Friday, September 23, 2011

Teringin ...Tapi....

Assalamualaikum,


sebaik syahmi di lahirkan dunia
keputusan sudah di buat
ini adalah anak yang terakhir
hubby pun sudah puashati 
 
sejak syahmi sudah besar 
kita teruja dan gembira baca ramai
pula sahabat blogger yang mengandung
rasa rindu pula nak ada baby kecil ni

tambah kronik bila nampak budak kecil 
mula nak dukung dan mengusik mereka 
padahal kita ni bukanlah jenis yang suka 
dengan budak-budak yang tak kita kenal
kalau suka pun kalau nampak baby yang 
baru lahir atau yang setahun ke bawah

bagi cadangan pada hubby 

yang....kita tambah baby lagi 1 nak...
mummy nak baby girl pula.... ok tak sayang? 

malangnya cadangan telah di tolak ...huhuhu~
semuanya kerana hubby dah kepenatan 
menjaga syahmi yang baikkkkk sangatttt tu!
kalau ada baby baru maknanya dia akan
tersangkut dan tak boleh buat apa yang 
dia sudah 'plan' sebelum ini


melepas ai nak dapat baby girl yang kiut dan manja pula... ^______~

23 comments:

Acik Erna said...

Assalam Ati..muda2 lagi ni elok tambah lagi ati..memang seronok ada baby..

kakchik@ella said...

Kalau dah camtu terpaksa la kita berbahagia , bersyukur dan redha dgn apa yg ada, kan Ati.

~ yus ~ said...

yus pun tingin nak baby girl sorang lagi...

tp tunggu arif besar lagi sikit rasanya.

kakcik said...

Kalau Allah nak bagi, kita tak minta pun akan dapat juga (ini pengalaman kakcik sendiri). Alhamdulillah, ada juga anak kecil yang boleh dimanja2. :)

makdara TERdiva said...

sapa tak teringin tapi apakan daya..sob..sob..sob..

bak kata kakchik@ella..bersyukur dan berbahagia dgn apa yg ada :D

Maya Mayana said...

teringin juga lagi...pujuk lagi kak...

Dr. Ben said...

maaf mencelah.

Suami OK ke benda2 macam ni cerita di blog untuk khalayak ramai?

Especially apabila kita kritikal terhadap suami, contohnya, "malangnya cadangan telah di tolak
mentah-mentah..."

Kalau OK tak mengapa.

redza said...

pujuk lagiiii..nti cairlah tu

nabilah_2908 said...

hehehe..mcm tu la pulak...

ala kak..kalau Allah nak bagi..rancang/elak macam mana pun...dapat dah nanti... :)

ainnoraini said...

mmg teringinkan ade baby lagi...bile anak2 dah besar semuanya...

tapi rasenye ain ni dah tutup kedai kot...

h4ni3 said...

tambah jer..

anak tu kan rezeki.. hehe

rara pinkmafia said...

rara tak sabar nk ada baby sendiri gak =)

munna said...

alahai cuba try pujuk lagi kak manatahu ada lampu hijau...mmg seronok klu ada baby

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau sy terbalik pula..sy yg suka plan bila nk tambah anak..hubby sy on jer bila-bila...

:: Mrs.Eady :: said...

takpe nnti syahmi dah besar skit mesti ttibe daddy rindu nk berbaby!ahakss...

diana said...

tak pe kak ti..
saya akan berusaha untuk kak ti...
hahhahahah

Ati Masrif said...

dr ben,

rasanya hubby ok je
dia pun pembaca setia blog kita
bukan kutuk pun ...
hehehe kan papa :)

kakngah said...

takpe la...
tunggu timang cucu jek la nanti.. kehkehkeh!!!

N i e Z a said...

ade baby kecik mmg best..tp bile dh dtg time lasaknyer mmg jd x larat..hehehe..tp mene la tau tetiba ade tersangkut pulak..alhamdulillah...hehehe

kasihredha said...

suka cium baby...sebab suka bau baby

NM02 said...

rayu lebih sikit kak

cuit tu biar sehabis manja

mana tahu menjadi

hehehe

Cik SHiNJU said...

Pujuk lg Kak Ati...
hehehe :)

ratusiput said...

ratu sejak suk spital aritu lg kompem cik kitol tak bg tambah lg satu risau bini dia dapat lg penyakit2 free yg lain..tgk baby org lain teringin gak kan...