdiva said...

pun minat sgt2 kat nasha tu..teringin gak nak jumpa :)

minggu ni turn anak2 MDT plak berperang dalam dewan..

fsrmys said...

semua ibu2 memang super.. tak kirala super apa..

Maya Mayana said...

semoga mrk cemerlang dlm exam ya kak

supermak jugak tu, lg real punya...nasha berlakon saje :)

kakcik said...

Nasha memang cantik bagai tidak dimakan usia. :)

Hanis Azla said...

anak yg nak periksa, mmg kita yg kalut kan kak.. semoga mereka semua berjaya dengan cemerlang hendaknya..

kasihredha said...

tapi wajah nasha aziz ada sikit berbeza dari dulu kan...tak tau tang mana..

♥MAMASYAZA♥ said...

sama gak cam akak, siratu pun exam jugak. tiap mlm byk masa dihabiskan dgn dia. walopun ada aktiviti lain, dia tetap kena study

sal said...

moga anaknya berjaya dlm peperiksaan yg ditempuh..amin..amin..

munna said...

blm merasa lagi pengalaman mcm tu kak..anak2 kecik lagi...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

my hubby minat nasha..mmg cantik kan dia tu..sayang tak kawen lg..


hemmm..kita salu berangan ada kuasa cam supermak tu!

nabilah_2908 said...

moga anak2 akak dpt keputusan cemerlang dalam exam nanti.. :)

~ yus ~ said...

anak2 yus baru mula periksa sklh agama hari ini, sklh kebangsaan minggu depan baru mula..

mmg mak terlebih risau dari anak2 kan..

hari ni Alia periksa subjek Tauhid dan Jawi, Aqil mula esok, Alia esok ada Akhlak dan Bahasa Arab..huhu

Rinna said...

Wahh dah jadi supermak yer.. Ati..heeh gitu laa kalau dah jadi ibu nie..

Moga anak Ati berjaya.. dlm peperiksaan akhir tahun :)

Pia said...

"anak saya yg terlepas exam tu darjah 2 ati..bukan PMR,yg PMR tu kakak alhamdulillah....dah selamat dah...~subject teras selalu kita ambil berat yg lain2 tu kdg2 alpa sikit..hehhe.."

Kunang-Kunang said...

Ati,

Semoga Allah berikan kekuatan dan kesihatan kepada hati untuk menjalankan tanggungjawab sebagai ibu kepada anak-anak yang dikasihi.

azieazah said...

Nanti kalu jumpa lagi dgn Nasha Aziz, tolong tanya, kenapa hidung dia jadi macam tuh? Pelik aih....

Cik Rose Cute said...

hihihi kita pun berangan jadik supermak....Sekarangkan musim periksa...

Gen2Merah said...

emak adalah insan yang paling mulia dalam hidup kita... sayang ibu...

ratusiput said...

yela kan kak bila tiba musim periksa ni kaum2 ibu pun sibuk sama.mane yg anak2 periksa besar...ibu2 yg lg seram.teringat time kite kecik2 dulu kan...sungguh besar jasa dan pengorbanan ibu.ntah kite boleh ke tak jd mcm ibu2 kite.em akak nak call ratu ye...segannye...ratu ni pemalu tau kak kalau lum biasa :) kelu.nanti tak tau nk cakap apa.ehehe...tp boleh je kalau akak nk call...tau kan no ratu?kat blog kek tu ade no... :) kalau tak berangkat akak sms dulu sbb kdg2 tak perasan sbb tu 2nd number ratu... :)

jeBateja said...

den LIKE NASHA.....ahakz...kiut tu...ahakz

missgee said...

Kak Ati,
Sy pun suka Nasha Aziz..
Lawa sangat..