Friday, July 8, 2011

Terhasil Dengan Dugaan

Assalamualaikum,

semenjak beli mixer baru ni kita memang
bersemangat nak cuba resepi kek yang baru
rasanya sejak beli pertengahan  bulan 6 dah
3 jenis kek yang kita buat 
lebih lagi sejak ikuti kelas menghias kek krim 
di you tube....lagi bersemangat

tapi....

kek untuk harijadi papalah yang paling banyak 
dugaan nak siapkan tau 
bukan kerana resepinya susah atau tak jadi 
tetapi kerana ada gangguan oleh si hero kecik 
yang asyik berulang ke dapur 
kalau tak pun akan buat hal diruang tamu

birthday boy kan  tak boleh buat kerja
habis hangin satu badan mummy ni 
kalau tengah ralit mendeco kena ganggu 


segala dugaan hilang ...pabila melihat senyuman mereka yang tersayang
kek siap dah malam ...syirah sampai dah nak tidur ...hehe



dah penat sangat coklat sagat pun tak cantik dan 
tak sempat tulis 'happy birthday' pun coz dah lewat sangat


4 lapis tu...berbangga ai melihat hasil dan rasanya..heeee~
kali ini hias dengan fresh whipping cream 
tengok di you tube mudah saje tapi bila buat 
susah betul whipping cream ni nak tick tapi 
rasanya lebih sedap dari buttercreamlah....berbaloi-baloi


kalau dah pandai nanti...berangan nk buka bisnes kek dari rumah sebelum
ni dah buat tapi hanya choc. moist kek tapi dah stop coz bz dgn syahmi  ^____^

45 comments:

Maya Mayana said...

wow marvellous,deliciousss,yummmy...semoga murah rezeki birthday boy dan selamat buat semua family ^______~

ratusiput said...

satu permulaan yg sgt baik...jgn give up tau... :) email ratu dh dpt cume lom berkesempatan nk email...but dont worry i keep my promise :)

cucu umie said...

alamak, kak ayie mengidam plak ah..nak satu boleh tak?? send kt johor..hehe

sarah-najwan said...

tahniah ati..anda berjaya..hehehe..skema ayat

saya ni pemalas orgnya..huhu..rasa paling last buat kek..thun 2007 kot..huhu

mixer dan seme tu..msih dlm kotak bowoh katil skrg..

kakcik said...

Semoga impian Ati untuk berbisnes dari rumah akan segera tercapai. Bolehlah kakcik order nanti. :)

gedek! said...

ini makan dengan nescafe panas = NGAM!

Kakzakie said...

Apa pun mesti nak rajin. Kalau macam kakak nie memang tak menjadilah Ati.....

bujal X said...

4 lapis! wow~~ada belen tak?

Cik Ezy said...

untung kan kalo pndai buat kek..
huhuu..
sdap tu!

Acik Erna said...

ati dah pandai menghias kek ye..akak tak pandai lagi..nak cuba jugak la..

qemaishak said...

kak atiiiii...mabelesnya kek buatan sendiri tu..dah blh buka bisnes dah ni..good job kak:)

~ yus ~ said...

wah akak. Boleh order dgn akak lepas ni..hehe

adarnadzmie said...

nice kek... berbaloi beli mixer baru...

Aku Ibu Muda said...

tetiba rasa nk gi tapau kek utk lunch...hihi

g said...

akak......kek tu nampak mcm beli. terer la akak buat...!!!

syahmi dah ok ke kak?

gadisbunga said...

komen yg atas tu saya yg tulis. tertekan enter awal sangat, ngeeee~

sha a.s said...

kak ati, rindu nyer kt dia! kak, kek tu sumpah nmpk marbeles


meh sini sket :p

..::SangRatoo::.. said...

ishh..jue teringin nak buat kek mcm tu..tapi try buat kek biasa² je dulu..kak atie..nanti bagi resepi ye...sila sila :P

amiey lee said...

wahhh besttt..kta pun hanya pandai buat choc moist cake aja

diana said...

wow...kak ti..
mesti rasa macam kat kedai ni..
saya kalau buat kek2 nimesti tak jadi..keras.hehhe..

Sz said...

wahhhh hebatt kak!

fresh whipping cream tu kat umah ni anak2 saya buat makan ngan buah...selamat mak dia takyah bakar kek ;p

suri solehah said...

wah bahagianya hubby dia..kek besday dr hasil tangan isteri tercinta...kita lihat tumpang gembira

pipoq said...

nyum nyum..menyelerakan..

nurkass said...

uihhhhhh..
tu dia..strawberry keliling..erkk..betul ke plastik tu..hehehe..
ishhh..bilalah dpt rasa kek kak ati ni..terliur dibuatnya..huhu

Muhammad Burn said...

wah, seronoknya... tambah seronok bila org suka masakan kita. puas :)

Kunang-Kunang said...

Atyi,

Pertama tahniah rajin buat kek dan cantik keknya, mesti rasanya pun sedapkan.

kasihredha said...

wah akak banyak tertinggal n3 atie...
bestnya...pandai atie buat :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

dah macam secret recipe...gebu..sedapnye kak

Daddy Ziyyad said...

saya nak terjah rumah, boleyyy?

~miahahahaha...

N i e Z a said...

sedapnyer..terliur dah ni...nyum..nyum..nak la rasa..hehehhe

~ raihazi ~ said...

cantik kek nya :) kena buat lbh kerap insya Allah mahir hihiiihhi pas kat sini sebiji

redza said...

buleh buat bisnes dah

kakngah said...

whip cream mmg sedap dari buttercream. tak muak. kalau pakai fresh cream.. mak ai... lg..lg..lg.. sedap. dpat lak kek deco dgn banyak fresh fruit.

Izan Ishak said...

kak atiiii....nak sikit!!!
mabeles nyaaaa... dah terliur ni.

izan pun suka kalau kek dgn fresh whipping cream ni. sbb kalau buttercream tu cam muak sikit kan.

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa kek ati :)

missgee said...

Kak Ati,
Kek kali nampak hebat..
Padan arr sampai lewat nak siap..

P/s: nanti buat kek lagi.. Bulih kenyang mata bila singgah kat sini :)

sal said...

amboi..cantik..
berbaloi beli mixer..
pasni macam2 kek boleh buat..

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Jangan lupa datang lipis raya nanti bawak kek macam itu untuk akak..
Bestnya, akak hantu kek tau..

jeBateja said...

wow...taniah....hebatnya hang....nak rasa sepotong.....

RaNiA said...

salam kak ati..sedapnyer cake..tengah2 posa nie nampak bertambah sedap la..hehehe

Hanis Azla said...

dah telan liur ni.. byk dugaan pun menjadi dgn baik.. syabas yer.. kalau saya tak tentu lg dapat siapkan secantik ini..

Adyla said...

wau..cantiknye..satu permulaan yang baik..tahniah kak..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

wow kek 4 lapis kooo...jeles i u. BSB tak pandai lagi lerrr nak buat macam nie.

Cik SHiNJU said...

Permulaan yg baik tu Kak Ati...
Kakak yun pun baru blajar deco kek..
Skang dh byk tempahan...buat dr umah jer,masa balik keje..


ni blog dia :

http://jurnal-anna.blogspot.com

makdara TERdiva said...

wowww!

ai pun x pas lagi buat kek layer by layer ni..harus cuba pasni :)