Friday, July 15, 2011

Punyalah Power!!

Assalamulaikum,

selamat petang semua

dah masuk hari jumaat baru rasa nak sihat sikit
punyalah power bakteria yang datang kali ini 
dari hari ahad lagi kepala macam ada batu saje
kalau tak makan ubat tahan sakit memang
tak boleh nak bangun 

jadi projek jahit baju raya pun tergendala
dapat potong baru sepasang seorang 
dan juga baju sekolah anak dara
lagi 3 pasang harap dapat selesai weekend ni
jadi minggu depan dah boleh mula menjahit




inilah akibatnya mood nak memotong dan 
menjahit datang lambat tahun ini...hehehe~


 
semoga tahun hadapan depan diberi keberanian nk buang ini 'tonsil'

35 comments:

ratusiput said...

pandai jahit bestnye...psstt ratu dah email tau pasal BC tu..

Daddy Ziyyad said...

Buang aje tonsil tu...ekekeke...

Senang, lepas tu tak merana lagi..

Adyla said...

cian la akak..semoga cepat sht mcm biasa..

Aku Ibu Muda said...

wahhh..bestnya kak ati dh siap potong

wani terkial2 lg ni nk potong baju sendiri. jaet kurung sdiri pon tak pernah...dh brangan2 nk potong kurung riau...hihi

baju anak dara dh pass

tp rasa cam nk buat sepasang lg tuk dia..hihii

selebihnya nk jaet gaun je kot

kakngah said...

arwah mak aku dulu kan.. tiap kali dia potong kain, mesti setiap hari selasa & khamis. mak cakap, itu petua. baju sedap dipakai....
benar atau tidak..
tiada jaminan..
:P

adarnadzmie said...

dah hampir siap yer baju raya ati.. akak tah le bila siap tu... huhu...tggu jer laa...hehe

nabilah_2908 said...

kira ok la....sekurang-kurangnya dah siap potong...

sy punya....kain pun x nmpk lagi..hehehe....

moga akak terus sihat lepas ni... :)

nabilah_2908 said...

kira ok la....sekurang-kurangnya dah siap potong...

sy punya....kain pun x nmpk lagi..hehehe....

moga akak terus sihat lepas ni... :)

nabilah_2908 said...

kira ok la....sekurang-kurangnya dah siap potong...

sy punya....kain pun x nmpk lagi..hehehe....

moga akak terus sihat lepas ni... :)

diana said...

kak ti..
nanti buat la satu blog untuk jahit2 ni..
blog untuk tunjuk cara2 jahit baju ke..
jahit langsir ke...

Dee said...

wow..bestnya kalo pandai jahit..jimat duit tempah baju..

kakchik@ella said...

waaaa ... ati pandai jahit rupanya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Gi Operate aje Atie .

Kita buang tahun 2007 dulu. Memang merana sebelum tu. Kalau tau ok macam sekarang(kurang sakit, demam, ulser) dari dulu lagi kita buang.


Kita dapat 3 minggu mc masa tu.

sarah-najwan said...

xpa..jahit slow2..

sakit tonsil ka ati?

nurkass said...

tu dia..
dah bersusun menunggu giliran..hehe..

insyaAllah kak ati..lagi cepat buang lagi bagus..

Princess Nur said...

byk masa lagi..pelan2 ok =)

So Shy Lady said...

larat ke sakit2 tu?
Cemburulah kt org yg pndai mjahit ni ;D

gadisBunga said...

saya boleh menjahit. tapi jahit bende yg bukan2 lah.

baju kurung - yilek!

Kunang-Kunang said...

Semoga cepat sihat.

Akak masa muda2 dulu rajin juga jahit baju kurang sendiri dan untuk 2 orang anak perempuan. Sekarang ni mata dah kurang jelas dan tak larat nak memotong.

RaNiA said...

salam kak..

wah..seronoknya pandai menjahit..boleh buat baju byk2..jimat..

sal said...

moga cepat sembuh yee..
kak sal pun belum 100% sembuh drp demam..masih selsema..
nasib baik batuk dah tak ada..
take care n makan ubat..

moga semuanya spt cepat sedia kala...

Acik Erna said...

Ati..tak sihat lagi ke..akak harap ati cepat sihat ye..
untungkan ati pandai menjahit..boleh buat baju raya sendiri.

pipoq said...

biasanya kalau dulu masa arwah mak ada lagi time sekarang ni memang dah bizi menjahit tempahan orang..

kasihredha said...

akak pun sangat minat mjahit...tp tak de masa :)

ieda said...

rajin nya adik jahirt baju .. ok lah kan dari tempah , mahal skrg nie :)

♥MAMASYAZA♥ said...

wow sronoknya kalo pandai jait baju, tak perlu pening kepala nak pkir nak hantar kat tailor mana

Yan said...

rajinnya..amik upah ke?

missgee said...

Kak Ati,
Baru tau akak pandai menjahit..
Hebat arrr...
Masak pandai..Jahit pun pandai

jeBateja said...

tgk gambaq tu...teringat my bonda....dulu2 dia buat baju...selepas potong2 ikut ukuran....mcm tu lah dia ikat.....ahakz

rasp said...

waaaaa mmg u terrorist menjahit laaa...
kalo i mau setahun siap satu hehehehehe

suri solehah said...

wah..ati pandai menjahit,,bestnya...kita teringin gak belajar jahit..tapi beli mesin..sampai skrg duk buat tukun

Citarasa Rinduan said...

Ati,,,,,,,,

kenapa ayu tak tahu kamu pandai menjahit??

Cik SHiNJU said...

ooo..dah tau kaler tema baju raya dia thn ni..ngeee :P

ghost writer said...

masih boleh buat tempahan lagi tak nih...?

makdara TERdiva said...

saya jeles tengok orang pandai buat baju..maklumlerr tangan kayu..tsk!