Wednesday, September 14, 2011

Meriah Berhari Raya di Kuala Lipis


Assalamualaikum,


apa khabar semua
sori lama tak menulis disini
masih melayan mood raya 
dan banyak pula undangan rumah 
terbuka tak kira weekend atau weekday

raya tahun ini kami berhari raya di kuala lipis
jadi pulun beraya habis-habisanlah
sebabnya kami hanya dapat pulang beraya 
selang setahun disebabkan hubby berkerja 

bagi orang yang tak punya kampung 
macam kita ni memang rasa seronok
bila dapat berkumpul beramai-ramai
kalau nak mandi kena bangun awal pagi
kalau tak...beratur panjanglah gamaknya
berebut tempat tidur dan tidur 
berselerak sana sini hanya dapat 
dirasai dihari raya memang meriah 
kerana keluarga hubby ada 7 beradik 

jom layan gambar raya kita ^_______^


bermaafan di pagi raya hubby dan mak mentua

sedondon kuning raya tahun ini
beratur untuk salam dan duit raya....syahmi dapat dari pakngah
farah & syirah bersama sebahagian sepupu perempuan
syahmi bersama 2 dara yg glamer...maktam & maksu

4 dari 5 beradik perempuan hubby ..dr kanan maksu, makde, maklong & maktam
dari kanan makteh & makngah ...hanya kami menantu perempuan

suasana rumah terbuka di kampung telang

kanak2 yang paling happy...suka pic ini :)

banyak lagi yang kita nak share bersama nanti ^__________~ 
 

31 comments:

cheqna said...

gambo last memang besh =)

adarnadzmie said...

meriahnya raya Ati... ramai adik beradik... kenangan beraya seronok klu d kenang...hehe

kakcik said...

Suasana raya yang sangat meriah untuk anak2. :)

Abd Razak said...

Salam...

Hari raya jer dapat berkumpul adik beradik kan!

cemomoi said...

pic last tu sentimental tul suasananya...

rasp said...

mmg sronoks tengok gambar yg last tu sis....

ummiarissa said...

seronok beraya di Lipis ye...raya baru ni saya balik Kl,kak Atie balik Lipis...terbalik sudah..he he he saya menetap je di Lipis kampung di KL...

nabilah_2908 said...

seronoknya.. ;)

rindu lak dgn suasana tidur berlambak tu....masa kecik2 merasa juga...bila dah besar2...takde dah...

rumah nenek kat JB tu kecik...so ada yg terpaksa bermalam ni hotel...tapi waktu pagi..dah berkumpul semula kat rumah nenek.. :)

Anamarza said...

raya kat lipis eik, same la saya pun beraya di lipis jugak..seronok!!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

selamat hari raya ati..:)

samalah kita..asyik beraya jer nak update blog pon x sempat sgt..

Hanis Azla said...

mmg nampak meriah sgt kak ati. semuanya nampak berseri2..

kakngah said...

maklongnya... muda sekali.

Ati Masrif said...

kakngah,

memang maklong tu awet muda
dan suka bergaya ...hehe~

Aku Ibu Muda said...

kak ati! macam kenal lah adik bongsu husband akak ni....mak su tu...

sapa namanya ye?

NM02 said...

akak..... lamanya menyepi

igt dah tak sudi nak blogging lagi

hehehehe

Ati Masrif said...

wani,

maksu tu muda lgi baru 21tahun
org panggil azlin atau fina

Dee said...

anak2 dara tu cun2 semuanya..baju pun cun..

Chik Att said...

suka gambar yang last ... kiuttt

Aku Ibu Muda said...

sekolah clifford ke?

Daddy Ziyyad said...

Gi raya rumah siti norhaliza tak? :P

Ati Masrif said...

wani,

maksu tak ...

maktam iya...sekolah clifford

Ati Masrif said...

DZ,

ct beraya di kedah tahun ni...huhu

ainnoraini said...

lame betul ati menyepi ye..
mmg meriah rayakan bile berkumpul ramai2 macam tu...

KC@ella said...

Ish3 .. best dan meriah nampaknya raya ati ye.

♥MAMASYAZA♥ said...

memang meriah sgt kalo dpt beraya dgn sedara mara seramai camtu, best sgt

h4ni3 said...

tak cukup tuneng lagi tu k.ati.. hehehe

a'ah, gambo bawah tu mmg besh!

bunga said...

suka tengok gamabr raya..heee

diana said...

tengok gamba raya memang best walaupun tu bukan gamba saya/..
hahaha...

DrSinga said...

hilang kasut raya... berselepar gak best main kat laman

kasihredha said...

rindu atie...lama menyepi tie :)

bestkan raya kat kampung...meriah.

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Gambar last tu akak paling suka tengok, kanak2 paling gembira dan meriah bila hari raya...