Wednesday, September 14, 2011

Masih Di Kuala Lipis dan Bertemu Sahabat Blogger

Assalamualaikum,


selamat petang,

tahun ini melepas lagi nak beraya di rumah 
terbuka 'chef wan' di koyan sebabnya
kami hanya pulang ke koyan pada raya ke-2 

selalunya chef wan hanya buat rumah terbuka 
pada hari raya pertama dan rumah terbuka
chef wanlah yang paling best dari segi layanan
dan makanan memang taraf 5 bintang ...klasssss!



menziarah kubur arwah bapa mentua yang meninggal 
kerana kemalangan motosikal awal tahun ini 

tinggal kenangan saje ....
rumah di koyan yang telah di sewakan



rombongan cik esah...sesekali balik kampung
baru sempat pergi menjengah tanah pusaka
yang semakin membangun di bandar baru lipis 



inilah sahabat blogger yang sempat kita ziarah
semasa di kuala lipis iaitu dari blog 'Lipis Lady'
nama mesra kak mah yang jauh beza dari gambar 
dalam blognya awet muda dan kecil molek orangnya
 
kak mah jemput kita datang kenduri pagi 
tapi tahu sajelah syahmi camnekan...
jadi kita datang petang ...sedap-sedap masakan
yang kak mah masak...sampaikan farah tambah 
3 kali mee kari kak mah tau...heeee~


malam ini ada jemputan rumah terbuka YB di sini...makan lagi...hehe~ ^______^

29 comments:

Dr. Ben said...

kenapa ek time raya 1st kena pergi kubur?

bujal X said...

besarnya tanah pusaka~~

kakcik said...

Ati bila nak jemput kawan2 datang makan2? :)

gadisbunga said...

saya teringin nak mkn chef wan punya masakan! hihihi~

Sofya said...

selamat hari raya.. xbuat open house ka?

Sofya said...

selamat hari raya.. xbuat open house ka?

ishiko said...

bestnyaaaa...
openhouse chefwan ? wahh

Acik Erna said...

Ati..dah jumpal tuan punya blog LL ye.seronok kan bila dapat jumpa teman blog ni..

Alin Marlini said...

penah ke SUngai Koyan ms zaman anak dara...

yan said...

melepas open house ye ati. tak pe next year ada lagi.

h4ni3 said...

rajin betul k.ati pi open house selebriti :)

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Terima kasih buat entry ni,
siap puji2 akak plak,
Hehe...akak biasa je.
Ati pun apa kurang,
akak ingatkan baru umur 30an...

Rumah kat Koyan tu macam
akak pernah tengok aja,
munkin pernah lintas kat sana.

Mak mertua Ati tu akak kenal,
selalu kalau jumpa senyum2 aja,
nanti boleh kenal lebih dekatlagi.

diana said...

mee kari??
kegemaran saya tu..:P

kakngah said...

bagus jugak rumah koyan tu disewakan. kalau terbiar kosong.. lama2 boleh rosak sendiri..

Dee said...

sama kg ngan ex-opismate sy lah ni..felda sg koyan..been there..hehehe..

Rinna said...

Seronoknyaa beraya sambil tuh leh jugak jumpa blogger sempat lagik makan mee kari yer.. :)

abah khalisha said...

Wah sonoklah kalau dapat pegi rumah terbuka chef wan..makanan fuh mmg taraf 10 bintang lah kan..
Siapa sabotaj Siti

So Shy Lady said...

wah braya sakan k ati...bziarah byk pahala tu ;D

baru bbrp hari lalu msk mee kari, tngok gmbar rs nk mkn lagi la plak

riva'i said...

banyak makanannya........

Citarasa Rinduan said...

salam lebaran ati..
lama tak singgah sini..
dengan sibuknya
dengan marhabannya
dengan sakitnya..
heheheheh.. tak blogger tegar sungguh ayu nie...

ati, ayu minta maaf bebanyak ya, if ada terkasar bahasa penulisan sepanjang kita berkenalan...

ati..
banyaknya awak terima undangan....
rezeki awak..
ayu pi gak, tapi tulah.. sibuk di kedai..
hanya terima undangan bila en zalie boleh pusing shif.. hehehehe

azieazah said...

Wahhh seronoknya beraya dgn rakan blogger.

Kak LIPISLADY tu memang dah agak, pandai masak!

ieda said...

banyak terima undangan .. seronok .. itulah hikmah berhari raya kan :)

Fatin Mraz said...

takziah buat akak atas kehilangan pak mertua..

missgee said...

Kak Ati,
Kalo datang sabah,
Jumpa saya tau.. :)

P/s: Al-fatihah buat ayah mertua..

cemomoi said...

panh beberapa kali ke koyan time 90-an dulu, naik motor temankan member beraya kat rumah tunangnya... omak ai kematu punggung

Hanis Azla said...

mcm2 xtvt di kampung.. seronoknya.. siap boleh jumpa teman blogger lagi..

nabilah_2908 said...

sempat lagi ziarah rakan blogger..best..!! :)

kasihredha said...

atie
bila nak buat open house?

yastro said...

Lohhh...org koyan juger ker nih...hehehe salam kenal ehhh:)