Tuesday, October 11, 2011

Blueberry Cheese Tart

Assalamualaikum,

hari yang sangat sibuk ....
esok hari jadi syirah dan kami rancang nak menyambut esok tetapi rancangan 
telah bertukar ke malam ini, kerana along dapat balik hari ini saja kerana 
ada kelas malam esok dan papa pun ada meeting persatuan belia malam esok

jadi mummy kelam kabut membuat semuanya hari ini juga
setakat ini blueberry cheese tart saja yang baru siap
kek hari jadi tengah di bakar, krim belum buat lagi
di sebabkan kita tengah berdiet jadi kita pilih mee hoon goreng
untuk makan malam ini 

berasal dari adik beradik yang mempunyai hubungan yang tidak rapat, kita
telah berazam untuk mendidik anak-anak hubungan kekeluargaan yang rapat,
saling memerlukan dan sayang menyayangi. setiap kali hari jadi insyaAllah
akan di sambut ...paling kurang pun kad mesti di buat dan panggilan talifon 
cuma angah saja yang tiada kerana belajar di sabah ....huhu sedih pula.... 



nasib baik pastry dah buat malam tadi lagi 
terima kasih banyak pada pakar buat kek ratu siput yang banyak bagi 
petua  pada mak budak yang baru belajar macam kita ni :)


intinya ialah blueberry, di sebabkan terlupa beli piping kita pun  
guna 2 sudu plastik ini...ok juga

letak cheese pun guna 2 sudu plastik mudah juga 



ginilah rupanya blueberry cheese tart kita ...ntah apa-apa saje rupanya
tapiiiii.......sedappppp..ahaks! anak-anak kita cukup suka tau 
resepi kita ambik dari blog masakan kalau nak nanti kita bagi, 
sekarang tak sempat nak tulis....ada banyak kerja lagi

lewat petang ni pula nak kena keluar untuk beli hadiah pulak...
huhu fenatt... ^______~

26 comments:

Kakzakie said...

Fenat sikitlah demi utk anak kita sanggup buat apa saja kan Ati.

Salam buat anakanda Syirah. Moga panjang umur bahagia dunia & akhirat. Amin:)

Alin Marlini said...

bestnyer :)

..::SangRatoo::.. said...

sedapppnye kak atiee..baru semalam jue makan sebab biras yg seorang beli kat mana ntah.. :)

Aku Ibu Muda said...

rasa nk g beli cheese tart plak kt bakery tepi ni....huhuu

terliur lah kak ati

missbby said...

untuk anak memang kita sanggup kan..janji mereka puas..

Den said...

nampak sedap la kak ati.. nyam..nyam..hehe

Hanis Azla said...

tergoda tgk cheese tart akak ni.. nmpk sedap betul..

kakngah said...

Abem sentiasa tekankan amalan makan bersama sekeluarga untuk rapatkan hubungan kekeluargaan. macamana pun mesti nak makan serentak 1 keluarga. melainkan ada urusan yg tak boleh dielakkan la...

adarnadzmie said...

menarikkknyaaa...siap ada pokok bagai... hehe

Yan said...

bestnya..

betul tu Ati, family bonding tu amat penting. Kalau dulu kita tak dapat, kita practice kan dalam family kita sendiri.. INSYALLAH..

ratusiput said...

wah..tahniah2 sbb kak ati berjaya akhirnya membuat cheesetart.kena buat slalu tau nnti jd expert.practice make perfect.crust tu kalau lepas ni kak ati buat...nipiskan skit tau.tebal2 nanti dia tak rangup.cpt lemau.takble simpan lama.yg lelain tu cantik dah :) kak ati masuk sini ble tgk respi n step by step... http://fromintankitchen.blogspot.com/2011/07/bluberry-cheese-tart-dan-step-by-step.html ke....mmg tau dah blog ni?ehehe...tak sabar nk tgk kek lak ni... :)

So Shy Lady said...

amboi jd supermak hari ni ye k ati... htr sini sket cheese tart mabeles tuh!


happy birthday syirah ;D

h4ni3 said...

happy birthday syirah!!

hehe.. kalau hanie.. emmm.. masak?? kem salam la.. heheh

gadisBunga said...

nampak sedap...! rasa pun mesti sedap kan? heheheh~

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa.. seronokkan dpt buat sendiri.. :)

LIPISLADY said...

Sallam Ati, cantik-cantik,...mesti sedap. Terliur nak rasa...Selamat Hari Lahir buat anak Ati...semuga panjang umur dan dimurahkan rezki, diberi kejayaan dalam pelajaran dan dalam kehidupan.Amin.

redza said...

sedapnya kak

Acik Erna said...

happy birthday syirah..rajin mak masak sendiri untuk birthday syirah

missgee said...

Usaha yang baik
untuk merapatkan hubungan anak2..

P/s: Kak Ati, nampak sangat kesungguhan untuk berdiet.. Harus saya contohi :)

kasihredha said...

akak punya favourite ni atie :)

CGG said...

bagusnyeee mommy nie..
salute:)

nice job

qemaishak said...

Happy birthday syirah...moga berjaya dlm hidup..

kak, cantik je corak blueberry tu..

Maya Mayana said...

happy birthday Syirah...untungnya...nampak sedap kak...emm telan liur

sahromnasrudin said...

mahal tue..home made

farmys said...

bestnya dpt buat untuk anak2 kan..

tgk mcm sedap..

Zie said...

sedapnya kak ati.....dah lama nk buat, tp zie asyik malas je..penat balik keje..