Thursday, October 13, 2011

12.10.11 - Insyirah

Assalamualaikum,

sepanjang siang semalam tiada line internet, bila malam baru ada
hari ni pun line masih kurang elok sekejap ada sekejap tiada, tapi tetap nak buat 
cerita semalam kerana semalam ialah hari jadi syirah yang ke-7 tahun. rasa baru 
saja buat cerita pasal sambutan hari jadi syirah tahun lepas disini dan sekarang dah 
birthday lagi cepat betul masa berlalu kan....

Insyirah ni ialah baby yang dirancang dan kenan arab, pada masa itu kita 
memang nak sangat baby takut dah tua tak sempat nak mengandung lagi 
so my sis pun bagilah pil subur baru makan beberapa kali dah pregnant.
kenan arab pula sebab ketika itu kita berkerja di company arab yang mana bos 
sangatlah garang dan cerewet, bila syirah lahir kulitnya pun gelap sedikit dan
ada sifat cerewet dan sedikit garang, syirah juga banyak warisi perangai kita 
yang mana dia suka berkemas, tegas tapi lembut hati juga pandai puji dan ambil hati 
orang lain...hehe puji diri sendiri nampak :P



kek tahun ini mummy buat sendiri syirah request warna pink tapi comot je
lupa beli piping terpaksa guna kertas minyak..lagipun baru plan tahun depan 
nak pergi kelas belajar buat kek...hehe~


kongsi kek dengan along sebab birthday along bulan september lepas
dia tak balik rumah 


makan bersama ini .... tahun ini kami hanya sambut sekeluarga saja


dan juga cheese tart versi besar ini....kenyang buntang kami malam tu...alhamdulillah :)

ada sesiapa yg tengok cerita qaseh & aiman di astro baru2 ni...? 
berangin sajekan ... ^_____~

31 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

happy bezday syirah..panjang umur serta dimurahkan rezeki dan mendapat keberkatan dari allah

kakngah said...

happy birthday sweetie...
jangan nakal2 taw!

missbby said...

happy birthday syirah..takper kak, next year pun kita nak belajar buat kek..harapnya jadik laa

Sofya said...

happy birthday syirah.. moga jadi anak yang bijak dan solehah..

kak.. mmg penuh feel la tgk kisah tu... mulut pun sama nak mengomel..ha3

bujal X said...

lawa cheesetart? buat sendiri kah?

CGG said...

HB SYIRAH:)

rara pinkmafia said...

wahhhh akk buat kek sendiri.beshnyaaaa.selamat hari jd adikkk.

Kakzakie said...

Syirah bolehlah request mummy sebab mummy boleh buat itu semua. Happy birthday sayang... Buat along juga happy belated birthday..

Cik Rose Cute said...

Happy Birthday Syirah....Wat sendiri kek...bestnya..kita tak pandai buat...

redza said...

hepi bufday syirah

Maya Mayana said...

semuanya cantik dan menyelerakan...ok lah tu dr yana ni tahu mkn aje...

gi kelas baking?..woww bestnya kak...bleh bisnes lepas ni...skrg nk mkn kek buatan chinese pn ragu2 tp malay kek susah nk jumpalah :(

ratusiput said...

happy bday ye utk anak akak.ha...tu cantik dah kek akak...memula blajar mmg cmtu.sok akak dah tau teknik...lg advance nanti...takpun meh dtg sini kite blajar sama2 :)

qemaishak said...

Happy birthday Syirah..moga jadi anak yg solehah..bagus mummy pandai buat kek, anak leh request nak macamana kan..

gedek! said...

si comel jelir lidah tu sangat ohsem!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Selamat ulangtahun Syirah...

Zie said...

Happy Birthday Insyirah..zie sgt suka nama Insyirah..

~ yus ~ said...

happy birthday syirah!

bertuah anak2 akak, kek ibu buat sendiri, cheese tart pun buat sendiri, mana tak kenyang..alhamdulillah.

aNIe said...

Happy Birthday Insyirah...semoga membesar menjadi anak yang solehah dan membanggakan ibu dan bapa...ameen...

kasihredha said...

cantik je kek tu ..atie.
sure syirah suka sebab mama yg buat sendiri kan.

happy birthday syirah :)

nabilah_2908 said...

happy birthday Syirah... :)

Hanis Azla said...

mamanya teror masak, mcam2 boleh di hidangkan.. semoga anak2 akak membesar menjadi org yang berjaya di dunia dan akhirat..

munna said...

HAPPY BIRTHDAY BUAT SYIRAH... MESTI BEST KEK YG MAMA DIA BUAT SENDIRI TU...

- GC - said...

meriah betul bihun tu... terus lapaqq

farmys said...

hepi besday syirah..

So Shy Lady said...

wah dah cantik sngt2 dah kek supermak tu...t.pyh nk rndah diri nk msuk klas... bukak klas pun dh bleh tu ;P

cantik gmbar dlm gelap tu kak! i like

ainnoraini said...

mesti sedap kek ati tu & hepi besday buat syirah...semoga jd anak yg baik...

h4ni3 said...

mana gambar along?

Ati Masrif said...

TERIMA KASIH BEBANYAK PADA
SEMUA YANG WISH BIRTHDAY

LUP U ^__________~

Ati Masrif said...

bujal,

iya kak ati buat sendiri, baru belajar :)
ada 2 versi...
1 small size
1 medium size...hehe

Ati Masrif said...

hanie,

picca 2 teruna tu tak di izinkan
siar kat blog ai ni...
sebab musabab...malu kot :P

♥MAMASYAZA♥ said...

happy birthday syirah. sronoknya syirah dpt kek n cheese tart. mesti sedap aunty tgk cheese tart tu