Wednesday, August 10, 2011

Senang Dapat Pahala Tapi Badan Merana

Assalamualaikum,

hari ahad
papa nak makan ketam masak lemak
pergi pasar banting.... mummy masak

hari isnin
papa tak puas makan masak lemak
nak udang galah masak lemak pulak
pergi pasar chow kit ...mummy masak

hari selasa
papa teringin nak air bandung blended
pergi pasaraya megah beli kacang,
susu cair, jagung dalam tin....minum habis 1 jug

hari rabu 
papa call request nasi lemak pulak!!

tergelak dengan selera papa ni
tapi mummy yang merana kena makan 
dan minum semua tu juga...tak kan nak tengok jeh  


papa takpe lah...dah belas tahun kahwin ...badan masih 
sama...mummy nih...makin bomm..bommm...huhuhu~

31 comments:

bujal X said...

saya sama spesis macam papa~cuma kalau saya nak~beli kedai sahaja~keh keh~~sebab mamaainul hujung minggu saja free untuk masak~

DrSinga said...

sudah timbang dia sesudah dan sebelum bulan puasa??

kakngah said...

alamak!
dah lama tak menggulai udang..

NM02 said...

dah lama tak ke pasaraya megah

jom kak, ketemu di ice room banting

cheqna said...

hahahahaha...
mummy jugak yang dapat perkembangan ye...=)

Aku Ibu Muda said...

papa mengidam ke...hehe...ada je request :p

sahromnasrudin said...

papa slim la..camne nak slim hehehhe

Sofya said...

kalau xda selera nak makan cam hubby saya lagi susah kak..
Susah hati sangat...

Hanis Azla said...

isteri pandai masak.. surelah hubby request macam2..
en.asben saya pun maintain aje badan.. apa yg dia makan kita makan.. tp kita sengsorang aje naik berat badan.. he..he..

Cikgu Tie said...

Nie mesti kerana pandai masak sebab tu lah dapat banyak order dari hubby.Hati-hati kak ati...takut baju raya tak padan nak pakai sebab badan semakin bom bom.hehehe....

suri solehah said...

hehe..takpa janji papa sayang kt mumy sbb taat..ati kalau dia bagi menu gitu senang takyah pening pkir nak masak pe....aida pun duk rindu nasi lemak yang sedap ni ati..kalau masak hantar skit ye huhu

Sz said...

ihikss..
saspen..
ingatkan merana penat memasak...kekeke

redza said...

makan jela kak selagi ada selera

kasihredha said...

bestnya...boleh request nak makan apa...akak request juga boleh tak?

sal said...

untungnya hajat makan tertunai..

alhamdulillah..kenyang...

anitaare said...

seronoklah papa..request aje dapat..kalu raya nti kita dtg umah request nk mkn apa agak2 leh dapat tak? hehe

Acik Erna said...

Ati..layan aje ati..ingatkan anak yang mibntak macam2..tapi ayahnya ye..

L said...

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

ieda said...

tersenyum lebar saya kak :))

Dee said...

dee lagi suka orang lelaki ckp nak makan apa..xyah pening pikir apalah nak masak petang ni..hehehe..

eLL said...

amboi papa, berselera ye
sedapnyaaa

Pn. Sheila said...

wahh... maintain yer papa.... pandai jaga... hehe

~ yus ~ said...

hehe..semua berlemak ya kak....

bagus cik abang akak maintain je, sik abang saya tidak..hihi

qemaishak said...

hihi nak buat camana kan kak, hubby yang request..qema pun berbuka semalam hb nak makan sambal udang petai...buat & makan sama la tapi petai asingkan sebab hari ni ada auditor kan cakap bau petai malu gak hihi

cemomoi said...

macam ada yang tak kena... bukan selera tapi pasarnya

isnin - banting
selasa - cokit

patut
rabu - pudu
kamis - selayang
jemaat - sri kembangan
sabtu - pasar remdan ke...
ahad - pasar malam je...

gurau jee

♥MAMASYAZA♥ said...

akak banyak beli aje kat PaRAm, tapi selalunya kuih2 aje, menu sahur tetap kena masak

apik's said...

hahaha.. nice... sweet.. :)

Zie said...

sedapnya udang galah...

juanita said...

makin bom2..makin sayang kan :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahah..semua yg sedapp dan berkolestrol..

tp kalau sy terbalik pulak..sy maintain hubby yg bom bom bom..

Nur Hawa Mohd Zin said...

bila suami dah minta kena la buat kan kak...lepas tu mmg tak leh tahan la kalu nak tengok jerk..hehe