Monday, August 22, 2011

Sudah Selesai!

Assalamualaikum,

bertemu kembali setelah lebih seminggu
kesibukan dengan segala macam kerja

minggu pertama selesaikan jahitan
semuanya 8 pasang baju anak-anak dan mummy saje
tahun ni memang tak dapat ambil tempahan 

minggu kedua pula sibuk buat kuih raya
walau sibuk berkejaran dengan syahmi 
tetap nak buat kuih raya kerana tak rasa raya 
kalau tak buat kuih raya...dapatlah buat 5 jenis

setiap tahun biasanya kita adalah juga
ambil tempahan biskut tart gulung dan
arab susu yang sedap .....siapa lagi nak pujikan ...heee~
tapi tahun ini hanya dapat ambil 2 tempahan 
saje ...itupun sebab jiran rapat kalau tak
memang tak ambil langsung


ini biskut arab susu yang sedap dan lembut saje
orang takde gigi pun boleh makan...syahmi suka sangat!!

 

biskut tart nenas yang sedap dan gebu
comot sikit ....maklumlah kerja sambil diganggu
insyaAllah tahun depan bila syahmi dah bijak sikit
bolehlah mula balik jual biskut raya...silalah tempah ye...hihi


ini budak yang tak reti duduk diam 
yang ada saje benda nak dibuatnya
sampai mummy tak boleh cari duit extra
ramadhan tahun ni....tapi kita redha je..bukan rezekikan :)



tinggal nak kemas2 mana yang patut saje... kita akan 'BW'

seloliii sampai selesai ...tunggu!!! ^________~

34 comments:

qemaishak said...

Kak, harap tahun dpn blh amik tempahan...insyaAllah nak gak merasa kuih sedap2 tuh hihi

bujal X said...

biskut arab sedap~~tapi susah nak cari yang betul2 rasa lemak~~selalu manis je lebiH~haih~~

kakcik said...

Tahun depan, kalau ada rezeki bolehlah kakcik tempah tart nenas, ya? :)

- abdul hadi abdul muti - said...

memang boleh buat business ni!! huhu

cemomoi said...

tak ble tempah takpe la... nak serbu je, bole makan free

nabilah_2908 said...

kira hebat juga akak ni...even syahmi ada..sempat juga buat persiapan raya... ;)

Daddy Ziyyad said...

1st time dengar biskut nama Arab Susu nih...hehehe

aNIe said...

Ati...akak tak buat kuih...malas...hahahah... dulu selalu buat...tapi bila terbuang je...sebab anak2 tak suka sgt makan manis2...terbuang gitu je...sayang rasanya

sarah-najwan said...

bestnya ati..dpt jahit baju raya..buat kuih raya..taniah2..supermom betul..salute ai you...

Aku Ibu Muda said...

biskut arab susu tu cam sedap je...nk dtg raya rumah kak ati lah...hehe

wani balik lipis hari sabtu, raya ke lima...kalau kak ati ada kt sana lg, leh dtg raya...

blk sana biasa terperap kt rumah je..huhu...

diana said...

menjahit boleh buat kuih raya boleh..
serba boleh ni...
heheheh

jeBateja said...

aiseh....biskut arab tu mesti sedap erk...erk....org arab je ke makan..?

wahhh si ibu muda...raya ke 5 baru balik lipis....kita 2 hari sebelum raya dah balik...Isya ALLAH...

Hanis Azla said...

serba bolehlah akak ni.. kagum saya.. saya ni boleh beli aje.. he..he..

Aku Ibu Muda said...

jeBat...apa boleh buat....taun ni turn nismilannnn...huwaaaaaa

Sz said...

pertama kali tau biskut arab susu tu kak..putih cam biskut suji ya...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...awe juga yang belum buat biskut raya...biskut arab ni awe tahu cara buat waktu tgk rancangan tv3 corn flakes tu..hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tu lama tak nampak..rupanya busy betul kak ati kita nie...

missgee said...

Biskut Arab tue sedap..
Tahun depan nak tempah
ngan akak arr.
hehehe

P?s: Syahmi tambah kiut.. muahhhhh

ratusiput said...

umah ratu gasak bli kepek2 je raya ni.kuih raya tak smpat nk buat..hehe..

rasp said...

saya sgt suka biskut arab...
wajib minta bonda buatkan sebalang utk i...
*bukan nak buat sendiri kan*
next year leh tak kalo me nak tempah kat u hehehehe

h4ni3 said...

alorrrr.. awat syahmi posing mcm gegirl tu?
hehe

kasihredha said...

oklah tu atie...dpt siapkan baju ra dan buatya kuih sendiri ...puashati kalau dpt buat sendiri kan :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Atie dah mula pun .... huhu..
kita tak mula lagi.

..::SangRatoo::.. said...

tapi syahmi tetap comel..iee cam nak geget die.. :D

Acik Erna said...

Assalam ati..akak pun suka biskuit arab..lembut je kan.

bunga said...

wahhh..rajin tul..:0cam sedap jer..

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum,

Bestkan dapat jahit baju sendiri dan buat kuih sendiri.

gadisBunga said...

dah siap???? argh tensen tgk! hahaha!

sebab kat umah GB sejenis pun belum buat lagi. hihi~

ieda said...

alhamdulillah semua persiapan dah tersedia .. siap ada kuih raya , rajin akak buat .. saya beli je kak huhuh

sahromnasrudin said...

msti syahmi byk tolong kacau kan..tp itulah meriahnya si syahmi menemani ibunya kan

Maya Mayana said...

biskut arab susu? tk pernah dengar la kak..nk sikit..selamat hari raya,maaf zahir batin...

~ yus ~ said...

yus pun sama macam yana, tak pernah dengar biskut arab susu tu...

nak rasalah..huhu..

Kak..BP tu di Johor, jauh tu dari KLIA...huhu

Kakzakie said...

Lega ati ye dah siap semuanya....
Lepas ini relax habis...

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Waw..biskut Arab memang sedap,
akak pun suka sangat.

raya kedua atau ketiga datanglah rumah akak..nanti call dulu takut tak ada rumah 019-9242529